زندگی زیباست

زندگی زیباست

مجله آنلاین خانواده و زندگی، ازدواج، راهنمای بارداری و بچه داری
توسط ۱ نفر دنبال می شود

ماساژ پرینه چگونه انجام می شود؟

ماساژ پرینه چجوری انجام میشه؟

ماساژ پرینه 

وقتی به زایمان طبیعی فکر می‌کنی، احتمالاً یکی از دغدغه‌های اصلی تو اینه که چجوری از پارگی ناحیه پرینه جلوگیری کنی. خب، ماساژ پرینه یکی از روش های کمک به آمادگی و نرم شدن ناحیه پرینه‌ست و باعث می‌شه ناحیه پرینه توی زایمان کمتر آسیب ببینه. حالا می‌خوایم ببینیم پرینه چیه و ماساژ پرینه چجوری انجام می‌شه.

ماساژ پرینه 

پرینه چیست؟

پرینه همون ناحیه حساس و کوچیکی هست که بین دستگاه تناسلی (واژن) و مقعد قرار داره. در واقع، این ناحیه جاییه که ممکنه موقع زایمان تحت فشار زیادی قرار بگیره. این فشار به خاطر فشاریه که از پایین اومدن سر نوزاد بهش وارد می‌شه. حالا این ناحیه که وظیفه داره از عضلات کف لگن و عملکردهای دستگاه تناسلی، ادراری و گوارشی حمایت کنه، ممکنه موقع زایمان پاره بشه، مخصوصاً اگه اولین باره که زایمان می‌کنی یا نوزادت بزرگ‌تر از حد معمول باشه.

ماساژ پرینه چیه و چرا باید انجامش بدیم؟

حالا که متوجه شدی پرینه چیه، بریم سراغ ماساژ پرینه. ماساژ پرینه یکی از روش‌های ساده و طبیعی برای آماده‌سازی بدن توی هفته‌های آخر بارداریه. این کار کمک می‌کنه ناحیه پرینه نرم‌تر و انعطاف‌پذیرتر بشه تا موقع زایمان بتونه کشیده بشه و کمتر پاره بشه. با این کار، احتمال پارگی یا حتی نیاز به اپیزیوتومی (برشی که پزشک برای راحت‌تر خارج شدن نوزاد انجام می‌ده) کاهش پیدا می‌کنه.

چه زمانی باید ماساژ پرینه رو شروع کنیم؟

بهترین زمان برای شروع ماساژ پرینه حدود هفته ۳۴ بارداریه. توی این زمان، ناحیه پرینه باید کم‌کم آماده بشه که برای فشار زایمان مقاومت نشون بده. با ماساژ روزانه یا چند بار در هفته می‌تونی به تدریج این ناحیه رو نرم‌تر و منعطف‌تر کنی. یادت باشه که ماساژ باید آروم و ملایم باشه تا بدن کم‌کم به این کشش عادت کنه.

چجوری ماساژ پرینه رو انجام بدیم؟

برای انجام ماساژ پرینه، مراحل زیر رو قدم به قدم دنبال کن:

۱. آماده‌سازی محیط: یه جای راحت و آروم پیدا کن که بتونی ریلکس کنی. می‌تونی روی تخت یا زمین بشینی و کمرت رو به یه بالش تکیه بدی. بهتره قبل از ماساژ دست‌هات و ناحیه پرینه رو خوب بشوری تا عفونت ایجاد نشه.

۲. استفاده از روغن مناسب: برای اینکه ماساژ راحت‌تر انجام بشه، از یه روغن طبیعی مثل روغن نارگیل، روغن زیتون یا حتی روغن مخصوص ماساژ پرینه استفاده کن. روغن کمک می‌کنه ناحیه پرینه نرم‌تر بشه و دست‌هات راحت‌تر حرکت کنن.

۳. وضعیت بدنی مناسب: بهتره که در حالت نیمه‌خوابیده یا نشسته قرار بگیری. پاها رو باز کن و ناحیه پرینه رو آماده ماساژ کن.

