با افزایش روزافزون کاربرد نرمافزارهای کامپیوتری و اپلیکیشنهای موبایل در زندگی ما، نیاز سازمانها به جذب برنامه نویس، به طور چشمگیری در حال افزایش است.
در واقع، در بازار کار برنامهنویسی، برخلاف بازار کار بسیاری از مشاغل دیگر، تعداد فرصتهای شغلی بیش از تعداد کارجویان است. این تقاضای بالا برای استخدام برنامه نویس، حقوق برنامه نویس ها را نیز بالا برده است. تسلط بر چندین زبان برنامهنویسی و تخصص در یکی از آنها میتواند فرصتهای شغلی بینظیری پیش روی شما بگذارد.
برنامهنویسان، میتوانند با دانش برنامهنویسی خود، کسب و کار خودشان را راه بیندازند و به دنبال استخدام توسط شرکتهای دیگر نباشند. در واقع، دانش برنامهنویسی، سرمایهای ارزشمند است که به راحتی و تنها با کمی خلاقیت میتوانید آن را نقد کنید.
سازمانهای دولتی و شرکتهای خصوصی و نیمهخصوصی، همگی برای انجام کارهای بسیار متنوعی، به برنامه نویس نیاز دارند و مسئولیتهایی که بر عهدهی برنامهنویس قرار میگیرد، از شغلی به شغل دیگر، متفاوت است. درست است که یادگیری زبانهای برنامهنویسی نیازمند تحصیلات نیست ولی برای حرفهای شدن در برنامهنویسی حتما باید دانش کافی را داشته باشید که در بسیاری از موارد، در گروی تحصیلات عالی و گذراندن دورههای آموزشی است.
در این مقاله میخواهیم در رابطه با اهمیت برنامه نویسی و بازار کار آن، وظایف، مسئولیتها، شایستگیها و مهارتهای برنامهنویسان حرفهای، مزیتهای انتخاب برنامهنویسی به عنوان شغل، دستمزد برنامهنویسان و بازار کار زبانهای برنامهنویسی مختلف صحبت کنیم.
چرا استخدام برنامه نویس انقدر محبوب شده است؟
اما چرا تقاضا برای جذب برنامه نویس تا این حد بالا است؟ با نگاهی به زندگی روزمرهی خود، به جواب این سوال پی میبرید.
امروزه، زندگی ما بیش از هر زمان دیگری با فضای مجازی و ابزارهای دیجیتال، گره خورده است؛ به طوری که برای انجام بسیار از امور روزمرهی خود، وابستگی شدیدی به اینترنت و ابزارهای نرمافزاری مختلف داریم.
با این حال، باید بدانید که روند دیجیتالی شدن و مجازی شدن زندگی انسان، تازه در آغاز راه است و پیشبینی میشود که در دههی پیش رو و تا سال ۲۰۳۰، شاهد تحولی عظیم در فناوریهای دیجیتال باشیم. در واقع ما اکنون در اوج سومین انقلاب صنعتی، یعنی انقلاب دیجیتال قرار داریم.
امروزه، همهی کسبوکارها و حتی خدمات دولتی، در حال دیجیتالی شدن هستند و بنابراین، نیاز به استخدام برنامه نویس، بیش از هر دورهی دیگری در تاریخ، احساس میشود. با وجود بالا رفتن روز افروزن اهمیت دانش برنامهنویسی، هنوز راهی طولانی تا عمومی شدن زبانهای برنامهنویسی و توسعهی یک یا چند زبان برنامهنویسی جامع، پیش رو داریم. بنابراین، حداقل تا چند نسل دیگر، برنامهنویسی به صورت یک دانش تخصصی باقی خواهد ماند و حقوق برنامه نویس، به عنوان یک شغل تخصصی، همچنان، بالاتر از اکثر مشاغل خواهد بود.
برنامه نویس کیست و چه کاری انجام میدهد؟
یک برنامه نویس شخصی است که با نوشتن کدهایی خاص به یک کامپیوتر (یا هر وسیلۀ هوشمند دیگری) میگوید که چه کاری را باید انجام دهد. این تعریف کلی شغل برنامه نویسی است.
با این حال، برنامه نویس امروزی تعاریف گستردهتری دارد. برای مثال یک توسعهدهنده نرمافزار (یا Software Developer)، برای یک مفهوم یا یک طرح گرافیکی که به او واگذار شده کدنویسی میکند و در واقع، به کامیپوتر میگوید که چگونه این مفاهیم را اجرا کنند. اگر بخواهیم مثال دیگری بزنیم، باید بگوییم که یک توسعهدهنده وب (یا Web Developer) با کدنویسی برای طراحی سایتی که به او ارائه شده، آن را ساخته و راهاندازی میکند.
