بهگفته مدیران این دو شرکت، قوانین اتحادیه اروپا درباره هوش مصنوعی، خلاقیت و توسعه این حوزه را با مشکل مواجه میکند.
در سالهای اخیر، اتحادیه اروپا تلاش کرده با اقدامات و قوانین پیشنهادی خود در حوزه هوش مصنوعی، استفاده از این ابزار را همگام با ارزشهای حقوق بشر تنظیم و از آسیبهای احتمالی جلوگیری کند. البته این قوانین واکنشهای مثبت و منفی چهرههای شاخص حوزه فناوری را به همراه داشته؛ مثل بیانیه مشترک متا و اسپاتیفای.
«مارک زاکربرگ»، مدیرعامل متا، و «دنیل اک»، مدیرعامل اسپاتیفای، بهتازگی در بیانیه مشترکی از مقررات حریم خصوصی اتحادیه اروپا که درباره هوش مصنوعی وضع شده، انتقاد کردند. آنها در این بیانیه اشاره کردند که قوانین وضعشده، نوآوریها را در توسعه هوش مصنوعی کاهش میدهد. علاوهبراین، از این بیانیه اینطور برداشت میشود که اسپاتیفای احتمالاً برای بهبود خدمات خود میخواهد از هوش مصنوعی متا بهره ببرد اما تحتتأثیر قوانین اتحادیه اروپا قرار دارد.
متا اعلام کرده نمیتواند مدلهای هوش مصنوعی خود را با دادههای عمومی فیسبوک و اینستاگرام آموزش دهد؛ زیرا قانونگذاران دستورالعمل مشخصی برای شیوه استفاده از این دادهها وضع نکردهاند. همچنین متا هشدار داده که تأخیر در استفاده از این اطلاعات، به توسعه مدلهایی منجر میشود که فرهنگ و زبانهای اروپایی را در برنمیگیرند و درنتیجه، ممکن است اروپاییها آخرین فرصتهای توسعه فناوریهای متنباز را از دست بدهند.
متا افزوده بهدلیل نبود نظارت دقیق بر نگارش و وضع قوانین، نمیتواند مدلهای هوش مصنوعی آتی خود مانند نسخههای مختلف لاما را برای کاربران اروپایی منتشر کند.
از طرف دیگر، اسپاتیفای اظهار داشته سرمایهگذاری اولیه آنها روی هوش مصنوعی کلید موفقیتشان طی سالهای اخیر بوده که به آنها اجازه میدهد تجربه منحصربهفردی برای کاربران ایجاد کنند. این پلتفرم پخش موسیقی معتقد است هوش مصنوعی متنباز به رشد حوزه استریم کمک قابلتوجهی خواهد کرد و هنرمندان بیشتری را به عرصه موسیقی خواهد آورد؛ به همین دلیل دنیل اک باور دارد ساختار نظارتی بهتر و قوانین مشخصتر میتوانند نقش مهمی در تقویت خلاقیت و گسترش این اکوسیستم ایفا کنند.
علاوهبراین، مارک زاکربرگ و دانیل اک، هر دو، علیه قوانین تجاری جدید اپل مطابق قانون بازارهای دیجیتال اتحادیه اروپا (DMA) صحبت کردند و اسپاتیفای نیز طرح اپل را ناعادلانه خواند.
پاسخ ها