مهندس کوچولو

مهندس کوچولو

یه مهندس خسته که مهندس کوچولوی درونش زنده است و دایم داره میچرخه دنبال چیزای جالب و جدید
توسط ۴ نفر دنبال می شود
 ۲ نفر را دنبال می کند

فیروزه قصد دارد با توسعه فعالیت های مالی خود به یک "سوپرمارکت مالی" تبدیل شود

فیروزه قصد دارد با توسعه فعالیت‌های مالی خود به یک «سوپرمارکت مالی» تبدیل شود

با گروه مالی فیروزه، سرمایه‌گذاری‌ها و برنامه‌های آتی این مجموعه آشنا شوید.

نشست خبری گروه مالی فیروزه صبح امروز برگزار شد و این شرکت اعلام کرد که قصد دارد با تکمیل پوشش خدمات خود، به یک «سوپرمارکت مالی» تبدیل شود و بنابراین روی استارتاپ‌های مختلفی نیز سرمایه‌گذاری کرده است. مدیرعامل فیروزه زنده‌ماندن این استارتاپ‌ها در میان فشارهای اقتصادی چند سال اخیر را یک دستاورد برای این گروه مالی می‌داند.

گروه مالی فیروزه در نشست خبری امروز خود اعلام کرد با توسعه فعالیت‌های خود در حوزه مالی، سبد خدمات خود را در بخش‌های مختلف توسعه می‌دهد. آن‌ها همچنین با درخواست اخذ مجوز لیزینگ، بیمه عمر، زندگی و مشاوره سرمایه‌گذاری، قصد دارند پوشش خدمات خود را کامل کنند تا به یک ابر بازار مالی تبدیل شوند.

گروه مالی فیروزه در نظر دارد تا پس‌ از اخذ مجوز «هلدینگ مالی»، درخواست پذیرش سهام شرکت در بازار سرمایه را ارائه و سهام خود را به عموم مردم عرضه کند. «رامین ربیعی»، مدیرعامل این گروه، در نشست امروز با اشاره به این موضوع، اعلام کرد که فیروزه تا سال آینده فرایند درخواست ورود به بازار سرمایه (بورس یا فرابورس) را آغاز خواهد کرد.

هدف نهایی گروه مالی فیروزه فراهم‌کردن بستری آسان و کاربردی برای بهره‌مندی مردم ایران از خدمات و ابزارهای مختلف و متنوع مالی با بالاترین بازدهی و سوددهی عنوان شده است.

گروه مالی فیروزه

گروه مالی فیروزه در سال‌های اخیر روی استارتاپ‌هایی ازجمله الوپیک، پونیشا و شیپور سرمایه‌گذاری کرده است؛ شرکت‌هایی که شاید در بهترین حالت خودشان نباشند. اما ارزیابی گروه فیروزه از این سرمایه‌گذاری‌ها چیست؟ ربیعی در پاسخ به این سؤال دیجیاتو گفت:

«در دنیا و کشورهای توسعه‌یافته، در بحث VC اگر از میان 10 سرمایه‌گذاری که یک شرکت انجام داده است، یکی از آن‌ها بگیرد و روی پای خود بایستد، نه اینکه یونیکورن شود، آن را موفقیت‌آمیز می‌دانند. حال گروه ما این شانس را داشته که از 20 سرمایه‌گذاری، 17 تا 18 مورد آن گرفته است و شرکت‌ها توانسته‌اند زنده بمانند، تاب‌آور باشند، روی پای خودشان بایستند، خرج خود را در بیاورند و سودده باشند. براساس داده‌هایی که دارم، دو-سه شرکتی که مثال زدید اتفاقاً شرکت‌هایی هستند که در بهترین وضعیت خود هستند.»

به گفته وی، در این صنعت از اواسط دهه 90 به‌بعد، جابه‌جایی بزرگی اتفاق افتاد که شرایط را تغییر داد: «در اواسط دهه 90 اگر یک شرکت با وجود زیان‌دهی زیاد، قابلیت رشد نشان می‌داد، بازهم همیشه برای آن سرمایه‌گذار وجود داشت. اما در این سال‌ها به‌علت تحریم و کمبود سرمایه‌گذاری، حتی اگر شرکتی رشد نشان دهد اما زیان‌ده باشد، کسی روی آن سرمایه‌گذاری نمی‌کند. درواقع شرکت‌ها اکنون باید چشم‌اندازی از سودآوری را به سرمایه‌گذارها نشان دهند.»