در بیشتر مواقع، یک برنامه نویس در حال ساخت و خلق چیزی بر اساس اِلِمانهای طراحی شخص دیگری است. با این حال، برنامه نویسان زیادی هم هستند که برنامۀ خاصی را بر اساس طرح خودشان میسازند (اگر شخصی هستید که قابلیت یادگیری چند مهارت را دارید میتوانید به چنین برنامه نویسی تبدیل شوید).
چگونه به یک برنامه نویس تبدیل شوید؟
برای اینکه به یک برنامه نویس حرفهای تبدیل شوید به مهارتهای زیادی نیاز دارید و دو فاکتور خیلی مهم برای به دست آوردن مهارت وجود دارد: تمرین زیاد و داشتن یک برنامه نویس با تجربه به عنوان پشتیبان. برای اینکه به یک برنامه نویس ماهر تبدیل شوید شما به این دو فاکتور نیاز خواهید داشت. برای این منظور میتوانید از سه روش اقدام کنید:
بوت کمپهای برنامه نویسی
این بوت کمپها به شما کمک میکنند در طول مدت زمان کوتاهی از یک فرد بدون هیچگونه سابقهی برنامه نویسی به یک برنامه نویس حرفهای تبدیل شوید. شما در طول این دوره تمرینات موثر بسیار زیادی خواهید داشت و میتوانید از دیگر برنامهنویسهایی که مسئول برگزاری بوت کمپ هستند هم کمک بگیرید.
مشکلی که در صورت انتخاب این مورد ممکن است با آن مواجه شوید این است که این دوره ممکن است تا سه ماه طول بکشد و هزینه زیادی هم به شما تحمیل خواهد شد.
استفاده از یک راهنما
این مورد یک انتخاب استثنائی است. شما کدنویسی را آغاز خواهید کرد و از کمکهای یک برنامه نویس ارشد هم به عنوان راهنما و مربی استفاده خواهید کرد. این فرد ممکن است یک نفر از دوستان و یا حتی یکی از اعضای خانوادهی شما باشد. حتی ممکن است این فرد یک برنامه نویس حاذق باشد که فقط دوست دارد به شما کمک کند.
در این متد به اندازهی بوت کمپ به شما راهنمایی نخواهد شد ولی داشتن فردی که در زمان رسیدن به بنبست بتواند به شما کمک کند خیلی مفید است. همچنین اینکه یک نفر کارهای شما را تحت نظر داشته باشد و کمک کنید در مسیر درست بمانید در رشد شما موثر خواهد بود.
این گزینه با وجود اینکه خیلی فوقالعاده به نظر میرسد اما پیدا کردن راهنما خیلی سخت است. اکثر افراد هیچ برنامه نویسی را در اطرافیان خود ندارند و خیلی از برنامه نویسها هم مشتاق نیستند که به شما کمک کنند. به همین خاطر ممکن است حتی در صورتی که فردی را پیدا کنید، او به درخواستتان پاسخ منفی بدهد و شما هم باید به خواستهی آنها احترام بگذارید.
استخدام به عنوان برنامه نویس مبتدی
این گزینه ممکن است کمی تقلب به نظر برسد زیرا قبل از اینکه بتوانید به عنوان برنامه نویس کار کنید باید برنامه نویسی را بلد باشید. اما در ادامه به شما آموزش خواهیم داد که چطور میتوانید بدون داشتن راهنما و یا استفاده از بوت کمپ به عنوان برنامه نویس کار کنید. زمانی که به عنوان برنامه نویس استخدام شوید برای تمرین برنامه نویسی پول میگیرید.چه چیزی بهتر از این؟!
همچنین کار کردن به عنوان برنامه نویس باعث خواهد شد جنبهای از برنامه نویسی را ببینید که در زمان درس خواندن نخواهید دید: جنبهی کسب و کار. این بخش تاثیر بسیار زیادی در رشد شخصی شما خواهد داشت زیرا ایجاد محصولی که هیچکس به آن نیاز ندارد هیچ مزیتی نخواهد داشت. همچنین سر و کله زدن با مشتری مهارتی است که برای یادگیری آن به زمان زیادی نیاز خواهید داشت.
