. . .
یکی از جرایمی که در سالهای اخیر در کشورمان دارای رشد صعودی بوده است. جرم اغفال دختران و سوء استفادههای مالی و جنسی از آنها میباشد. دختران به دلیل ماهیت اخلاقی و مسائل شخصیتی مختص به جنس شان، دارای روحیهای عاطفی و احساسی میباشند که این روحیه احساسی و ظرافت مندانه، نوعی موهبت الهی میباشد که از جانب خداوند منان در سرشت و ذات دختران نهادینه شده است.
جرم اغفال دختران و مجازاتهای آن
همین موهبت الهی فضایی برای سوء استفاده و اغفال دختران از جانب کلاهبرداران و سودجویان با هدف تعرض، تجاوز و کلاهبرداریهای مالی و… را فراهم نموده است.
این کلاه برداران و سودجویان با تمرکز بر روی احساسات و دیگر خاصیتهای دخترانه زمینههای لازم را برای اغفال دختران فراهم نموده و گامهای مهمی جهت اهداف شوم خود برمیدارند. بنابراین بسیار مهم است که دختران محترم در خصوص این کلاه برداران و سودجویان اطلاع و توجه لازم را لحاظ نمایند تا خدای نکرده در اثر اعتماد و احساسات پاکشان مورد سودجویی قرار نگیرند.
قطعاً اغفال دختران علاوه بر خسارتهای مربوط به مسائل مادی، موجبات شکل گیری آسیبهای روحی و روانی را نیز برای دختران و خانوادههایشان به بار میآورد.
از این رو قانونگذار با توجه و اهمیت ویژهای در خصوص جرم اغفال دختران و جرایمی که متعاقب آن صورت میپذیرد تعیین و تکلیف کرده است. بیشترین جرایمی که در حوزه اغفال دختران صورت میگیرد عبارتند از؛ فریب، سودجویی، تجاوز، تعرض، اخاذی و…
شایان ذکر است که در این مطلب آموزشی کارشناسان گروه وکلای یاسا به ابعاد حقوقی جرم اغفال دختران و جرایمی که متعاقب آن صورت میپذیرد خواهد پرداخت و مواد قانونی که در رابطه با مجازات اغفال دختران در قانون لحاظ شده است را برای شما معرفی مینمایند.
مجازات اغفال دختران در قانون مجازات اسلامی
همانطور که بیان شد قانونگذار با حساسیت زیادی پیرامون جرم اغفال دختران وارد عمل شده است و قوانین مختلفی را در قانون مجازات اسلامی برای مجرمان در نظر گرفته است. به طور کلی در خصوص جرم اغفال دختران، نکتهای که حائز اهمیت در مجازات تعیین شده میباشد این نکته است که اساسا چه جرمی و به چه میزانی در قبال اغفال دختران به وقوع پیوسته است. همانطور که میدانید با اغفال دختران جرایمی همچون تجاوز، تعرض کلاهبرداری، اخاذی و غیره صورت میگیرد، که هر کدام بنابر مدارک و مستندات موجود و همچنین با توجه به سابقه مجرم، دارای مجازات مختص به خود میباشد.
بنابراین برای اینکه موضوع اغفال دختران از لحاظ حقوقی بررسی شده و مجازاتهای تعیین شده برای آن عنوان شود، بایستی در مرحله اول به جرم به وقوع پیوسته توجه نماییم.
به طور کلی شدیدترین مجازاتی که پیرامون جرم اغفال دختران تعیین شده است. در رابطه با جرم تجاوز میباشد که مجازات حد اعدام برای مجرم مرتکب جرم تجاوز صادر میشود.
تحقق جرم تجاوز خود نیاز به شرایط و موارد مختص به خود میباشد که از لحاظ جرم شناسی توسط قاضی پرونده مورد توجه قرار میگیرد و در صورتی که ادله و اسناد و مدارک موجود دال بر تجاوز مجرم باشد حد اعدام جاری میشود.
بر اساس ماده قانون مجازات اسلامی: حد زنا در موارد زیر اعدام است
الف- زنا با محارم نسبی
ب- زنا با زن پدر که موجب اعدام زانی است.
پ- زنای مرد غیر مسلمان با زن مسلمان که موجب اعدام زانی است.
