براساس اظهارنظر رئیس اداره تصادفات پلیس راهور تهران بزرگ، عابران پیاده نیز در تصادفات منجر به فوت مقصر شناخته میشوند.
براساس اظهارنظر سرهنگ «رابعه جوانبخت»، رئیس اداره تصادفات پلیس راهور تهران بزرگ، عابران پیاده نیز در تصادفات منجر به فوت مقصر شناخته میشوند. این گفته خط بطلانی بر این باور اشتباه عمومی است که در تصادفات رانندگی، همیشه راننده خودرو مقصر شناخته میشود.
براساس اظهارنظر سرهنگ جوانبخت در گفتوگو با خبرگزاری مهر، 45 درصد از تصادفات عابران پیاده منجر به فوت میشود. در برخی از این تصادفات، عابران پیاده نیز مقصر هستند. اگر عابر پیاده از محلهای ممنوعه تردد طبق آییننامه عبور کند، بخشی از تقصیر بر عهده او خواهد بود.
سرهنگ جوانبخت در مورد میزان تلفات عابران پیاده در تصادفات رانندگی گفت: «نکته مهم در این قضیه این است که ۴۵ درصد از متوفیان عابر پیاده در شهر تهران مقصر شناخته شدهاند. مقصربودن عابران پیاده در ترسیم کروکیهای تصادفات توسط افسران پلیس راهور ثبت شده است. عابرین پیاده ما در برخی موارد بسیار بیاحتیاط هستند و این آمار بهخوبی این موضوع را نشان میدهد.»
براساس آییننامه راهنمایی و رانندگی، طیکردن مسیر عرض خیابانها، بزرگراهها، آزادراهها و هرگونه مسیر عبور وسایل موتوری ممنوع است. عابران پیاده بایستی تنها از مسیرهایی که برای عبور آنها تعیین شده، گذر کنند. این مسیرها شامل خطکشی ویژه عابر پیاده یا پلهای هوایی هستند. بااینحال، همانطور که در محیط شهرها و خیابانها میبینیم، بسیاری از عابران پیاده نسبت به قانون بیتوجه هستند و از نزدیکترین مسیر ممکن عبور میکنند. در چنین مواقعی، عابر پیاده در تصادف مقصر شناخته میشود.
موضوع تصادف با عابران پیاده و تصادفات منجر به فوت با افزایش مبلغ دیه اهمیت بسیاری یافته است. طی چند سال اخیر، بسیاری از افراد سعی کردهاند تا با صحنهزنی، اقدام به ایجاد تصادف و دریافت دیه کنند؛ موضوعی که باعث شده است تا پلیس و شرکتهای بیمه، قوانین تصادفات رانندگی را به رانندگان و عابران پیاده گوشزد نمایند.
پاسخ ها