دولت چین قصد دارد تسلطش بر بازار تراشهها را افزایش دهد.
چین یکی از بزرگترین مصرفکنندگان تراشه در جهان است و سعی دارد به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان آن نیز تبدیل شود. به همین منظور، دولت چین روی صادرات برخی مواد معدنی موردنیاز برای ساخت تراشهها محدودیتهایی وضع کرده است.
بنابر گزارش نیویورک تایمز، دولت چین در هفتههای اخیر خرید برخی مواد معدنی را که در ساخت تراشههای کامپیوتری به کار میرود، برای مشتریان خارجی به میزان قابلتوجهی سختتر کرده است و سعی دارد از صادرات این مواد جلوگیری کند. چین هماکنون بزرگترین تولیدکننده این مواد معدنی است و با وضع محدودیتهای صادراتی قصد دارد تسلطش بر بازار را تقویت کند.
براساس ضوابط جدیدی که دولت چین تعیین کرده، صادرکنندگان مواد معدنی باید ردیابی دقیق و گامبهگام نحوه استفاده از محمولههای فلزات کمیاب در زنجیره تأمین کشورهای غربی را به مقامات دولتی ارائه کنند. این کار به دولت چین امکان میدهد بر زنجیره تأمین شرکتهای خارجی نظارت و کنترل دقیق داشته باشد.
دولت چین همچنین قصد دارد مالکیت و کنترل بیشتری بر استخراج و صادرات مواد معدنی اعمال کند. اخیراً 3 شرکت دولتی چینی که قبلاً پالایشگاههای دیگر را در این کشور اداره میکردند، 2 پالایشگاه خاکهای کمیاب را که مالک آنها خارجی بودهاند، خریدهاند.
چینیها از ماهها پیش صادرات برخی مواد معدنی خاص را محدود کردهاند؛ برای مثال، ۱۵ سپتامبر گذشته وزارت بازرگانی چین صادرات آنتیموان، مادهای را که در نیمهرساناها، مواد منفجره نظامی و سایر تسلیحات استفاده میشود، محدود کرد. همچنین سال گذشته نیز این وزارتخانه روی 2 ماده معدنی گالیم و ژرمانیم که برای ساخت تراشهها استفاده میشوند، محدودیتهای صادراتی اعمال کرد.
مقامات چینی همچنین به افشای اطلاعات مربوط به استخراج مواد معدنی در کشور حساس شدهاند. ماه گذشته وزارت امنیت کشور چین اعلام کرد 2 تن از مدیران صنایع کمیاب بهدلیل درز اطلاعات به خارجیها به ۱۱ سال زندان محکوم شدهاند.
پاسخ ها