۴. شروع ماساژ: انگشت شست یا انگشتانت رو به روغن آغشته کن. به صورت نیم‌دایره یا U شکل، انگشت‌هات رو به سمت پایین و دیواره‌های داخلی واژن بکش. این کار رو برای چند دقیقه ادامه بده تا ناحیه پرینه کشیده بشه. از فشار بیش از حد خودداری کن و حواست باشه که باید این کار رو با آرامش انجام بدی.

۵. صبور باش: حین ماساژ باید سعی کنی که عضلات کف لگن رو ریلکس نگه داری. شاید اوایلش یه مقدار عجیب به نظر بیاد ولی با گذشت زمان این کار راحت‌تر می‌شه و احساس بهتری پیدا می‌کنی.

 

 

فواید ماساژ پرینه

ماساژ پرینه فواید زیادی داره که هم از نظر جسمی و هم روانی بهت کمک می‌کنه. اینجا چند تا از مهم‌ترین فایده‌ها رو برات آوردیم:

۱. کاهش احتمال پارگی: یکی از اصلی‌ترین دلایل انجام ماساژ پرینه، کاهش احتمال پارگی ناحیه پرینه موقع زایمانه. این ماساژ باعث می‌شه ناحیه پرینه انعطاف‌پذیرتر بشه و بتونه فشار زایمان رو بهتر تحمل کنه.

۲. کاهش نیاز به اپیزیوتومی: همون‌طور که گفتم، پزشکان قبلاً برای جلوگیری از پارگی پرینه برشی به نام اپیزیوتومی انجام می‌دادن. ولی امروزه توصیه می‌شه که این برش فقط در شرایط خاص انجام بشه. ماساژ پرینه کمک می‌کنه که کمتر به این برش نیاز پیدا کنی.

۳. آماده‌سازی ذهنی برای زایمان: ماساژ پرینه بهت کمک می‌کنه با بدن خودت بیشتر آشنا بشی و بتونی بهتر برای زایمان آماده بشی. این کار نوعی تمرین ذهنی هم محسوب می‌شه که اعتماد به نفس بیشتری برای زایمان بهت می‌ده.

۴. کاهش درد بعد از زایمان: وقتی ناحیه پرینه نرم‌تر و منعطف‌تر بشه، احتمال درد و ناراحتی بعد از زایمان هم کمتر می‌شه. حتی اگه پارگی کوچیکی هم داشته باشی، بدنت آماده‌تره و سریع‌تر بهبود پیدا می‌کنه.

نکاتی برای ماساژ پرینه

- صبور باش: ممکنه اوایل ماساژ برات ناراحت‌کننده باشه یا احساس کشیدگی کنی، ولی با گذشت زمان این حس بهتر می‌شه.

- اگر درد داشتی، متوقفش کن: ماساژ نباید دردناک باشه. اگه حس درد یا سوزش داشتی، بهتره متوقفش کنی و روزهای بعد دوباره امتحان کنی.

- با پزشکت مشورت کن: قبل از شروع ماساژ پرینه، حتماً با پزشک یا ماما مشورت کن تا مطمئن بشی که این کار برای تو مناسب هست یا نه.

حرف آخر

ماساژ پرینه یکی از راه‌های طبیعی و مؤثر برای کاهش احتمال پارگی در زایمانه. این کار باعث می‌شه ناحیه پرینه نرم‌تر و آماده‌تر بشه تا فشار زایمان رو بهتر تحمل کنه. همچنین، بهت اعتماد به نفس و آمادگی ذهنی بیشتری برای زایمان می‌ده. پس اگه در هفته‌های آخر بارداری هستی، ماساژ پرینه رو به عنوان یه روش مؤثر در نظر بگیر و با خیال راحت برای زایمان آماده شو.

زندگی زیباست
زندگی زیباست مجله آنلاین خانواده و زندگی، ازدواج، راهنمای بارداری و بچه داری

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