در فرایند تولید مواد مختلف لبنی ، یکی از دستگاه های اصلی مورد استفاده پروسس تانک نام دارد. در این نوشته به چیستی پروسس تانک پرداخته و شرح خواهیم داد که این دستگاه چه کارهایی میتواند انجام دهد.
پروسس تانک چیست ؟
دستگاه پروسس تانک یک تانکر یا مخزن است که امکان انجام پروسس های مختلفی را روی مواد دارد. مهمترین نکته در پروسس تانک ها عدم انتقال مستقیم دما به مواد می باشد. همین امر میتواند بر کیفیت مواد تولیدی تاثیر بسزایی بگذارد.
دستگاه های پروسس تانک دارای سیستم مخصوصی برای دسترسی به اب گرم و اب خنک می باشند.
اتصال به آب گرم :
برای اینکه پروسس تانک به اب گرم متصل شود ، میتوان از پکیج استفاده کرد. پکیج ها که عموما انها را با کاربری ای که برای گرم کردن خانه ها و ... دارند می شناسیم، اب مورد نیاز گرم را برای پروسس تانک مهیا می کنند.
این اب گرم در لایه ی میانی پروسس تانک حرکت کرده و دمای مواد داخل مخزن را افزایش میدهد. در چنین فرایندی به دلیل اینکه شعله مستقیما به مواد برخورد نمیکند، هیچ تغییر رنگ یا تغییر بویی در مواد ایجاد نخواهد شد.
همچنین دستگاه های پروسس تانک یک همزن نیز دارند. این همزن به صورت مداوم داخل دستگاه چرخیده و دمای مواد داخل دستگاه را یکنواخت می کند.
از گرم شدن پروسس تانک برای تولید مواد لبنی و فراوده های انها همچون گرم کردن شیر ، تولید ماست ، تولید کره ، تولید دوغ ، تولید کشک ، تولید رب گوجه فرنگی ، تولید بستنی و ... استفاده میشود. به دلیل اینکه دستگاه به پکیج متصل میشود، امکان تنظیم دمای اب ورودی به مخزن وجود دارد.
اتصال به بخارساز :
دستگاه های پروسس تانک امکان اتصال به بخارسازها یا بویلرهای گرمایشی را نیز دارند. از این رو میتوان برای مواردی که نیاز به دمای بسیار بالایی دارند را توسط این بخار پروسس کرد.
اتصال به سیستم های سرمایشی :
از دیگر موارد بسیار مهم و متداول در دستگاه های پروسس تانک امکان اتصال انها به سیستم های سرمایشی می باشد. این سیستم ها می تواند کولینگ تاور یا چیلرهای سرمایشی باشد. با استفاده از اتصال سیستم های سرمایشی به پروسس تانک، دمای داخل مخزن کاهش پیدا کرده و درنتیجه می توان پروسس های مختلفی را روی مواد انجام داد.
یکی از مواردی که میتوان با استفاده از امکان اتصال به اب گرم و سرد پروسس تانکها از ان بهره برد، عمل پاستوریزه کردن مواد می باشد. در مرحله ی اول گرمای زیادی به مواد وارد میشود و سپس سیستم سرمایش متصل شده و سرما به مواد وارد میشود. این عمل به نوعی عمل پاستوریزه کردن مواد است و تاثیر بسیاری در از بین بردن طیف وسیعی از باکتری ها و الودگی ها دارد.
مخزن های پروسس باید از استیل نگیر غیرمغناطیسی تولید شود تا اینکه هیچگونه آلودگی به مواد لبنی منتقل نشود. همچنین لایه میانی که اب یا بخار از آن عبور میکند نیز باید از جنس استیل نگیر باشد تا طول عمر بالایی داشته باشد در غیر این صورت امکان اسیب دیدن و در نتیجه نیاز به تعمیر محصول بالا خواهد بود. با توجه به جوش بودن قطعات ممکن است تعمیرات هزینه ای بسیار بالا داشته باشند پس در همان ابتدا محصول را به درستی انتخاب کنید.
پاسخ ها