رزین اپوکسی (با عنوان انگلیسی EPOXY RESIN) از واکنش بین اپی هیدروکلرین و بیس فنول A تولید میشود.
برای اطلاع از ویژگی های رزین اپوکسی | epoxy resin و خرید عمده این محصول از فروشگاه بسپارمارکت در ادامه مطلب با ما همراه باشید!
نسبت اپی هیدروکلرین و بیس فنول A میتواند متفاوت باشد و این تفاوت باعث به وجود آمدن تفاوت هایی در خواص محصول نهایی میشود. هر مقدار که نسبت بیس فنول A بیشتر باشد، وزن مولکولی رزین اپوکسی بالاتر است. رزین های اپوکسی با وزن مولکولی پایین، مایع هستند و رزین های اپوکسی با وزن مولکولی بالا حالت جامد دارند. رزین اپوکسی از دسته رزین های دو جزئی است، یعنی برای تبدیل شدن به محصول نهایی یا پخت شدن نیاز به هاردنر دارند.
در استفاده از رزین اپوکسی با هاردنر باید به چند نکته توجه داشت؛ اول اینکه باید هاردنر مناسبی انتخاب کنیم. دوم اینکه نسبت بین این دو ماده بسیار مهم است و باید به آن توجه ویژه ای شود. دیگر اینکه اختلاط بین رزین و هاردنر مهم است و باید کاملاً با هم مخلوط شوند. و آخرین نکته نیز در این موضوع «ژپتایم» است.
رزین اپوکسی بخش مهمی از رزین های ترموست هستند که شامل حداقل یک نوع گروه اپوکساید میباشند. این رزینها یا خودشان به تنهایی یا با هموپلیمریزاسیون کاتالیستی و یا با بسیاری از آمین های چند عاملی، انیدریدهای اسیدی، فنول ها و… کراسلینک میشوند. به این مواد واکنشگر هاردنر یا عامل پخت گفته میشود. در این ماده شیمیایی، یک اتم اکسیژن به دو اتم کربن دیگر متصل است. سادهترین نوع اپوکسی، آلفا اپوکسی نام دارد که ساختمانی حلقوی و سه عضوی دارد.
رزین های ترموست اپوکسی مقاومت شیمیایی و مقاومت دمایی بالا دارند. خواص ترموفیزیکی و مکانیکی آنها نیز به نوع هاردنر و ترکیب درصد آن دارد. از جمله خصوصیات رزین اپوکسی عبارتند از:
دو مدل رزین پرکاربرد در ایران رزین های E1 و E6 خوزستان است. رزین E1 بیشتر با هاردنر پلی آمیدی استفاده میشود و رزین E6 بیشتر با هاردنر پلی آمین. تفاوت بین رزین های E1 و E6 به وزن همعرض اپوکسی (EEW) برمیگردد. همچنین هر کردام از این دو رزین، ویسکوزیته های متفاوتی دارند و ویسکوزیته رزین E1 پایینتر است. دیگر تفاوت میان این دو رزین آن است که رزین E6 ساولنت فری بوده اما رزین E1 محلول در زایلین است.
رزین E1 بیشتر در صنعت رنگ و پوشش استفاده میشود. برای تولید رنگ های اپوکسی و همچنین لاک ها کاربرد دارد. رزین E6 نیز بیشتر برای تولید کفپوش ها، قطعات کامپوزیتی و در صنعت فایبرگلس مورد استفاده قرار میگیرد. از جمله موارد کلی کاربرد رزین های اپوکسی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
بدلیل مقاومت فرسایشی و حرارتی عالی در صنایع خودروسازی و هوافضا کاربرد دارد.
یکی از کاربردهای این رزین در مصارف دکوراسیون خانگی است. بسیاری از محصولات دکوری را میتوان با رزین اپوکسی تولید کرد. پوشش سطوح، میز و گل میز، میز تلویزیون، انواع ظروف پذیرایی و… جزء محصولاتی هستند که ما در خانه ها میبینیم و در آن از اپوکسی استفاده شده است.
برای خرید عمده رزین اپوکسی از شرکت بسپار مارکت و اطلاع از قیمت روز با مشاوران ما در تماس باشید! از جمله شرکتهای تولیدکننده رزین اپوکسی در دنیا عبارتند از: DOW ، CYTEC ، HEXION
پاسخ ها