نوشتن یک پلن
از آنجایی که همه توانایی رفتن به بوت کمپ را ندارند و یا فردی را نمیشناسند که به عنوان راهنما در کنار آنها باشد، در ادامه به شما کمک خواهیم کرد اولین شغل خودتان را به عنوان برنامهنویس پیدا کنید.
پیدا کردن شغل مناسب
برای ایجاد یک پلن مناسب باید یک هدف برای خودتان داشته باشید. در اینجا هدف ما پیدا کردن یک شغل مناسب در کمترین زمان ممکن است. هرچقدر زودتر شما کار موردنظر خود را پیدا کنید، زودتر قادر خواهید بود برنامه نویسی را به صورت روزمره تمرین کنید. همچنین امکان استفاده از کمک برنامه نویسهای ارشد و کسب درآمد را هم زودتر خواهید داشت.
روشهای بسیار زیادی برای شروع کار به عنوان برنامه نویس وجود دارد، از علوم داده گرفته تا هوش مصنوعی و توسعه بازی. ولی سادهترین بخشی که میتوانید به عنوان یک مبتدی شروع به کار کنید، توسعه وب است. به یاد داشته باشید که شروع کار با طراحی وب به این معنی نیست که تا آخر عمر باید فقط مشغول طراحی وب باشید بلکه اطلاعات بسیار زیادی به دست خواهید آورد و میتوانید به راحتی فیلد کاری خود را عوض کنید.
در صورتی که عبارت استخدام برنامه نویس مبتدی را سرچ کنید احتمالا اولین چیزی که مشاهده خواهید کرد آگهی استخدام طراح فرانت اند است. با بررسی چند مورد از این آگهیها شرایط کلی که باید داشته باشید مشخص خواهد شد. این شرایط تقریبا شبیه به موارد زیر هستند:
دیگر مهارتهایی که ممکن است امتیاز محسوب شوند هم به شرح زیر هستند:
پیدا کردن کار برنامه نویسی
در صورتی که تمامی مراحل این پلن را تا به اینجا به خوبی انجام داده باشید، احتمالا دارای تمامی نیازمندیهای کارهای مربوط به طراح وب سایت مبتدی خواهید بود. اکنون زمان آن رسیده است که به دنبال کار بگردید.
برای استخدام به عنوان برنامه نویس به رزومه نیاز خواهید داشت. بنابراین در این مرحله باید یک روزمه برای پوزیشن طراح سایت ایجاد کنید. این رزومه باید نقاط قوت شما را بدون جلب توجه اضافی به مدت زمانی که مشغول برنامهنویسی بودهاید برجسته کند. همچنین نباید اشارهای به این داشته باشید که هیچگونه تجربهی تجاری در این زمینه ندارید.
اینکه برای چه موقعیتهای شغلی هم رزومه بفرستید خیلی مهم است. این نکته ممکن است اشتباه به نظر برسد ولی شما باید فقط برای موقعیتهایی اقدام کنید که حداقل ۸۰ درصد از نیازمندیهای آن را دارید. همچنین میتوانید اشاره کنید که به عنوان فردی که برنامهنویسی را به صورت خودآموز یاد گرفته است، احتمالا نیازمندیهای دیگر را هم سریعتر از دیگران یاد میگیرید.
البته این بدین معنی نیست که باید برای تمامی کارهایی که توانمندیهای آن را دارید اقدام کنید. فقط برای شرکتهایی رزومه بفرستید که فکر میکنید جذاب هستند و در صورتی که به شما پیشنهاد همکاری داده شود، قبول خواهید کرد.
مزایای مشاغل مرتبط با برنامهنویسی
هر کسی پیش از انتخاب شغل آیندهی خود باید جنبههای بسیار زیادی را در نظر بگیرد. هر شغلی، مزایا و معایب خودش را دارد. در این جا میخواهیم تعدادی از مزایای متعدد گروه شغلی برنامهنویسی را به شما معرفی کنیم.
فرصتهای شغلی زیاد
همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم، تقاضا برای استخدام برنامه نویس، روزبهروز در حال افزایش است. برنامهنویسان هرگز بیکار نمیمانند و نیازی نیست که نگران آیندهی شغلی خود باشند. پیشبینی شده است که بازار کار برنامه نویسی و توسعهی نرم افزار، از سال ۲۰۱۹ تا سال ۲۰۲۹، تا ۲۲ درصد رشد داشته باشد.