ربیعی معتقد است که در چنین شرایطی، استارتاپ‌هایی که از دل این آزمون چند سال اخیر و فشار سنگین مالی زنده بیرون آمده‌اند، شرکت‌هایی هستند که اتفاقاً قابل سرمایه‌گذاری بوده و شرکت‌های خوبی هستند و این یک دستاوردی برای آن‌هاست.

به گفته وی، آن‌ها کماکان در حوزه استارتاپی سرمایه‌گذاری خواهند کرد. آن‌ها طی سال گذشته 1200 شرکت را بررسی کردند، اما براساس گفته ربیعی، دلیل کم‌بودن تعداد سرمایه‌گذاری‌شان، کم‌بودن موقعیت سرمایه‌گذاری خوب است و این به‌معنای فعال‌نبودن آن‌ها نیست.

ربیعی

فیروزه ازجمله سهام‌داران سرآواست و دیجی‌کالا نیز یکی از مهم‌ترین زیرمجموعه‌های این گروه است. ازهمین‌رو نظر گروه مالی فیروزه را درباره پلمب اخیر دفتر دیجی‌کالا جویا شدیم. ربیعی در پاسخ به این سؤال دیجیاتو گفت:

«از ماجرای پیش‌آمده چه برای دیجی‌کالا و چه شرکت‌های دیگر، خیلی ناراحت شدم. همه شرکت‌ها ملزم به رعایت قانون رسمی کشور هستند، اما همه در ایران می‌دانند که الان دیگر برخوردهای سلبی، تند و خشونت‌آمیز جواب نمی‌دهد. علاوه‌بر‌این، فکر می‌کنم تبعیضی بین بخش خصوصی و غیرخصوصی وجود دارد؛ چرا که اگر چنین اتفاق مشابهی برای یکی از هتل‌های پارسیان رخ می‌داد، آن‌ها پلمب نمی‌شدند؛ این تبعیض باید برداشته شود.»

او ابراز امیدواری کرد دیگر بابت چنین مسائلی شاهد برخوردهای تند با کسب‌وکارها نباشیم؛ چرا که ربیعی اعتقاد دارد همین که یک کسب‌وکار توانسته است در ایران زنده بماند، باید به آن جایزه داد، نه اینکه به شیوه‌های مختلف آن را اذیت کنند.

مدیرعامل گروه فیروزه در بخش دیگری از صحبت‌هایش به عدم دخالت مستقیم در مدیریت سرآوا اشاره کرد و گفت: «ما جزو مؤسسین و سهامداران سرآوا هستیم، اما 8 یا 9 سال است که به‌صورت مستقیم در مدیریت سرآوا دخالت نمی‌کنیم. علت آن هم به قوانین داخلی سرآوا بازمی‌گردد که اگر بخواهیم در حوزه VC فعال باشیم، بحث تضاد منافع پیش می‌آید و به همین خاطر به‌صورت مستقیم در مدیریتش دخیل نیستیم.»

با گروه مالی فیروزه بیشتر آشنا شوید

گروه مالی فیروزه در سال 1384 با هدف جذب و مدیریت سرمایه در بورس تهران، فعالیت خود را آغاز کرد. این گروه از ابتدای فعالیتش، یکی از اهداف اصلی خود را ارائه خدمات مدیریت دارایی و سرمایه‌گذاری براساس استانداردهای بین‌المللی در بازار سرمایه ایران قرار داده است.

گروه فیروزه در این سال‌ها در کنار مدیریت صندوق‌های سرمایه‌گذاری، خدمات گسترده‌ای در حوزه مشاوره شرکتی، کارگزاری و سبدگردانی ارائه کرده است. فیروزه تأسیس اولین صندوق سرمایه‌گذاری مختص بازار سرمایه ایران و رتبه اول در جذب سرمایه‌گذاری خارجی در بازار سرمایه ایران را در کارنامه خود دارد. 

