سکته مغزی زمانی رخ می دهد که جریان خون قسمتی از مغز کاهش یافته و یا به طور کلی قطع شود. زمانی که رسیدن اکسیژن به مغز مختل شود در عرض چند دقیقه سلول های مغزی از بین می روند و این عارضه ممکن است صدمات جبران ناپذیری به فرد وارد نماید. سکته مغزی بیشتر در سالمندان مشاهده می شود اما نمی توان گفت که میانسالان و دیگر گروه های سنی از این عارضه در امان هستند. اما بیشتر موارد این عارضه مغزی در بین سالمندان مشاهده شده است. باید بدانید در این سال ها عده کمی به دلیل بروز سکته مغزی جان خود را از دست می دهند اما ممکن است عوارض ناگواری را بر جای گذارد. راه کارهایی برای جلوگیری از سکته مغزی وجود دارد که در این مقاله قصد داریم به این راه کارها بپردازیم. همچنین علائم سکته و روش های درمانی را معرفی نماییم.
به طور کلی سه نوع سکته مغزی در سالمندان ممکن است رخ دهد. البته این موارد در دیگر گروه های سنی هم مشاهده می شود ولی بیشتر سالمندان در خطر مواجه با سکته مغزی هستند. از انواع سکته مغزی باید به این موارد اشاره نماییم:
بعد از سکته مغزی ممکن است نگهداری و مراقبت از فرد سالمند برای خانواده بسیار مشکل شود. به همین دلیل می توانید از خدمات پرستار سالمند در منزل بهره ببرید. برای استفاده از این خدمات به لینک زیر مراجعه بفرمایید.
جهت استخدام پرستار سالمند به سایت مرکز پرستاری رازی کرج مراجعه کنید.
پرستار سالمند شخصی است که به تمام امور بیمار رسیدگی کرده و شما با استخدام پرستار سالمند می توانید با خیال راحت به امور روزانه خود رسیدگی نمایید.
در مورد نحوه پرستاری از بیمار سکته مغزی هم بدانید.
سکته مغزی معمولا دارای علائم مشابهی است زیرا همه موارد بر جریان خون موجود در مغز تاثیر می گذارند. انجمن ملی سکته مغزی یک روش بسیار موثر و سریع را برای تشخیص سکته معرفی نمودد و آن روش به عنوان شناسایی FAST معرفی شده است.
صورت (face): اگر در هنگام لبخند زدن یک طرف صورت آویزان شود.
بازو(arm): زمانی که هر دو بازو را بالا می برید یک بازو خود به خود به پایین می یفتد.
صحبت کردن(Speech): صحبت کردن نامفهوم
زمان(time): در صورت مشاهده هر یک از این علایم سریعا با اورژانس تماس بگیرید.
از علایم دیگر می توان به این موارد اشاره نمود:
این مشکلات ممکن است در فرد سالمند در کمتر از چند دقیقه از بین ببرود. اما نباید آن ها را نادیده گرفت و حتما به پزشک مراجعه بفرمایید تا به طور کامل معاینه شوید. هر گر نباید از این علایم در سالمندان غافل شوید هر چند گذرا باشند.
برای پیشگیری از ایجاد سکته مغزی در سالمندان باید به طور مرتب مورد معاینه قرار گیرند. همچنین این موارد را رعایت نمایید:
ممکن است افرادی این تصور را داشته باشند که فرد سالمند پس از بروز سکته مغزی تا آخر عمر باید با عوارض ایجاد شده زندگی کند. اما باید بدانید در برخی موارد می توان این عوارض را بهبود بخشید.
تا کنون برای درمان این نوع از سکته در سالمندان بیشتر به استفاده از دارو tpa توصیه شده است. این دارو موجب حل شدن لخته خون و جریان مجدد خون در رگ ها می شود. بسته به تشخیص پزشک این دارو به شکل های مختلف مانند تزریق در زمان خاص، تزریق از طریق دستگاه آنژیو گرافی و تزریق مستقیم یا اندووسکولار انجام می شود.
استفاده از داروی tpa تا حد زیادی کمک به درمان سکته مغزی در سالمندان می کند. فقط باید توجه نمایید که هر چه سریع تر فرد سالمند را به بیمارستان برسانید.
برای درمان بیمار از دستگاه آنژیوگرافی به منظور بررسی رگهای مسدود شده استفاده می شود و با استفاده از استنت مسیر بسته شده باز و لخته خون بر طرف می شود. همچنین می توان برای بهبود های حرکتی سالمندان از کاردرمانی و فیزیوتراپی بهره ببرید.
به عنوان جدید ترین روش درمانی سکته مغزی در سالمندان می توان به سلول درمانی اشاره نمود. این مورد یکی از جدیدترین روش های درمانی است. دانشمندان در تحقیقات جدید خود بیان نموه اند که پیوند سلولهای پیش سازنده اندوتلیال منجر به بهبود حال بیمار در حد زیادی خواهد شد. در این روش هیچ واکنش عفونی یا آلرژیک دیده نشده و تأثیرات ناشی از سکته مغزی در سالمندان را تا حد زیادی بهبود می دهد.
از زمان بروز سکته مغزی تا حدود چهار ساعت فرصت است تا بیمار را از عوارض و یا خطر مرگ نجات داد. هر چه این زمان افزایش یابد صدمات جبران ناپذیرتر می شوند.
از این عوارض می توان به این موارد اشاره نمود:
بهترین و کم هزینه ترین راه مقابله با سکته مغزی در سالمندان، جلوگیری از بروز سکته است. به توصیه پزشکان توجه نمایید و یک سبک زندگی و رژیم غذایی سالم را در پیش بگیرید.
برای استفاده از خدمات پرستار سالمند در منزل می توانید با موسسه پرستاری رازی در کرج تماس بگیرید. ۰۲۶۳۲۷۱۱۰۰۰ mehravaran-razi.ir
منبع: هلث 98
پاسخ ها