امکان دور کاری
یکی از بزرگترین مزیتهای برنامهنویسی که باعث شده برنامهنویسان برخلاف بسیاری از افراد دیگر، در دوران قرنطینه به دلیل همهگیری کووید-۱۹ بیکار نشوند، امکان دورکاری برنامه نویسی است. به همه دلیل، خیلی از کارفرمایان، این روزها اقدام به انتشار آگهیهای استخدام برنامه نویس دورکاری میکنند. مزیتهای دورکاری عبارتند از:
امکان یافتن شغل بدون تحصیلات دانشگاهی
کارفرمایان در انتخاب برنامهنویس به ویژه، استخدام برنامه نویس تازه کار برای بعضی از مشاغل سطح پایین برنامه نویسی که معمولا شامل انجام بخش کوچکی از یک پروژه برنامه نویسی گسترده میباشند، مدرک تحصیلی از شما نمیخواهند. حتی افرادی که سن پایینی داشته باشند، میتوانند از چنین مشاغلی، کسب درآمد کنند. اگر مهارت برنامهنویسی شما خیلی بالا باشد، حتی میتوانید بدون داشتن تحصیلات و تنها با ارائهی نمونهکارهای خود به کارفرما، جایگاههای شغلی نسبتا خوبی را تصاحب کنید.
امکان فریلنسینگ
برای اینکه از دانش و مهارت برنامه نویسی خود کسب درآمد کنید، نیازی نیست که حتما با جذب شدن در یک شرکت یا سازمان، زیر بار تعهد بروید و میتوانید خیلی راحت، به صورت پروژهای و فریلنسینگ، دورکاری برنامه نویسی را به عنوان شغل اصلی یا فرعی انجام دهید.
امکان اشتغال در زمان تحصیل
یکی از مزیتهای برنامهنویسی که راه پیشرفت را برای شما بسیار باز میگذارد، امکان اشتغال در هنگام تحصیل است. از آن جایی که پیدا کردن کارهای پروژهای و پارهوقت در گروه شغلی برنامهنویسی کار راحتی است، خیلی از دانشجویان رشتههای کامپیوتر، در سالهای آغازین تحصیلاتشان، برنامهنویسی را به صورت پروژهای شروع میکنند.
امکان راهاندازی کسبوکار خود
برنامهنویسان برای اینکه از مهارت خود، پول در بیاورند، نیازی به استخدام شدن ندارند. یک برنامهنویس میتواند نرمافزاها و اپلیکیشنهای کاربردی تولید کرده و به فروش برساند یا اینکه برای یک راهاندازی یک کسبوکار در حوزهی تجارت الکترونیک، اپلیکیشن طراحی کند. البته چنین کاری نیازمند ایدههای بسیار خلاقانه و پشتوانهی مالی است، زیرا تا زمانی که نرمافزار شما به مرحلهی فروش نرسد یا کسب و کار الکترونیک شما به درآمدزایی نرسد، هیچ منبع درآمدی ندارید، مگر اینکه همزمان با انجام پروژه، شغل دیگری داشته باشید یا به فریلنسینگ مشغول باشید.
محبوبترین زبان برنامه نویسی برای بازارکار
حدود ۶۰۰ زبان برنامهنویسی وجود دارد. نیاز و محبوبیت زبانهای برنامهنویسی، سال به سال، تغییر میکند. به علاوه، زبانهای برنامهنویسی جدید و دارای ویژگیهای جذاب نیز خلق میشوند. اگر تازه در آغاز راه برنامهنویسی باشید، ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که آگهی استخدام برنامه نویس برای کدام زبان برنامهنویسی بیشتر است و شما باید کدام زبان برنامه نویسی را بیاموزید؟
یادگیری یک زبان برنامهنویسی، همیشه، نوعی سرمایهگذاری است. اگر شما یک برنامهنویس باتجربه باشید یا چندین زبان برنامهنویسی را بدانید، یادگیری یک زبان جدید برای شما چندان دشوار نیست. اما اگر تازه برنامهنویسی را شروع کرده باشید و بخواهید اولین یا دومین زبان برنامهنویسی خود را یاد بگیرید، بهتر است که یکی از زبانهای برنامهنویسی اصلی و پرتقاضا را بیاموزید. در اینجا میخواهیم مهمترین زبانهای برنامهنویسی را براساس بازار کار آنها رتبهبندی کنیم.
