به گفته دانشمندان، این ویروسهای غول پیکر فقط میتوانند موجودات تک سلولی را آلوده کنند و خطری برای انسانها ندارند.
محققان مؤسسه علمی «ماکس پلانک» و دانشگاه ماساچوست ذرات غولپیکر شبیه به ویروس (VLPs) را در نمونههای خاک جنگل هاروارد کشف کردند. نکته قابل توجه اینکه این ذرات شبیه هیچ یک از ویروسهای شناختهشده توسط بشر نیستند.
دکتر «ماتیاس فیشر» یکی از نویسندگان این مطالعه و دانشمند ماکس پلانک به لایو ساینس توضیح میدهد:
«کشف ما تنوع کاملاً جدیدی از اشکال را نشان میدهد که قبلاً هرگز ندیده بودیم. اطمینان دارم که بسیاری از آنها کاملاً جدید هستند و برای اولین بار کشف شدهاند.»
به گفته محققان، این ذرات شکلهای مختلفی از جمله ستاره کریسمس (ویروسهای ستارهای شکل)، لاک پشت (ویروسهایی که شبیه به لاک پشت هستند)، لولهای (ویروسهایی با شاخکهای لولهای)، سوپرنوا (ویروسهایی که شبیه ستارههای در حال انفجار هستند)، Hair-cut (ویروسهایی با ساختار موی سیخ دار) و Flacon (ویروسهایی که شکلی شبیه شیشه عطر دارند) دارند.
با این وجود، دانشمندان هنوز دلیل وجود اشکال مختلف و غیرعادی این ویروسها را پیدا نکردهاند. آنها حدس میزنند که شکل عجیبوغریب ویروسها شاید باعث میشود تا به میزبان خود بچسبند. با این حال، تحقیقات بیشتری برای تأیید این فرضیه باید انجام شود.
خبر خوب اینکه چنین ویروسهای غولپیکری فقط میتوانند موجودات تک سلولی را آلوده کنند و خطری برای انسانها ندارند.
اکثر ویروسهای موجود در طبیعت 20 تا 200 نانومتر اندازه دارند، اما اندازه این ذرات ویروس مانند تازه کشفشده بین 0.2 تا 1.5 میکرومتر است. بزرگترین ذره شبیه به ویروس کشف شده توسط محققان 690 نانومتر طول دارد. البته بزرگترین ویروس که تاکنون کشف شده پیتوویروس sibericum است که 1500 نانومتر طول دارد و در داخل یک ساختار یخی 30 هزار ساله از سیبری دفن شده است.
محققان همچنین اشاره کردند که این ذرات در خاک زندگی میکنند و ممکن است با محدود کردن تعداد میکروبهای دیگر مانند باکتریها، نقش مهمی در چرخه کربن ایفا کنند. در واقع، دانشمندان امیدوار هستند که بتوان از طریق این ذرات میزان کربن موجود در خاک هر مکان را مشخص کرد.
پاسخ ها