ت- زنای به عنف یا اکراه از سوی زانی که موجب اعدام زانی است.
تبصره :
مجازات زانیه در بندهای(ب) و (پ) حسب مورد، تابع سایر احکام مربوط به زنا است.
هرگاه کسی با زنی که راضی به زنای با او نباشد در حال بیهوشی، خواب یا مستی زنا کند رفتار او در حکم زنای به عنف است. در زنا از طریق اغفال و فریب دادن دختر نابالغ یا از طریق ربایش، تهدید و یا ترساندن زن اگرچه موجب تسلیم شدن او شود نیز حکم فوق جاری است.
در بند ۲ تبصره ماده ۲۲۴ قانون مجازات اسلامی در خصوص شرایط و موارد تجاوز پیرامون اغفال دختران صحبت شده است که مبین میسازد در صورت تحقق شرایط مذکور، اشد مجازات ( اعدام) برای مجرم از طرف قاضی صادر میشود.
در این خصوص محاکم قضائی جمهوری اسلامی ایران سخت گیری و توجه ویژهای را اختصاص میدهند که جای تقدیر و تشکر دارد.
نکته مهمی که در خصوص جرم تجاوز ناشی از اغفال دختران حائز اهمیت است این موضوع میباشد که شرط اساسی برای تحقق جرم تجاوز عدم رضایت دختر میباشد و مواردی همچون ساده لوحی، فریب خوردن، کم خردی نمیتواند مصداق عدم رضایت در باب تحقق جرم تجاوز محسوب شود و قانونگذار مجازات مقرر شده برای جرم تجاوز را برای مجرم تعیین نمیکند.
اغفال دختران به بهانه ازدواج و وعده و وعیدهای پوشالی
در بسیاری از موارد اغفال دختران با استفاده از فریب دختران با وعده ازدواج و از این موارد توسط کلاه برداران و سودجویان محقق میشود. در بسیاری از موارد دختران با وعده ازدواج و پیوند مشترک توسط پسران اغفال شده و تن به خواستههای جنسی و مالی طرف خود میدهند و بعد از چندی متوجه فریب و اغفالی که صورت گرفته میشوند.
این دختران علاوه بر خسارتهای مالی، دچار خسارتهای روحی و روانی همچون افسردگی، ناامیدی، بی اعتمادی به جنس مخالف و سایر موارد میشوند که متاسفانه خیلی تلخ و نگران کننده محسوب میشود.
بر اساس قانون اغفال دختران با استفاده از وعدههایی همچون ازدواج و سوء استفاده مالی، برای مجرمان مجازات سنگینی به همراه دارد. این مجازاتها به دو قسمت تقسیم شده که در قسمت اول مجازاتهایی همچون حبس و جزای نقدی تعیین شده و به منظور مجازاتهای تکمیلی و تامینی، محرومیتهای اجتماعی همچون محرومیت از استخدام برای مجرم در نظر گرفته میشود.
بر اساس قانون مجازات اصلی تعیین شده برای این شیوه از اغفال دختران، یک تا هفت سال حبس تعزیری و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که از دختر اخذ شده، میباشد و مجازات تبعی و تکمیلی برای شخص اغفال کننده برای این نوع از اغفال دختران، محرومیت از استخدام در دستگاههای دولتی و تعداد دیگری از محرومیتهای اجتماعی خواهد بود که بر اساس تشخیص قاضی در خصوص پرونده پیش رو صادر میشود.
دختران بایستی مواظب اغفال سودجویان و کلاه برداران باشند
بدون شک مجازاتهایی که برای اغفال دختران و جرمهای صورت گرفته در قانون پیشبینی شده است، نمیتواند جنبههای معنوی و آسیبهایی که به علت مورد سوء استفاده قرار گرفتن در دختر ایجاد شده است را جبران نماید. بنابراین توصیه کارشناسان حقوقی گروه وکلای یاسا این میباشد که دختران محترم، تا حد امکان در مقابل سودجویی و کلاه برداری شیادان و سود جویان توجه لازم را داشته باشند و در روابط عاطفی و احساسی خود رعایت چارچوب اخلاقی و شرعی را مورد توجه قرار دهند تا خدای نکرده به دلیل احساسات پاک و ارزشمند شان متحمل خسارتهای مالی و معنوی نشوند.
پاسخ ها