پایتون
با در نظر گرفتن تمامی رنکینگهای شناخته شده، ترندهای صنعتی و تعداد آگهیهای استخدام برنامه نویس پایتون، این زبان برنامهنویسی، از نظر بازار کار در رتبهی اول قرار میگیرد. در حال حاضر، پایتون یک زبان برنامهنویسی چندمنظوره است که در بسیاری از حوزههای توسعهی نرمافزار، کاربرد دارد. در سال ۲۰۲۰، در ایالات متحدهی آمریکا، پایتون در میان زبانهای برنامهنویسی دیگر، بیشترین تقاضا را داشت و از نظر درآمدی، در رتبهی سوم بود. جالب است که برنامهنویسان کم تجربهای که زبان برنامهنویسی پایتون میدانند، در مقایسه با برنامهنویسان کمتجربهی زبانهای دیگر، بیشترین درآمد را دارند.
جاوا اسکریپت
بعد از پایتون، بیشترین آگهیهای استخدام برنامه نویس، متعلق به زبان برنامهنویسی جاوا اسکریپت است. این زبان برنامهنویسی، از نظر سهمش در آگهیهای جذب برنامه نویس در سال ۲۰۲۰ در ایالات متحدهی آمریکا، در رتبهی سوم و از نظر حقوق برنامهنویس در رتبهی چهارم قرار دارد. برنامهنویسان کمتجربهی جاوا اسکریپت از نظر درآمدی در میان دیگر برنامهنویسان، در سطح متوسط قرار دارند.
جاوا
در سالهای اخیر، بخشی از بازار کار جاوا به دلیل توسعهی زبانهای برنامهنویسی دیگر مثل جاوا اسکریپت و پایتون از دست رفته است زیرا به دلیل حجم بالایش، برای فناوریهای ابری مناسب نیست. با این حال، جاوا با نسخهی GraalVM initiative در حال سازگاری خود با فناوریهای ابری است.
این زبان برنامهنویسی، هنوز هم انتخاب اول برای کاربردهای شرکتی و سازمانی است و به همین دلیل، تعداد زیادی از آگهیهای استخدام برنامه نویس، به جاوا تعلق دارد.این زبان برنامه نویسی، در سال ۲۰۲۰، از نظر میزان تقاضا در ایالات متحدهی آمریکا در رتبهی دوم و از نظر درآمدی، در رتبهی ششم قرار داشت. برنامهنویسان جاوا برای اینکه به درآمد متوسطی در میان سایر برنامهنویسان برسند، باید چند سال تجربه داشته باشند.
با وجود اینکه سه زبان برنامهنویسی فوق، بیشترین آگهیهای جذب برنامه نویس را به خود اختصاص میدهند اما زبانهای برنامهنویسی دیگری مثل C#، C، C++، PHP، Objective-C و سوییفت نیز بازار کار بسیار داغی دارند. بیشترین درآمد در بین زبانهای برنامهنویسی به زبان برنامهنویسی Objective-C تعلق میگیرد و Scala در رتبهی دوم است.
همانطور که پیش از این گفتیم، زبان برنامهنویسی پایتون، در رتبهی سوم از نظر درآمدی قرار دارد. در مجموع میتوان گفت که به دلیل تعداد بالای آگهیهای استخدام برنامه نویس پایتون، این زبان برنامهنویسی، بهترین گزینه برای یادگیری و ورود به بازار کار است.
مهارتهای مورد نیاز برنامهنویس
مهمترین عاملی که سازمان در جذب برنامه نویس به آن توجه میکنند، مهارتهای برنامهنویس است. در این جا میخواهیم مهارتهایی که هر برنامهنویسی باید داشته باشد را به شما معرفی کنیم. به یاد داشته باشید که بعضی از این مهارتها، جزء ویژگیهای شخصیتی شما هستند و نمیتوان آنها را به سادگی از طریق تمرین کردن، تقویت نمود. البته بعضی از مهارتهای مورد نیاز برنامهنویس، مثل مدیریت زمان، قابل تمرین کردن و یادگیری هستند.
تسلط به بیش از یک زبان برنامهنویسی
شرط اول در برنامهنویسی، تخصص در یک زبان برنامهنویسی است ولی شما به عنوان یک برنامهنویس، نباید صرفا یک زبان را بدانید و باید حداقل بر دو یا سه زبان برنامهنویسی مسلط باشد تا شانس جذب شما بالا برود.
