lalekarimi7

lalekarimi7

برنامه نویس وب

پردرآمدترین زبان برنامه نویسی

برنامه نویسی جزو پردرآمدترین شغل های دنیا حساب میشود ولی بین زبان های مختلف درآمد ها نیز متفاوت است. بیایید بررسی کنیم که پردرآمد ترین زبان برنامه نویسی چیست

 

پردرآمدترین زبان های برنامه نویسی کدام زبان ها هستند؟

زبان‌های برنامه‌نویسی پرتقاضا معمولاً آن‌هایی هستند که شرکت‌ها به دنبال آنها می‌گردند و توسعه‌دهندگان نرم‌افزار اغلب از آنها استفاده می‌کنند. تقاضا برای یک زبان خاص با معیارهایی مانند فراوانی استفاده در پروژه‌ها، تعداد آگهی‌های شغلی، نتایج نظرسنجی‌ها و رتبه‌بندی‌های موتورهای جستجو تعیین می‌شود.

با وجود ده‌ها زبان برنامه‌نویسی موجود، انتخاب بهترین گزینه برای پروژه توسعه نرم‌افزار شما می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. هنگام تصمیم‌گیری درباره مناسب‌ترین فناوری، شرکت‌ها باید اطمینان حاصل کنند که می‌توانند به راحتی تعداد مورد نیاز توسعه‌دهندگان ماهر را استخدام کنند و راه‌حل نرم‌افزاری ارائه‌شده در آینده نزدیک منسوخ نخواهد شد. برای کمک به شما در انتخاب بهترین گزینه بر اساس نیازهای تجاری و فنی خاص خود، مروری بر محبوب‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی ارائه می‌دهیم.

 


 

پایتون، جاوااسکریپت و جاوا در حال حاضر پرتقاضاترین زبان‌های برنامه‌نویسی هستند، به طوری که ۴۵.۷ درصد از استخدام‌کنندگان به دنبال جذب برنامه نویسان پایتون، ۴۱.۵ درصد در جستجوی متخصصان جاوااسکریپت و ۳۹.۵ درصد نیز به دنبال برنامه نویسان جاوا هستند. ( آمار سایت Statista )

 

پایتون به پراستفاده‌ترین زبان در گیت‌هاب تبدیل شده و پس از یک دهه ، از جاوااسکریپت پیشی گرفته است. رشد چشمگیر هوش مصنوعی و علم داده، عامل اصلی محبوبیت زبان پایتون هست چون به شدت در این حوزه ها کاربردی است. ( آمار از سایت Github )

 

پایتون همچنان محبوب‌ترین زبان برنامه‌نویسی بر اساس شاخص سایت TIOBE می باشد که سهم آن در بین تمام زبان های برنامه نویسی برای سال ۲۰۲۵ به ۲۳٫۲۸ درصد افزایش یافته است. ( منبع سایت TIOBE )

 

نمودار زیر پرتقاضاترین زبان‌های برنامه‌نویسی از نظر استخدام‌کنندگان در سراسر جهان در سال ۲۰۲۵ منبع داده: statista

آمار درآمد زبان های برنامه نویسی

 

نتیجه گیری :

طبق آمارهای منتشر شده زبان های برنامه نویسی زیر به ترتیب پردرآمدترین زبان های برنامه نویسی در کشور ایران و در خارج از ایران هستند :

  • پایتون

  • جاوا اسکریپت

  • جاوا

  • تایپ اسکریپت

  • سی پلاس پلاس

  • سی شارپ

  • اس کیو ال

  • اچ تی ام ال سی اس اس

  • پی اچ پی

  • گو

  • سی

  • بش

  • کاتلین

  • و ....

