اسید اگزالیک به عنوان عامل کاهنده اکسیدهای فلزی مورد استفاده قرار می گیرد تا لکه های زنگ زدگی را از بین ببرد .
علاوه بر آن به صورت تجاری برای مواد مورد استفتاده در شستشو لباس ، سفید کننده چوب و پاک کننده ها استفاده می شود. اگزالیک اسید می تواند برخی از رنگ ها و لاک ها را از بین ببرد و همچنین در رنگرزی منسوجات و در ساخت جوهر از آن بعنوان مایع استفاده می شود .
اسید اگزالیک به دلیل خاصیت اسیدی بالایی که دارد سمی است و برخورد آن با پوست و یا استنشاق آن ممکن است باعث سوختگی ، تهوع ، استفراغ ، شوک و تشنج شود. این ماده به ویژه هنگام بلعیدن سمی است. تنها 5 تا 15 گرم ممکن است برای انسان کشنده باشد.
اسفناج و گوجه فرنگی از منابع طبیعی اسید اگزالیک هستند که می تواند مصرف بیش از حد این مواد غذایی نیز برای انسان خطر آور باشد .
شکل ظاهری ترکیب اسید اگزالیک بی رنگ و بلوری است .
مصرف مقادیر زیاد اگزالات ممکن است میزان دفع اگزالات بدن شما را از طریق ادرار افزایش دهد ، که ممکن است به تشکیل سنگ کلیه کمک کند.
منبع :
پاسخ ها