ما در عصر تکنولوژی زندگی می کنیم، در عصر حاضر نفوذ فناوری در زندگی روزمره ما بیشتر از هر زمان دیگری است.
در واقع زندگی ما هر روز بیشتر درگیر تکنولوژی می شود و تقریبا همه چیز که ما در زندگی خود از آن استفاده میکنیم، وابسته ی تکنولوژی است.
چیزی که تمام انواع تکنولوژی به آن نیاز دارند، برنامه نویسان و زبان های برنامه نویسی در ایران است! برنامه نویسان هستند که به کمک زبان های برنامه نویسی و دیگر ابزارهای مورد نیاز، تکنولوژی را به خدمت ما در آورده اند و برنامه های هیجان انگیزی را ایجاد کرده اند.
به همین دلیل هم هست که برنامه نویسی یکی از مشاغل جذاب این روزها است و یادگیری آن می تواند یکی از بهترین انتخاب ها در این زمان و برای افرادی که به این حوزه علاقه دارند، باشد.
هر روز که می گذرد، جهان به برنامه نویسان بیشتری نیاز دارد که بتوانند به کمک زبان های برنامه نویسی و خلاقیتشان، به پیشرفت تکنولوژی کمک کنند.
برای آنکه بدانیم زبان های برنامه نویسی چیست، بد نیست که اول ببینیم برنامه نویسی چیست و برنامه نویس چه کسی است! در نهایت هم به این موضوع خواهیم پرداخت که چگونه می توانیم یک زبان برنامه نویسی را یاد بگیریم.
برنامه نویسی، نوشتن یک سری کد است که بتوان به وسیله آن با کامپیوتر ارتباط برقرار کرده و به آن دستور انجام برخی کارها را داد. براساس اینکه چه برنامه و دستوری را میخواهید برای کامپیوتر یا ماشین بنویسید؛ ممکن است نیاز باشد از چند زبان برنامه نویسی استفاده کنید. در دنیای تکنولوژی و فناوری امروزی، زندگی بدون برنامه نویسی و برنامه نویسها کار آسانی نیست. از وب سایتهایی که هر روزه با آن کار میکنید تا تلفنهای هوشمند و کامپیوترهایی که هزاران برنامه مختلف را بر روی آنها اجرا میکنید، همگی به دلیل وجود برنامه نویسی ایجاد شدهاند.
برنامه نویسی دنیای بزرگی دارد که هرکس با توجه به علاقه و کاری که قرار است انجام دهد باید سراغ زبان برنامه نویسی مخصوص به خود برود. زبان برنامه نویسی مخصوص طراحی سایت با زبان برنامه نویسی برای هک کردن متفاوت است. حتی زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت کلاینت با سمت سرور کاملاً تفاوت دارد.
همانطور که می دانیم، برای برقراری ارتباط با یک فرد، ما به یک زبان خاص نیاز داریم، به طور مشابه برای ارتباط با کامپیوتر، برنامه نویسان نیز نیاز به یک زبان خاصی دارند که آن زبان برنامه نویسی است.
زبان های برنامه نویسی شامل مجموعه ای از دستورات و قوانینی است که یک برنامه نویس از طریق آن میتواند با کامپیوترها و سیستمهای هوشمند صحبت کند و به آن ها بگویید چه کاری را انجام دهند.
در واقع یک برنامه نویس به کمک زبان های برنامه نویسی کدهایی را برای کامپیوتر می نویسد تا به راحت ترین روش ممکن به آنها بگوید که چه کاری را باید انجام دهند.
از آنجایی که زبان های برنامه نویسی بسیار متنوع اند، برای یک فرد مبتدی که قصد دارد تازه وارد این حرفه شود، این موضوع که بهترین زبان های برنامه نویسی برای یادگیری کدامند، ممکن است باعث سردرگمی او شود.
راستش را بخواهید، انتخاب یک زبان برنامه نویسی به شدت به هدف یا رفع نیازهایی که می خواهید برای کاربرانتان انجام دهید، بستگی دارد.
