پیتزا یکی از پرطرفدارترین فست فود های دنیا به حساب می آید که برای اولین بار در ایتالیا طبخ شد. و کم کم طرفداران زیادی در همه کشورها پیدا کرد. این غذا نان گرد و صافی دارد که در فر یا تنور پخته شده و معمولا روی آن را با سس وپنیر پیتزا می پوشانند و موادی دلخواه را روی نان اضافه می کنند و پنیری که استفاده می شود معمولا پنیر پیتزا یا پنیر موزارلا است.در کنار پنیر متنوع برای پیتزا همچنین سس های بسیار مختلفی مثل (انواع سس قرمز تند، شیرین سس خردل، آلفردو، پستو و باربیکیو...) وجود دارد که جز اصلی ترین طعم دهنده های این غذا محسوب می شوند.
زادگاه پیتزا در شهر ناپل درجنوب غربی ایتالیا بوده است.یکی از محبوب ترین پیتزاها که برای اولین بار در ایتالیا تهیه شد پیتزا مارگاریتا است که از محبوبیت ویژه ای در جهان بخوردار است.
این پیتزا از ریحان، گوجه فرنگی و پنیر موزارلا پخت می شود که جالبه بدانید به تقلید از پرچم ایتالیا تهیه شده و رنگ های به کار رفته این پیتزا دقیقا مشابه رنگ پرچم ایتالیا است.
محبوب ترین پیتزاهای جهان به طور کلی به صورت دو دسته پیتزاهای آمریکایی و ایتالیایی طبخ میشوند. پیتزاهای ایتالیایی با استفاده از خمیر پیتزاهای نازک تهیه میشوند. پیتزاهای آمریکایی با استفاده از خمیرهای پهن و ضخیم درست میشوند.
می توان گفت پیتزا شاید تنها غذایی باشد که به طور بسیار متنوع با مواد مختلف و با طعم ها و مزه های گوناگونی پخت می شود.
در این مطلب بعضی از انواع پیتزا را معرفی کرده و به مواد به کار رفته در هر پیتزا اشاره می کنیم.
پیتزا پپرونی
پیتزای معروف ایتالیایی که با وجود مخلفات کم بسیار خوشمزه و لذیذ است. پپرونی به ایتالیایی یعنی فلفل، که اگر رابطه خوبی با غذاهای تند دارید، بدون شک پپرونی نیز موردعلاقه شما قرار میگیرد. پپرونی در اصل یک نوع سوسیس تندوتیز است که آن را از فیله گوشت گاو تهیه میکنند. پیتزا پپرونی با برشهای نازک این سوسیس تهیه میشود. مواد تشکیلدهنده پیتزا پپرونی، سوسیس پپرونی، پاپریکا، گوجهفرنگی، آویشن و پنیر موزارلا است.
پیتزا گوشت و قارچ
یکی از پیتزاهای پرطرفدار گوشت و قارچ است که این دو مواد معمولا غالب بر مواد دیگر این پیتزا است. گوشت چرخ کرده به همراه پیاز و فلفل دلمهای و قارچ همیشه ترکیب فوقالعادهای بودهاند.البته بسته به سلیقه می توان از گوشت قرمز ریش شده هم در این پیتزا استفاده کرد. گوشت وقارچ یکی از محبوبترین انواع پیتزا در ایران است.علاوه بر این دو مواد لذیذ از فلفل دلمه وگوجه و پنیر پیتزا استفاده می شود. این پیتزا معمولا با خمیر ضخیم و به صورت آمریکایی طبخ میشود.
پیتزا مرغ
یکی از انواع پیتزاهای خوشمزه و بسیار پر طرفدار در سراسر جهان می باشد. پیتزا مرغ همراه قارچ مانند دیگر پیتزاها ، اصالتی ایتالیایی دارد و اصلی ترین مواد تشکیل دهنده آن سینه مرغ، فلفل دلمه ، پیاز،قارچ و پنیر پیتزا است. قبل ازپخت این ترکیب ابتدا باید مرغ را جداگانه با ادویه های مناسب پخته کرد.
