بسیاری از ویروس ها، باکتری ها، انگل ها و قارچ هایی که به بدن انسان حمله می کنند، می توانند به سطح یا داخل چشم نیز آسیب بزنند. در این مطلب با کمک نظرات چند متخصص، شما را با علائم، علت ها و جدیدترین روشهای درمان عفونت چشم در بزرگسالان به صورت اصولی آشنا می کنیم.
انواع عفونت چشم
بیماری های عفونی چشم را می توان به دو دسته تقسیم کرد:
اول، عفونت ها بر اساس محل شان. به عنوان مثال، ورم ملتحمه، این نام مجاز نمی باشد .هاب غشای داخلی پلک و گوشه داخلی سطح چشم است. سایر نواحی احتمالی ابتلا به این نام مجاز نمی باشد .هاب عبارتند از: پلک (بلفاریت)، قرنیه (کراتیت)، مایع داخل چشم (ویتریتیس)، شبکیه و عروق خونی که آن را تغذیه می کنند (کوریورتینیت) یا عصب بینایی (نورورتینیت).
دوم، عفونت های چشم بر اساس منشاء ایجاد شان برای مثال، سندرم هیستوپلاسموزیس چشم (OHS) که توسط یک قارچ ایجاد می شود (وضعیتی که کوریوریتینیت نیز نامیده می شود). به طور کلی به خونی که در شبکیه ذخیره می شود، در سطح عقبی داخل چشم حمله می کند.
شایع ترین عفونت چشم، ورم ملتحمه می باشد که ناشی از آدنوویروس (نوعی ویروس سرماخوردگی معمولی) است. این نوع ورم ملتحمه عفونی گاهی اوقات چشم صورتی نیز نامیده می شود که در کودکان شایع تر است. ورم ملتحمه ویروسی مسری است، زیرا می تواند از طریق چشم به دست انتقال یابد و سپس با لمس دستگیره ها و دیگر سطوحی به ویروس آلوده می شود.
از دیگر علل ایجاد ورم ملتحمه عفونی، باکتری هایی مانند استافیلوکوک اورئوس می باشند. عفونت های باکتریایی اغلب در کودکان رخ می دهد و در نتیجه باعث ایجاد چشم صورتی به طور طولانی مدت می شود.
علل عفونت چشم
شایع ترین علل عفونت های جدی چشم عبارتند از:
۱-سندرم اوکولار هیستوپلاسموزیس چشم (OHS)
هیستوپلاسموزیس عفونت قارچی ریه است که از طریق تنفس ایجاد می شود. این نوع قارچ در رودخانه های سراسر جهان رایج است. بیش از ۹۰٪ بزرگسالان در جنوب شرقی ایالات متحده مبتلا به هیستوپلاسموزیس هستند که معمولا علائمی ندارد. در مواردی، قارچ چندین سال یا چند دهه بعد به شبکیه منتقل می شود و به آن آسیب می رساند، به خصوص ماکولا (قسمت مرکزی حیاتی که در آن سلول های بینایی بیشترین تمرکز را دارند). این مورد که باعث ایجاد علائم و از بین رفتن شبکیه می شود بسیار شبیه به فساد ماکولا است و می تواند بخش مرکزی بینایی را نابود کند.
ادامه مطلب لینک زیر:
علایم، علل و درمان عفونت چشم بزرگسالان به صورت اصولی
پاسخ ها