درحال‌حاضر بیش از 300 سرمایه انسانی متخصص و متعهد در این گروه مالی مشغول به فعالیت و خدمت‌رسانی هستند که مدیریت 16 نهاد مالی و 10 صندوق سرمایه‌گذاری در ایران و اروپا را بر عهده دارند.

دارایی تحت مدیریت گروه مالی فیروزه حدود 22 هزار میلیارد تومان برآورد شده و 19 سرمایه‌گذاری در شرکت‌های خصوصی و 14 سرمایه‌گذاری در شرکت‌های فناوری‌محور ازجمله فعالیت‌‌های فیروزه طی 18 سال گذشته بوده است. 

این گروه در ایران یکی از بزرگ‌ترین گروه‌های سرمایه‌گذاری بخش خصوصی کشور به شمار می‌رود که 5 شرکت بورسی فعال در بازار سرمایه دارد و کلیه خدمات مالی را ارائه می‌کند.

شرکت‌های سرمایه‌گذاری گروه مالی فیروزه

گروه مالی فیروزه در سال 1390، شرکت «گروه سرمایه‌گذاری توسعه صنعتی ایران» با نماد «وتوصا» را خریداری کرد. وتوصا نیز در این سال‌ها بلوک مدیریتی شرکت‌هایی از قبیل «سرمایه‌گذاری اعتبار ایران»، «سرمایه‌گذاری جامی»، «سرمایه‌گذاری توسعه صنعت و تجارت»، «سرمایه‌گذاری پایاتدبیر پارسا» و «سرمایه‌گذاری سبحان» را خریداری کرده است.

همچنین شرکت سرمایه‌گذاری توسعه صنعتی ایران و زیرمجموعه‌های آن در حوزه سرمایه‌گذاری‌های خصوصی (Private Equity) و سرمایه‌گذاری‌های جسورانه (Venture Capita) فعالیت کرده‌اند که ازجمله آن‌ها می‌توان به سرمایه‌گذاری در شرکت‌های بیمه «اتکایی رایا»، «پایانه صادراتی گلشن‌آرای ارم»، شرکت «کشت و صنعت زرند»، شرکت «پردیس صنایع سیلیکون آراز»، شرکت «سرمایه‌گذاری سرآواپارس»، «شیپور»، «تازه‌بار»، «الوپیک»، «استودیوی بازی‌سازی کاریزما»، «داستانِ من»، «سازیتو»، «پونیشا» و... اشاره کرد.

فیروزه و بازار سرمایه

در سال 1389 نخستین صندوق داخلی فیروزه با نام «فیروزه موفقیت» و با مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار تأسیس شد که اکنون یکی از قدیمی‌ترین صندوق‌های سهامی فعال در بازار سرمایه است.

با تأسیس شرکت سبدگردان فیروزه در سال 1398 و انتقال مدیریت صندوق‌های سرمایه‌گذاری به این شرکت، درحال‌حاضر سبدگردان توسعه فیروزه مدیریت بیش از 150 سبد اختصاصی و شش صندوق سرمایه‌گذاری ازجمله صندوق‌های سهامی فیروزه موفقیت‌، سهامی شاخص 30 شرکت بزرگ فیروزه، درآمد ثابت ارمغان فیروزه آسیا، سهامی دریای آبی فیروزه، جسورانه فیروزه و خصوصی ثروت‌آفرین فیروزه را بر عهده دارد.

فیروزه قصد دارد با توسعه فعالیت‌های مالی خود به یک «سوپرمارکت مالی» تبدیل شود

دارایی تحت مدیریت سبدگردان فیروزه با سرمایه‌گذاری حدود 22 هزار شخص حقیقی و حقوقی، 7700 میلیارد تومان بوده که در 2 سال گذشته، رشد 2100 درصدی (یا 21 برابری) را تجربه کرده است. در ادامه با تعدادی از صندوق‌های تحت مدیریت این گروه آشنا می‌شویم:

