باربری و اتوبار تخصص ماست ! اما اگر همه این کار تخصص لازم را با اهالی و اعمال میگردد. احتمال دارد که وى به تلافى قتل پدرش، مصعب را تشویق به کشتن اسیران از یاران مختار نموده باشد یا خودش اقدام به این کار کرده باشد. شهرهای منطقه موضوع مطالعه نیز، در بیشتر مواقع از این قاعده پیروی کرده و در نقطه تلاقی کوه و دشت واقع شدهاند حمل اثاثیه تا نیازهای مبادلاتی مردم کوهنشین را مرتفع کنند و هر کدام نسبت به پیرامون خود، دارای مرکزیت ارتباطی و مبادلاتی خاصی هستند. بیشتر محصول این بلوکات محصولات باغی بوده و حبوبات آن فقط بهقدر کفایت اهالی است. خرید کارتن با این تفاصیل میتوان شبکهای از راهها را ترسیم کرد که زیربنای مبادلات کردستان با همسایگان بودهاند؛ بهویژه از دورۀ صفویه به بعد که با قدرتگیری خاندان اردلان در کردستان و طبیعتاً سعی آنها برای برقراری ارتباط با خارج از کردستان، به علل اقتصادی و نیز شرکت در معادلات سیاسی و نیز تلاش برای تقویت ارتباطات داخلی، حداقل برای داشتن کنترل بیشتر بر مناطق تحت سلطه، این راهها در مسیر تکامل و تکوین خود قرار گرفتند. شاید به همین خاطر بود که برخی منابع قاجاری در توجیه انتصاب محمد میرزا به ولیعهدی این معیارها را کافی ندیده، در جستجوی شواهد تاریخی برآمدند.
درباره روایات معارض نما نیز باید گفت به نظر میرسد سه روایت نخست اساساً در تقابل با روایت انحصار احسان قرار نمیگیرد و اگر تعارضی هم وجود داشته باشد این تعارض ظاهری با دستهای دیگر از روایات برقرار است؛ تعارض میان روایاتی که انجام کار معروف و خیر را نسبت به همه افراد (کُلّ احد) خواه مستحق دریافت نیکی باشد خواه مستحق نباشد (الی من هو اهله و الی من لیس اهله) روا داشته است با روایاتی که انجام کار معروف و خیر را محدود به افراد مستحق و نیازمند (اهل) دانسته است. الگوی نسبتاً متأخری که رزمآرا از راههای شوسه کردستان ارائه کرده است و اساس راههای امروزی کردستان است بدین قرار است: جادۀ سنندج به همدان182کیلومتر، سنندج به کرمانشاه150کیلومتر، سنندج به مریوان125کیلومتر، سنندج به سقز186کیلومتر، سقز به بانه60کیلومتر، کرمانشاه به نوسود 172کیلومتر. با نگاه به نقشۀ کردستان، متوجه میشویم که طبق این الگو یک شاهراه اصلی سنندجسقزکرمانشاه و سه راه فرعی سقزبانه، سنندجمریوان، و کرمانشاهنوسود مشخص است که با اختلافاتی، در بیشتر مواقع از الگوی قدیمی راههای کردستان تبعیت میکنند. با تعمق در بلوکات هفدهگانۀ کردستان (اردلان) متوجه میشویم که بیشتر آنها، در بخش شرقی این منطقه واقع شدهاند و جوانرود نیز، در ابتدای دشتهای کرمانشاه قرار دارد.
بیشتر بلوکات کردستان اردلان در مناطق کامیاران، سنندج، دیواندره، سقز و مناطقی دیگر، در شرق این استان قرار داشتهاند. شاید شما نیاز همزمان به چندین نوع وسیله برای اسباب کشی خود داشته باشید، این نیازتان را مشاوران برای شما رفع خواهند کرد. از روی این نقشه که استان کردستان امروزی را نشان میدهد میتوان بهتر قضاوت کرد. 14. هوباتو (هوبهتو) و سارال و قراتوره: این سه محل در ده الی دوازده فرسخی شمال سنندج واقع شدهاند و هشتادودو دهکده دارند. یکی از اساسیترین نکاتی که ما از دیگران جدا میسازد، دقت بسیار بالا در امر بسته بندی که نقش مهم و اساسی در افزایش امنیت و حفظ سلامت کالای شما را دارد. با دقیقشدن در منطقۀ کردستان و نواحی اطراف آن و توجه به راههای توصیفشدۀ این مناطق در گذشته و حتی مکانیابی جادههای امروزی این منطقه، میتوان این مسئله را بهطور ملموسی مشاهده کرد. از این طایفه چهار نفر به امارت رسیدند؛ اما این منطقه در زمان شاهعباسکبیر جزو قلمرو هَلُوخان اردلان درآمد. 4. گوهرمراد در اعتقادات که بارها چاپ شده است. از سوی دیگر مردم تبریز در زمینه روزنامه نگاری و در واقع پرورش افکار و اندیشه های مردم ایران نیز، خدمات گرانقدری انجام دادند و این جراید ملی و مردمی آذربایجان و تبریز بودند که پوزه استبداد را به خاک مذلت مالیدند و زمینه را برای پیدایی نهضت تحریم تنباکو و انقلاب مشروطیت آماده ساختند و در پیروزی مردم بر استبداد، نقش بس سرنوشت سازی ایفا کردند .
همچنین در این پژوهش مشخص شد قومیت نیز بهعنوان متغیر میانجی، نقش تأثیرگذار در گرایش به خرافات دارد که نتیجۀ پژوهش صفایی و همکاران (1389) و زارع و همکاران (1394) نیز با این نتیجه همسوست. بنابراین تأثیر موانع طبیعی در جهتیابی راههای داخلی و خطوط مواصلاتی کردستان، با مناطق پیرامون خود را به درستی درک کرد. منطقۀ کردستان به واسطۀ وضعیت طبیعی خود، یعنی کوهستانیبودن، دارای خطوط مواصلاتی و ارتباطی عمده و کافی نبوده است؛ زیرا برای عبور از یک منطقه به منطقۀ دیگر، میبایستی از کوهستانهای صعبالعبور و گردنههای تنگ درخور توجهی عبور کرد. بنابراین در بخش غربی اردلان، تنها چند بلوک قرار دارد و این خود، نشان از وجود موانع عمده طبیعی و ارتباطی در این بخش دارد که مردم در چنین وضعی، بنا به جبر محیطی، کمتر به مبادله روی میآوردهاند؛ پس این مسئله بر راههای مواصلاتی اثر گذاشته و بالعکس نبود امکانات طبیعی و نبودن راههای مناسب در این منطقه، با این مسئله همخوانی داشته و این دو تأثیری متقابل بر یکدیگر گذاشتهاند. شاه هم این امر را فوزی عظیم دانست که این امر نشان از قدرت این خاندان و توان تأثیرگذاری آنها در معادلات سیاسی منطقه داشته است؛ اگرچه شاه بعداً القاصمیرزا را پس از یک سال حبس در قلعۀ قهقهه از بالای قلعه به زیر انداخت.
پاسخ ها