چیزکیک شاتوت: یه دسر خوشمزه و خاص برای همه سلیقهها
چیزکیک یکی از اون دسرهاییه که هیچکس نمیتونه بهش نه بگه، مخصوصاً اگه طعم شاتوت هم بهش اضافه بشه. حالا فکرشو بکنین یه چیزکیک شاتوت خونگی درست کنین که هم خوشطعم باشه و هم همه رو حیرتزده کنه! تو این مقاله قراره یه دستور ساده ولی حرفهای برای درست کردن چیزکیک شاتوت بهتون یاد بدیم که مناسب مهمونیها، دورهمیها یا حتی یه عصرونه دو نفره باشه.
مواد لازم برای چیزکیک شاتوت
مواد لازم برای پایه بیسکویتی:
- بیسکویت پتیبور یا دایجستیو: ۲۰۰ گرم
- کره آبشده: ۱۰۰ گرم
- شکر: ۲ قاشق غذاخوری (اختیاری)
مواد لازم برای لایه پنیری:
- پنیر خامهای: ۴۰۰ گرم
- خامه صبحانه: ۲۰۰ گرم
- شکر: ۱۰۰ گرم (نصف لیوان)
- وانیل: یکچهارم قاشق چایخوری
- ژلاتین: ۲ قاشق غذاخوری
- آب سرد: یکچهارم لیوان
مواد لازم برای سس شاتوت:
- شاتوت تازه یا یخزده: ۲۰۰ گرم
- شکر: ۳ قاشق غذاخوری
- آبلیمو: ۱ قاشق چایخوری
- نشاسته ذرت: ۱ قاشق غذاخوری
- آب: ۲ قاشق غذاخوری
مرحله اول: آماده کردن پایه بیسکویتی
- بیسکویتها رو خرد کنین: بیسکویتها رو تو یه غذاساز یا کیسه زیپدار بریزین و با وردنه یا دست کاملاً خرد کنین تا پودر بشه.
- کره رو اضافه کنین: کره رو آب کنین و به بیسکویتهای خردشده اضافه کنین. خوب هم بزنین تا مثل ماسه خیس بشه.
- قالب رو آماده کنین: کف یه قالب کمربندی (۲۰ یا ۲۳ سانتیمتری) کاغذ روغنی بندازین و مخلوط بیسکویت و کره رو کف قالب پهن کنین. با ته لیوان یا قاشق فشار بدین تا کاملاً صاف و فشرده بشه.
- بذارین تو یخچال: قالب رو برای ۳۰ دقیقه تو یخچال بذارین تا پایه بیسکویتی سفت بشه.
مرحله دوم: آماده کردن لایه پنیری
- ژلاتین رو آماده کنین: ژلاتین رو با آب سرد مخلوط کنین و بذارین ۵ دقیقه بمونه تا اسفنجی بشه. بعد اونو روی بخار کتری بذارین تا کاملاً شفاف بشه.
- پنیر خامهای رو بزنید: پنیر خامهای رو تو یه کاسه بزرگ بریزین و با همزن برقی بزنید تا صاف و یکدست بشه.
- بقیه مواد رو اضافه کنین: خامه، شکر و وانیل رو به پنیر اضافه کنین و دوباره هم بزنین.
- ژلاتین رو ترکیب کنین: ژلاتین شفافشده رو کمکم به مواد پنیری اضافه کنین و هم بزنین تا کاملاً مخلوط بشه.
- ریختن روی پایه: مواد پنیری رو روی پایه بیسکویتی که تو یخچال سرد شده بریزین و صاف کنین. قالب رو دوباره تو یخچال بذارین تا حداقل ۴ ساعت خودش رو بگیره.
مرحله سوم: درست کردن سس شاتوت
- مواد رو ترکیب کنین: شاتوت، شکر، و آبلیمو رو تو یه قابلمه کوچیک بریزین و بذارین روی حرارت کم.
- نشاسته رو حل کنین: نشاسته ذرت رو تو آب سرد حل کنین و وقتی شاتوتها شروع به نرم شدن کردن، اضافه کنین.
- هم بزنین: مواد رو هم بزنین تا سس غلیظ بشه. بعد اونو از روی حرارت بردارین و بذارین خنک بشه.
- صاف کردن (اختیاری): اگه دوست دارین سس کاملاً یکدست باشه، میتونین اونو از صافی رد کنین.
مرحله چهارم: تزیین و سرو
- سس رو اضافه کنین: وقتی لایه پنیری کاملاً خودشو گرفت، سس شاتوت خنکشده رو روی چیزکیک بریزین و با پشت قاشق صاف کنین.
- دوباره سرد کنین: چیزکیک رو برای ۱ ساعت دیگه تو یخچال بذارین تا سس هم کمی سفت بشه.
- تزیین: قبل از سرو، میتونین با شاتوت تازه یا برگ نعناع تزیینش کنین.
- برش بزنین: برای برش تمیز، چاقو رو قبل از هر برش تو آب گرم بزنین و خشک کنین.
چند تا نکته طلایی:
- قالب کمربندی: استفاده از قالب کمربندی باعث میشه چیزکیک راحتتر از قالب جدا بشه.
- تنظیم شیرینی: اگه شاتوتتون خیلی ترشه، میتونین مقدار شکر سس رو کمی بیشتر کنین.
- جایگزینها: اگه شاتوت در دسترس نیست، میتونین از تمشک، توتفرنگی یا حتی بلوبری استفاده کنین.
- نگهداری: چیزکیک رو تو یخچال و داخل ظرف دربسته نگهداری کنین تا تازه بمونه.
چرا چیزکیک شاتوت انتخاب خوبیه؟
چیزکیک شاتوت یه دسر همهپسنده که هم خوشمزهست و هم ظاهر جذابی داره. ترکیب شیرینی لایه پنیری با طعم ترش و شیرین شاتوت، یه تجربه جدید از طعمها رو براتون میسازه. علاوه بر این، درست کردنش خیلی راحته و نیاز به فر هم نداره.
حالا دیگه نوبت شماست که دستبهکار بشین و این چیزکیک شاتوت جذاب رو درست کنین. مطمئن باشین هرکی بخوره عاشقش میشه!
پاسخ ها