  • فیروزه موفقیت: این صندوق در سال 1389 فعالیت خود را آغاز کرد. تمرکز اصلی ترکیب دارایی‌های این صندوق، سرمایه‌گذاری در سهام برتر بازار سرمایه است و توانسته متوسط بازدهی سالانه 60 درصدی را برای سرمایه‌گذاران خود به ارمغان بیاورد. این صندوق همواره بازدهی دلاری خلق کرده و از بدو تأسیس تا به امروز بازدهی دلاری بالای 320 درصدی داشته است.
  • فیروزه: گروه مالی فیروزه در راستای نوآوری و تنوع‌بخشی در بازار سرمایه، نخستین صندوق شاخصی کشور را در سال 1393 با الهام از شاخص 500 S&P تأسیس کرد. از طریق این صندوق که در بورس معامله می‌شود، عملاً می‌توان شاخص بورس را خریدوفروش کرد.
  • فیروزا: صندوق سرمایه‌گذاری ارمغان فیروزه آسیا که در کلیه کارگزای‌های کشور قابل معامله بوده و جایگزین مناسبی برای سپرده‌گذاری در بانک است. بازدهی این صندوق از طریق سرمایه‌گذاری حداقل 80 درصدی در دارایی‌های با درآمد ثابت، نرخ سود تعهدی 27.5 درصد و بدون شکست را برای سرمایه‌گذاران فراهم کرده است.
  • دریای آبی فیروزه: به‌طور متوسط 97 درصد از دارایی‌های این صندوق در سهام و حق تقدم سهام شرکت‌های پذیرفته‌شده در بورس و فرابورس سرمایه‌گذاری خواهد شد.

صندوق‌های در شرف تأسیس گروه فیروزه

در راستای تنوع‌بخشی صندوق‌های سرمایه‌گذاری و جذب منابع، برنامه تأسیس متداول صندوق‌های جدید در دستور کار سبدگردان فیروزه قرار دارد.

درحال‌حاضر موافقت اصولی و مجوز تأسیس صندوق با درآمد ثابت «ساحل آرام فیروزه» از سازمان بورس و اوراق بهادار کسب شده و در مرحله تأسیس است. همچنین به‌تازگی موافقت اصولی صندوق اهرمی فیروزه نیز اخذ شده و زمان پذیره‌نویسی آن به‌زودی اعلام خواهد شد.

براساس برنامه کلان رشد سبدگردان، تأسیس صندوق‌های طلا و بازنشستگی و بخشی فیروزه در نقشه راه این شرکت قرار دارد. 

صندوق طلا

همچنین به‌منظور دسترسی بیشتر و تسهیل فرایند سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه و مدیریت نقدینگی، مسیر توسعه محصولات سبدگردان اعم از صندوق‌های سرمایه‌گذاری و سبدهای اختصاصی، به‌سمت بهره‌مندی از تکنولوژی و دیجیتالی‌شدن ترسیم شده است.

آشنایی با کارگزاری فیروزه آسیا

کارگزاری فیروزه آسیا در اسفندماه 1389 به‌منظور تنوع‌بخشی به خدمات مالی گروه مالی فیروزه، به مدیریت این گروه مالی درآمد. این کارگزاری در آبان‌ماه 1374 با نام «معین‌سهم» به‌صورت شرکت سهامی خاص تأسیس شده بود.

کارگزاری فیروزه آسیا مجوز فعالیت در معاملات اوراق تأمین مالی، معاملات مشتقه مبتنی بر اوراق بهادار، معاملات کالا، معاملات مشتقه مبتنی بر کالا، مشاور پذیرش و عرضه، معاملات برخط و مرکز تماس را از سازمان بورس و اوراق بهادار دریافت کرده است و در این حوزه‌ها فعالیت می‌کند.

این کارگزاری درحال‌حاضر بر مبنای ارزش معاملات در میان 20 کارگزاری برتر کشور حضور دارد و ارزش معاملات ماهانه آن حدود 100 تا 150 هزار میلیارد ریال است. 

در باشگاه مشتریان فیروزه آسیا در راستای پاسخگویی نیازمندی‌های مشتریان، خدماتی همچون ارائه اعتبار در حساب مشتریان به‌منظور خرید اوراق بهادار، گزارش‌های مالی و تحلیلی، ابزارهای تحلیلی و آموزش‌های کاربردی (در ارتباط با بازار سرمایه) ارائه می‌شود.

مهندس کوچولو
مهندس کوچولو یه مهندس خسته که مهندس کوچولوی درونش زنده است و دایم داره میچرخه دنبال چیزای جالب و جدید

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