انگیزه
مهمترین عاملی که در پیشرفت برنامه نویس، نقش دارد، انگیزه است. صرف نظر از تجربهی شما، همواره چیزهایی جدیدی در برنامهنویسی وجود دارد که شما میتوانید یاد بگیرید و همیشه روشهایی بهتری برای بهینهسازی کدها، موجود است. توانایی انگیزه دادن به خود، شما را در مسیر یادگیری و اکتشاف که برای برنامهنویسان ضروری است، حفظ میکند.
توجه به جزئیات
مهارت دیگری که کارفرمایان در استخدام برنامه نویس به آن اهمیت میدهند، توجه برنامهنویس به جزئیات است. یک برنامهنویس نباید به ابزارهای ویرایشی برای تصحیح خطاهایش متکی باشد زیرا حتی اشتباهات بسیار کوچک در کدنویسی میتوانند اثرات قابل توجهی روی خروجی داشته باشند. بنابراین، یکی از مهمترین ویژگیهای یک برنامه نویس موفق، توجه به جزئیات است.
منظم بودن
برنامهنویسی، حتی برای باتجربهترین افراد نیز میتواند کار دلهرهآوری باشد. با این حال، اگر در تمامی جنبههای کاری خود، منظم باشید و به طور سازمانیافته عمل کنید، میتوانید کارهای پیچیده را به بخشهای کوچکتری تقسیم کنید که راحتتر میتوان آنها را مدیریت کرد.
مهارتهای ارتباطی خوب
داشتن مهارتهای ارتباطی خوب در هنگام مصاحبهی ورودی، اهمیت بسیار زیادی دارد. ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که با اینکه بسیاری از سازمانها به دنبال استخدام برنامه نویس دورکاری هستند، دلیل توجه واحد منابع انسانی سازمانها به مهارتهای ارتباطی چیست؟
ممکن است سازمانی که شما را به عنوان برنامه نویس جذب میکند، یک شرکت تخصصی برنامه نویسی نباشد و تنها نیاز به یک کار نرم افزاری و پشتیبانی از آن داشته باشد. بنابراین، ممکن شما تنها برنامهنویس یا یکی از چند برنامهنویس شرکت باشید. در چنین مواردی شما باید بتوانید کار خود را به زبان ساده برای کارفرمای خود که احتمالا چیزی از برنامهنویسی نمیداند، توضیح دهید.
به علاوه، برنامهنویسان باید به طور پیوسته با هم دیگر در ارتباط باشند تا دانش خود را با هم رد و بدل کنند. از سوی دیگر، هدف از برنامهنویسی، ساخت نرمافزارها و اپلیکیشنهایی است که قرار است دیگران با آنها کار کنند. به این سه دلیل، هر برنامهنویس باید صرفنظر از دورکاری برنامه نویسی در بسیاری از مشاغل، باید مهارتهای ارتباطی خوبی داشته باشد.
خلاقیت
یکی از مهارتهایی که شانس استخدام برنامه نویس را بسیار بالا میبرد، خلاقیت است. شما باید قادر باشید راههایی جدید و بهینهتر برای مسائل مختلف، طراحی کنید. همهی ما نوشتن بلد هستیم اما آیا همهی ما میتوانیم شکسپیر یا همینگوی باشیم؟ دانستن زبان برنامهنویسی به این معنی نیست که شما برنامه نویس هستید؛ برنامهنویس کسی است که میتواند با خلاقیت خود، کدهای بهینه و کارآمد بنویسد.
مدیریت زمان
شما به عنوان یک برنامهنویس، خواه حضوری و تمام وقت، خواه فریلنسر، باید بتوانید کار را در کمترین زمان ممکن به کارفرما تحویل دهید. معمولا به کارفرماها توصیه میشود که سر برنامهنویس را خیلی شلوغ نکنند تا او بتواند در آرامش خاطر، بهترین و بهینهترین کدها را بنویسد ولی شما نیز به عنوان برنامهنویس باید بتوانید با مدیریت صحیح زمان، پروژهها را در زمانی که انتظار میرود، تکمیل کنید.
حل مسئله
یکی از اصلیترین مهارتهایی که هر برنامهنویس باید داشته باشد، توانایی حل مسئله است. برنامهنویس نباید از مشکلات و مسائل بترسد، بلکه باید با آنها مواجه شود و سعی کند آنها را بیابد. برنامهنویس باید بتواند از منطق، تحلیل و دادهها برای یافت راههای مسائل، استفاده کند. بنابراین، یک برنامهنویس خوب باید مهارتهای ریاضیاتی خوبی نیز داشته باشد.
پاسخ ها