شرکت TP-Link بهعنوان بزرگترین تولیدکننده مودم و روتر در جهان با بیشترین سهم از بازار آمریکا احتمالاً با دردسرهای حقوقی جدیدی مواجه خواهد شد.
گزارشهای جدید ادعا دارند که پس از بروز چندین حادثه امنیتی و دخیل بودن محصولات شرکت TP-Link در تعداد زیادی از آنها، آمریکا قصد دارد واردات و فروش محصولات این شرکت را ممنوع کند.
نشریه والاستریت ژورنال بهتازگی در گزارش خود، اشاره کرده که شرکت چینی TP-Link زیر ذرهبین سازمانهای نظارتی و قضایی ایالات متحده قرار گرفته است. محصولات این شرکت در ماههای اخیر با چندین حمله سایبری خطرناک و حساس در ارتباط بودهاند و همین موضوع باعث نگرانی مقامات آمریکایی شده است. همچنین در هفتههای اخیر با ورود ترامپ به کاخ سفید، حساسیتها نسبت به واردات محصولات فناوری چینی مانند پهپادهای DJI یا استفاده از پلتفرمهای تحت مالکیت چینیها مثل تیکتاک، افزایش پیدا کرده است.
باید اشاره کنیم که نقش شرکت تیپی-لینک در ایالات متحده و بازار ارتباط اینترنتی آن، بسیار متفاوت با حضور دیگر شرکتها مثل DJI در حوزه پهپاد است. مودمها و روترهای این شرکت چینی به دلیل قیمت پایین، نیمی از فروش بازار آمریکا را تشکیل میدهند و محبوبترین مودمها و روترها در آمازون هم همیشه به این برند اختصاص دارد. بیش از ۳۰۰ شرکت خدماتدهنده اینترنت در آمریکا هم مودمهای TP-Link را به مشتریان خود توصیه میکنند و حتی از تجهیزات آن به شکل گسترده در ادارات دولتی و سازمانهای خصوصی هم استفاده میشود. همین موضوع باعث میشود حذف تجهیزات مذکور چندان آسان نباشد و به زمان طولانی برای تطبیق با سختافزار متفاوت در زیرساختهای کشور نیاز باشد.
اگرچه مودمهای تیپی-لینک از کیفیت قابلقبول و قیمت منطقی برخوردار هستند؛ اما از نظر امنیتی چندان مطلوب نیستند. همچنین شرکت سازنده به کمکاری و عدم رسیدگی مناسب به وضعیت امنیتی محصولات خود متهم شده است. البته سخنگوی این شرکت ادعا دارد که یک گروه هکری چینی با نفوذ به سیستمهایی که اغلب از مودمهای TP-Link استفاده میکردند، چندین حمله سایبری را ترتیب داده که جدیترین هدف میان آنها، وزارت دفاع آمریکا بوده است. از نظر مسئولان تیپیلینک، دلیل اصلی آغاز تحقیقات قضایی اخیر همین حملات بودهاند و رسیدگی امنیتی به محصولات قدیمی از اهمیت کمتری برخوردار بوده است.
ممنوعیت واردات مودمها و روترهای تیپی-لینک به بازار آمریکا تاثیری روی محصولات قبلی ندارد و تمامی کاربران همچنان میتوانند از دستگاههایی که قبلاً خریداری کردهاند، استفاده نمایند. انتظار میرود با خروج بزرگترین عرضهکننده مودم در ایالات متحده، کمبود موقتی تجهیزات ارتباطی رخ دهد و سایر رقبا هم با افزایش تقاضا و عدم حضور مهمترین عرضهکننده اقتصادی در جهان، اقدام به افزایش قیمت محصولات خود کنند. البته ممکن است ممنوعیت واردات به ممنوعیت استفاده تجهیزات TP-Link در ادارات تبدیل شود که قطعاً تاثیر بسیار کمتری برای سازنده و مشتریان خانگی آن خواهد داشت.
پاسخ ها