قراره در این مقاله چی بدونیم:
آبگوشت یکی از غذاهای قدیمی و محبوب ایرانی است که همیشه در سفرههای خانوادگی جایگاه ویژهای داره. این غذای خوشمزه با ترکیب مواد ساده و طبیعی، طعمی بینظیر پیدا میکنه که هر بار که پخته میشه، خاطرات شیرین گذشته رو تداعی میکنه. اگر به دنبال طرز تهیه آبگوشت خانگی به سبک مادربزرگها هستی تا طعم اصیل این غذای سنتی را تجربه کنی، در این مقاله قدمبهقدم با ما همراه باش تا با این دستور پخت آشنا بشی و به راحتی در خانه یک آبگوشت سنتی خوشمزه و جاافتاده تهیه کنی.
برای درست کردن یک آبگوشت خوشمزه و جاافتاده به مواد زیر نیاز داری:
نخود و لوبیا رو از شب قبل در آب خیس کن تا نفخشون کامل گرفته بشه. گوشت رو بشور و خرد کن. سیبزمینیها رو پوست بگیر و بشور، ولی فعلاً خرد نکن. گوجهفرنگی رو رنده یا پوره کن و پیاز رو نصف کن. لیمو عمانیها رو با چنگال سوراخ کن یا برای بهتر شدن طعمش، کمی بجوشون و بعد بنداز تو آب سرد.
در یک قابلمه سنگین یا دیزی سفالی، اول گوشت رو با پیاز و کمی زردچوبه تفت بده تا بوی خامیاش از بین بره. بعد نخود و لوبیا رو اضافه کن و با حدود ۷–۸ لیوان آب بذار روی شعله متوسط تا بجوشه.
وقتی کف روی آبگوشت ظاهر شد، با کفگیر بگیر تا آب شفاف باقی بمونه. حالا نوبت اضافه کردن پوره گوجهفرنگی و لیمو عمانیهاست. میتونی رب گوجه هم اضافه کنی تا رنگ بهتری بگیره. میتونی رب رو جداگانه با کمی روغن تفت بدی تا حالت خامی نداشته باشه. کمی نمک و فلفل هم اضافه کن و بذار حدود ۲ ساعت آرامآرام بپزه.
وقتی مطمئن شدی که نخود و گوشت نیمپز شدن، سیبزمینیهای درسته رو بنداز داخل قابلمه. اگر دوست داری لعاب بیشتری داشته باشه، کمی دنبه گوسفند یا تکهای چربی گوسفندی هم اضافه کن. از اینجا به بعد فقط زمان می خواد تا کامل جا افتاده بشه.
وقتی آبگوشت بهخوبی جا افتاد و عطرش کل خانه رو پر کرد، حالا نوبت به مهمترین قسمت میرسه، یعنی سرو کردن آبگوشت به روش سنتی. اگر میخوای اون حال و هوای قدیمی زمان خوردن آبگوشت رو کامل حس کنی، نحوهی سرو درست این غذا خیلی مهمه. آبگوشت سنتی رو معمولاً در دو بخش سرو میکنن:
با ملاقه آب آبگوشت رو داخل کاسه میریزی و با نان سنگک تکه تکه شده به اصطلاح تلیت میکنی. این بخش از خوشمزهترین قسمتهای سرو آبگوشت هست که نباید از دستش بدی.
مابقی مواد مثل گوشت، نخود، سیبزمینی و ... رو جدا میکنی و با گوشتکوب حسابی له میکنی. به این قسمت میگن گوشتکوبیده آبگوشت یا «مخ». میتونی کمی دارچین، نمک و فلفل روش بپاشی و با نون بخوری.
کنار آبگوشت هم حتماً سبزی خوردن، ترشی لیته یا سیر، پیاز سفید و دوغ محلی بچین تا سفره اصیل ایرانی کامل بشه.
در ادامه با نکات و ترفندهای آشپزی هنگام پخت آبگوشت سنتی آشنا میشیم:
آبگوشت سنتی نه تنها یک غذای پرطرفدار و خوشمزه است، بلکه نمادی از اصالت و فرهنگ غنی آشپزی ایرانی است. حالا که با دستور پخت آبگوشت به سبک مادربزرگها آشنا شدی، زمانش رسیده که با تهیه این غذای دلپذیر، طعم اصیل و بینظیر ایرانی رو در خانه تجربه کنی. مطمئن باش که با یکبار درست کردن آبگوشت به سبک مادربزرگها این غذا جزو لیست غذاهای اصلی تو قرار میگیره.
پاسخ ها