حوزه های مختلف کاری، هر کدام زبان های برنامه نویسی خاص خود را نیاز دارند که ما در ادامه 3 حوزه از پرکاربردترین ها را نام می بریم و اصلی ترین زبان های برنامه نویسی مورد نیاز آنها را نیز بررسی می کنیم.
یک برنامه نویس موبایل به طراحی و به روز رسانی اپلیکیشن های موبایل از طریق زبان های برنامه نویسی می پردازد.
زبان های پر کاربرد برای برنامه نویسی موبایل شامل: کاتلین (Kotlin)، پایتون (Python)، جاوا (Java)، سوئیفت (swift)، Objective-C و سی شارپ است.
در مورد برنامه های دسکتاپ، چیزی که باید در نظر داشته باشید این است که می خواهید با کدام سیستم عامل (ویندوز، macOS، لینوکس) کار کنید و به کدام یک بیشتر علاقه دارید.
برای برنامه نویسی در حوزه دسکتاپ، گزینه های مختلفی از زبان های برنامه نویسی را برای یادگیری و تمرین در اختیار دارید.
از کاربردی ترین زبان های برنامه نویسی در این حوزه می توان به زبان برنامه نویسی سی شارپ، ++ C، پایتون، جاوا، PHP، جاوا اسکریپت، R، سوئیفت (swift) و… اشاره کرد.
اگر می خواهید وب سایتی را طراحی کنید (مثلا وب سایت سفارش خرید کتاب)، شما باید یکی از زبان های برنامه نویسی تحت وب را یاد بگیرید.
برنامه نویسی سایت، به دو بخش فرانت اند (front-end) و بک اند (Back-End) دسته بندی می شود که در ادامه بررسی خواهیم کرد.
وقتی شما یک صفحه از یک وب سایت را روی مرورگر اینترنت باز می کنید، آنچه که روی صفحات وب می بینید front-end گفته می شود.
جاوا اسکریپت، html و css سه زبان مورد نیاز فرانت اند هستند که هر کدام کاربرد های خود را دارند.
برنامه نویسی back-end به بخشی از وب سایت اشاره می کند که برای کاربران قابل مشاهده نیست و به پردازش اطلاعات می پردازد.
رایج ترین زبان های برنامه نویسی سمت back-end شامل زبان برنامه نویسیRuby، Java، Python، C#، PHP و…است.
در نهایت قبل از انتخاب یک زبان برنامه نویسی خاص، سعی کنید همه گزینه های داده شده را بررسی کنید و گزینه ای را انتخاب کنید که کاملا با مسیر شغلی شما مطابقت دارد.
برای یادگیری هر یک از آنها هم می توانید در یک بوت کمپ برنامه نویسی شرکت کنید و خیلی زود در آن زبان مهارت پیدا کنید. مثلا می توانید در یک دوره آموزشی پایتون و یا آموزش جاوا شرکت کنید و در حوزه برنامه نویسی وب مشغول به کار شوید.
کسانی که تازه میخواهند برنامه نویسی را یاد بگیرند و مبتدی هستند، می توانند زبان های برنامه نویسی را از طریق مقالات و سایت های آموزشی معتبر و آنلاین یاد بگیرند.
مثلا برای شروع یادگیری زبان های برنامه نویسی میتوانید از خود وب سایت آن زبان برنامه نویسی که می خواهید یاد بگیرید، استفاده کنید.
همچنین می توانید برای یادگیری زبان های برنامه نویسی از طریق یک بوت کمپ برنامه نویسی معتبر اقدام نمایید.
بعضی از بوت کمپ ها مثل بوت کمپ برنامه نویسی مپصا اچ آر استخدام شما را تضمین می کند و پس از گذراندن دوره، شما را به شرکت های معتبر متقاضی کار معرفی خواهد کرد و شما میتوانید وارد بازار کار شوید.
علاوه بر این، دوره های کارآموزی می تواند به شما کمک کند مهارت های برنامه نویسی مورد استفاده در شغل مورد علاقه خود را بیاموزید، روی پروژه های واقعی کار کنید و با کاربرد زبان های برنامه نویسی در پروژه های واقعی بیشتر آشنا شوید.
پاسخ ها