 

میانگین درآمد برنامه نویسان در ایران چقدر است؟

در کشور ایران برنامه نویسان به سه دسته تقسیم بندی میشوند:

  • برنامه نویسانی که استخدام هستند

  • فریلنسرها

  • کسانی که صاحب استارتاپ هستند

یکی به یکی موارد بالا را بررسی میکنیم

برنامه نویسانی که استخدام هستند یعنی در یک شرکت خصوصی یا دولتی مثل یک کارمند کار میکنند و حقوق ثابت با مزایا و گاهی بیمه و ... دریافت میکنند. در این حالت معمولا کار سبک تر هست و خلاقیت در کار کمتر هست ولی حقوق ثابت و امنیت شغلی وجود دارد. میزان حقوق برنامه نویسان طبق میانگینی که در انجمن ها و سایت های کاریابی وجود دارد به شکل زیر هست :

  • برنامه نویس تازه کار یا جونیور : ماهانه بین ۱۵ تا ۲۵ میلیون تومان

  • برنامه نویس متوسط یا مید لول : ماهانه بین ۲۵ تا ۳۵ میلیون تومان

  • برنامه نویس ارشد یا سینیور : ماهانه بین ۵۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان

 

برنامه نویسانی که فریلنسر هستند به دنبال کار آزاد هستند تا بتوانند میزان کار در روز ،‌ ساعت کاری ، روزهای تعطیل و ... خود را خودشان انتخاب کنند ولی در قبال انجام پروژه های واقعی کسب درآمد کنند.

در آمد یک فریلنسر به عوامل زیادی بستگی دارد برای مثال توانایی انجام چند پروژه در ماه وجود دارد یا چقدر میزان تجربه و تخصص دارید همه ملاک هستند ولی بطور میانگین درآمد یک برنامه نویس فریلنسر در ایران بین ۱۵ میلیون تومان تا ۲۰۰ میلیون تومان در ماه متغییر میباشد.

 

برنامه نویسانی که صاحب ایده و استارتاپ هستند تقریبا پردرآمدترین نوع برنامه نویسان هستن معمولا چنین افرادی برای خودش کار میکنه و در نهایت بعد از رشد پروژه اش چندین نفر استخدام میکنه و به آنها هم حقوق میده تا برای پیشرفت پروژه اش کار کنند. برای چنین دسته بندی درآمدهای میلیاردی تصور میشه و گاهی به ده ها میلیارد سود در سال میرسند و از نظر جایگاه و درآمد در قسمت بسیار بالایی هستند.

 

از کجا و چطوری برنامه نویسی را شروع کنیم؟

 

شروع یادگیری برنامه نویسی یک حرکت چالش برانگیز و ممکن است سخت به نظر برسد اما اگر از راه اصولی و درست طی شود نه تنها ساده است بلکه لذت بخش هم هست.

برای یادگیری برنامه نویسی معمولا در جاهای مختلفی دو زبان برنامه نویسی بعنوان اولین زبان در نظر گرفته میشود یکی پایتون و دیگری سی پلاس پلاس

اما از نظر کامل و جامع بودن زبان سی پلاس پلاس برای شروع برنامه نویسی بهتر است چون سینتکس یا قواعد دستوری اکثر زبان های برنامه نویسی دنیا شبیه سی پلاس پلاس هست ولی پایتون در دنیای متفاوتی است.

دوره ی ۱۲ قدم برنامه نویسی با تدریس مهندس سام نیک زاد

بهتره اول سی پلاس پلاس رو یاد بگیرید و بعدا در صورت علاقه پایتون رو یاد بگیرید

در ابتدای یادگیری برنامه نویسی بهتر است یک دوره ی آموزش کامل تهیه کنید و با تمرکز بالا مباحث و دروس دوره را به همراه تمرینات و هر تصمیمی که مدرس گرفته است طی کنید تا در سریعترین زمان ممکن نتیجه بگیرید . اموزش ها و اساتید زیادی مدعی هستند که برنامه نویسی را تدریس میکنند اما گاهی باعث میشن شما از مسیر آموزش برنامه نویسی  دورتر بشید مثلا همه ی تخصص ها این کار نیاز به استادی با تجربه داره که بتونید با تجربیات استاد پیش بروید

یکی از بهترین دوره هایی که من خودم هم شرکت کردم دوره ی ۱۲ قدم برنامه نویسی هست که توسط مهندس سام نیکزاد تولید شده است و در وب سایت آواسام ارائه میشود. این دوره بر پایه ی اصول ۱۲ قدم هست و با پشتیبانی از تمام مباحث پایه ای و مبناها باعث میشود افرادی که از صفر شروع میکنند نیز بتوانند از این دوره استفاده کنند.

lalekarimi7
lalekarimi7 برنامه نویس وب

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