اکثر بچهها عاشق شکلات هستند؛ البته این خوراکی خوشمزه در بین بزرگسالان هم طرفدارهای زیادی دارد. کودکانی که به هر دلیلی بهانه میگیرند یا خلق و خوی آنها تغییر کرده، کافی است که شکلات ببینند! شکلات راه حل تضمینی برای آرام کردن خلق و خوی بچههاست. کارتونها و فیلمهایی هم به طور خاص بر اساس شکلات برای بچهها ساخته شده است؛ مانند فیلم چارلی و کارخانه شکلاتسازی، ویلی ونکا و کارخانه شکلاتسازی، مستر مول و کارخانه شکلاتسازی، و بسیاری دیگر از فیلمها و انیمیشنها. اما آیا شکلات خوردن برای کودکان ضرر ندارد؟
شاید هر بار که میخواهیم شکلات را در رژیم غذایی کودک بگنجانیم، با موجی از انتقادها و توصیهها مواجه شدهایم. حتما شنیدهایم که خوردن شکلات ممکن است واکنشهای آلرژیک ایجاد کند، ولی نمیدانیم این واکنش، چه علائمی دارد. در حقیقت امکان بروز حساسیت در اثر مصرف شکلات کاکائویی برای کودک وجود دارد. شکلات از ترکیبات متنوعی ساخته شده است. ترکیب اصلی آن پودر کاکائو است که از دانه کاکائو به دست میآید. البته حساسیت به شکلات امر نادری است.
به گفته بعضی منابع، شکلات از ۲۰۰۰ سال پیش تاکنون وجود داشته است، اما برخی معتقدند که قدمت شکلات به ۴۰۰۰ سال پیش برمیگردد. گفته میشود که در روزهای بزرگ و خاص تاریخی، آزتکها و مایاها، که تمدنهای باستانی بودهاند، با شکلات روز خود را جشن میگرفتند. در دوران باستان، نوشیدنیهایی با دانه کاکائو (دانههایی که از آن شکلات درست میشود) به افراد با منزلت بالا ارائه میشد. این نوشیدنیها مزهی تلخی داشتند و شیرین نبودند. علاوه بر این، مردم از شکلات به عنوان نشانهای برای قدردانی از خدایان استفاده میکردند. جالب است بدانید که حتی در یک مقطع زمانی، از دانههای کاکائو به عنوان ارز برای معاملات تجاری استفاده میشده است.
در قرن هفدهم بود که شکلات در اروپا بسیار محبوب شد، به طوری که در انگلستان خانههای شکلات ویژهای افتتاح شد. خانههای شکلات، مغازههایی بودند که در آن شکلات درست میکردند و همچنین در دسترس افرادی مانند اشراف ثروتمند بود.
با اینکه قبلا به والدین توصیه میشد که این مواد غذایی را در سنین بالاتری برای تغذیه کودکان در نظر بگیرند، اما در حال حاضر متخصصان میگویند این مواد غذایی در سنین چهار تا شش ماهگی میتواند به نفع کودکانی باشد که در معرض خطر بیماریهای آلرژیک مانند آلرژیهای غذایی، آسم، رینیت آلرژیک یا اگزما هستند. کودکانی که یکی از والدین یا خواهر و برادرهایشان بیماری آلرژیک دارند، بیشتر مستعد بیماریهای آلرژیک هستند. مواد آلرژیزای موجود در شکلات عبارتند از:
- شیر
- بادام زمینی
- گندم و گلوتن
- سویا
- ذرت
- انواع توتها
شکلات تنها یک مدل ندارد؛ شکلاتها به انواع مختلفی تقسیم میشوند که با توجه به میزان شیرینی یا تلخیشان تقسیمبندی میشوند. شکلات شیرین، شکلاتی است که بیشتر بین بچهها طرفدار دارد.
وقتی صحبت از فواید و مضرات خوردن شکلات برای کودکان میشود باید بگوییم که تاز مانی که کودک در خوردن شکلات و کاکائو زیادهروی نکند، مشکلی ندارد و همانطور که مشاهده کردید، این خوراکی میتواند برای او مفید هم باشد. از عوارض جانبی و مضرات شکلات برای کودکان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
پاسخ ها