پیتزا مخلوط
ترکیب کالباس و سوسیس در پیتزا مخلوط را احتمالا ما ایرانیها ابداع کردهایم. پیتزا مخلوط یکی از پرطرفدارترین انواع پیتزا است. به دلیل این که از هر نوع موادی که ترکیب خوشمزه و لذیذی کنار هم داشته باشن می توان استفاده کرد. است در این نوع پیتزا طعم سوسیس و کالباس کاملا غالب است. بعضی از پیتزا فروشیها گوشت را هم ترکیب میکنند. زیتون، فلفل دلمهای و قارچ ، گوجه وذرت هم موادی دیگر از این پیتزای خوش مزه است.
پیتزا مارگاریتا
پیتزا مارگاریتا یکی ازفست فودهای خوشمزه و بسیار پر طرفدار در سراسر جهان است یکی از اصلی ترین دلایل محبوبیت مارگاریتا سالم بودن این پیتزا نسبت به سایر پیتزاها می باشد. که با دستورهای متنوعی تهیه می شود. پیتزا مارگاریتا هم مانند دیگر پیتزاهای معروف، اصالتا متعلق به کشور ایتالیا می باشد و در خیلی از کشورها با نام پیتزا گوجه فرنگی شناخته می شود. دلیل اینکه نام این پیتزا را پیتزای گوجه فرنگی نهاده اند این است که مانند دیگر پیتزاها بر روی این پیتزا خبری از گوشت و مرغ و یا سوسیس و کالباس نیست و مواد اصلی آن گوجه فرنگی ، ریحان و پنیر است.
پیتزا سبزیجات
این پیتزا خوشمزه با انواع سبزیجات گوناگون تهیه می شود.و انتخاب مناسبی برای گیاه خواران می باشد. پیتزا سبزیجات با داشتن سبزیجات رنگارنگ و متنوع ، ظاهری چشم نواز و هوس برانگیزی دارد.این پیتزا مواد سالم و در دسترسی دارد که مطابق با سلیقه خودتان می توانید از انواع سبزیجات استفاده کنید. برای طبخ پیتزای سبزیجات رژیمی ، می توان پنیر را از مواد لازم حذف کرد .
پیتزا رستبیف
در میان انواع پیتزا به دلیل وجود گوشت فراوان، شهرت زیادی دارد. این پیتزای پرطرفدار در خانه نیز قابل تهیه شدن است. پیتزا رستبیف را از گوشت برش خورده و پخته شده، فلفلدلمهای، قارچ، پنیر پیتزا و ادویهجاتی مانند نمک و فلفل وسس خردل تهیه میکنند. یک پیتزا رستبیف کامل، تقریبا ۲۰۰۰ کیلوکالری انرژی دارد. برای هر برش آن نیز تقریبا ۲۵۰ کیلوکالری انرژی در نظر گرفته شده است.
پیتزا مخصوص
پیتزا مخصوص یکی از انواع پیتزا در ایران وجزء خوشمزه ترین پیتزاها است. این نوع پیتزا مختص ایرانیهاست و به شکلهای مختلفی طبخ میشود. تقریبا هر رستوران، پیتزا مخصوص را به سبک خاص خود تهیه میکند. در بین انواع پیتزا در ایران این نوع به خاطر داشتن مخلفات زیاد مانند سوسیس، کالباس، قارچ، فلفل دلمهای و… معروف است. معمولا طعم کالباس و پنیر در این پیتزاها طعم
غالب است. بسیار به این نوع پیتزا به خاطر داشتن مخلفات زیاد علاقهای ندارند. در هر حال این نوع پیتزا از انواع پیتزا در ایران طرفداران همیشگی و پر و پا قرص خود را دارند
پاسخ ها