مهندس کوچولو

مهندس کوچولو

یه مهندس خسته که مهندس کوچولوی درونش زنده است و دایم داره میچرخه دنبال چیزای جالب و جدید
توسط ۴ نفر دنبال می شود
 ۲ نفر را دنبال می کند

Google Tensor G4 معرفی شد. عملکرد سریعتر با قابلیت های هوش مصنوعی

گوگل تنسور G4 معرفی شد؛ عملکرد سریع‌تر همراه با قابلیت‌های هوش مصنوعی

تراشه جدید گوگل نسبت به نسل گذشته چندان تغییر نکرده است.

گوگل در رویداد دیشب از سری جدید پرچمداران خود، شامل پیکسل 9، رونمایی کرد و همچنین به معرفی قابلیت‌های نرم‌افزاری جدیدش پرداخت. گوشی‌های Pixel 9 به تراشه جدید تنسور G4 مجهزند؛ تراشه‌ای که با همکاری سامسونگ و مبتنی بر معماری شرکت Arm طراحی شده و اجرای بسیاری از قابلیت‌های امنیتی، هوش مصنوعی و غیره را آسان می‌کند.

با حضور تنسور G4، کاربران راحت‌تر می‌توانند موارد مدنظرشان را در وب جستجو کنند و تا 20 درصد راندمان بهتری را تجربه ‌می‌کنند؛ به‌علاوه اینکه سرعت اجرای برنامه‌ها نیز نسبت به گذشته 17 درصد افزایش خواهد یافت. در ادامه بیشتر پیرامون مشخصات این تراشه صحبت می‌کنیم.

مشخصات گوگل تنسور G4

در جدول زیر مشخصات گوگل تنسور G4 را در مقایسه با تنسور G3 مشاهده می‌کنید:

گوگل تنسور G4گوگل تنسور G3
CPU- یک هسته Cortex-X4 با فرکانس 3.1 گیگاهرتز
- سه هسته Cortex-A720 با فرکانس 2.6 گیگاهرتز
- چهار هسته Cortex-A520 با فرکانس 1.92 گیگاهرتز
- یک هسته Cortex-X3 با فرکانس 2.91 گیگاهرتز
- چهار هسته Cortex-A715 با فرکانس 2.37 گیگاهرتز
- چهار هسته Cortex-A510 با فرکانس 1.70 گیگاهرتز
GPUMali-G715Mali-G710
رمLPDDR5XLPDDR5X
یادگیری ماشینینسل سوم واحد پردازش تنسورنسل سوم واحد پردازش تنسور
دیکد مدیاH.264, H.265, VP9, AV1H.264, H.265, VP9, AV1
مودم4G LTE
5G sub-6Ghz and mmWave
4G LTE
5G sub-6Ghz and mmWave
فرایند مدیا4 نانومتری سامسونگ4 نانومتری سامسونگ

ساختار تنسور G4 نسبت به نسل قبل تغییر چندانی نداشته و از یک هسته Cortex-X4، سه هسته Cortex-A720 و چهار هسته Cortex-A520 بهره می‌برد؛ هرچند کاهش تعداد هسته‌های میانی می‌تواند عملکرد تراشه را در تسک‌های چندرشته‌ای تحت تأثیر قرار دهد و راندمان دستگاه‌ را در تست‌های تک‌هسته‌ای بالا ببرد.

تراشه تنسور G4 گوگل

گوگل تراشه جدید خود را با پردازشگر گرافیکی Mali-G715 راهی بازار می‌کند؛ پردازشگری که احتمالاً سطح عملکرد آن نزدیک به نسل گذشته خواهد بود و از فرکانس بالاتری نیز پشتیبانی می‌کند. درحالی‌که GPUهای سایر شرکت‌ها مانند کوالکام و مدیاتک، روی ویژگی‌های پیشرفته‌تری مانند رهگیری پرتو تمرکز دارند و همین موضوع می‌تواند سری پیکسل 9 را در مقایسه با رقبایش در رتبه‌های پایین‌تری قرار دهد.

فناوری پشتیبانی از هوش مصنوعی

عموم کاربران گوشی‌های پیکسل را با قابلیت‌های هوش مصنوعی می‌شناسند. در همین راستا، تنسور G4 به یک TPU (واحد پردازش تنسور) مجهز است که نرخ خروجی قابل قبول 45 توکن در ثانیه را ارائه می‌دهد. درحالی‌که سایر رقبای آن مانند اسنپدراگون 8 نسل 3 از نرخ 15 توکن‌درثانیه پشتیبانی می‌کنند و این میزان در دایمنسیتی 9300 به 20 توکن‌درثانیه می‌رسد. این نشان می‌دهد که تنسور G4 احتمالاً در بخش هوش مصنوعی حرف‌های زیادی برای گفتن خواهد داشت.

جالب اینجاست که این تراشه جدید از همان هسته هوش مصنوعی نسل قبل، یعنی ریو (rio) استفاده خواهد کرد؛ بنابراین ظاهراً گوگل تصمیم گرفته تا از تکنولوژی موجود در تراشه قبلی استفاده کند و به جای ساخت هسته جدید، روی بهینه‌سازی‌ بخش‌های دیگر تمرکز کند.

جمینای در سری پیکسل 9

حضور چت‌بات گوگل نیز یکی دیگر از بخش‌های مهم این مراسم بود. جمینای، دستیار هوش مصنوعی پیش‌فرض گوشی‌های سری پیکسل 9 خواهد بود و به‌راحتی با فشردن دکمه پاور و حرف‌زدن یا تایپ‌کردن، می‌توانید از این سرویس استفاده کنید. اکنون امکان اجرای جمینای بر روی همه اپلیکیشن‌ها وجود دارد و با توجه به آگاهی هوش مصنوعی از محتوای صفحه، می‌توانید سؤالات مختلفی را درباره آن‌چه می‌بینید بپرسید. همچنین ابزارهای دیگری برای بررسی شرایط جوی، ویرایش تصاویر و خلق عکس‌های جدید (مانند پیکسل استودیو) تعبیه شده است.

باید منتظر ماند و دید که در بررسی‌ها، دستگاه‌های سری پیکسل 9 چقدر به عملکرد مدنظر کاربران نزدیک هستند و بنچمارک‌های تنسور G4 چگونه خواهد بود.

مهندس کوچولو
مهندس کوچولو یه مهندس خسته که مهندس کوچولوی درونش زنده است و دایم داره میچرخه دنبال چیزای جالب و جدید

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