پمپ پلیمری یا پمپ ضد اسید
پمپ پلیمری یا پمپ اسید به دلیل مقاومت بالا در برابر خوردگی ناشی از سیالات شیمیایی، اسیدی، قلیایی، حلال و ... مورد استفاده قرار می گیرد. پمپ پلیمری بسته به نوع، دما و کیفیت سیال کار، عمدتاً از موادی مانند PP، PVC، PE، PTFE، PVDF، GFP ساخته می شود. برای افزایش عمر و استحکام پمپ در قسمت بیرونی پمپ از روکش فلزی استفاده می شود. قطعات این دسته از پمپ ها در برخی شرایط (ساییدگی، حرارت و خوردگی) از سرامیک و شیشه ساخته می شوند. با توجه به ماهیت سیال هدف، پمپ های پلیمری عمدتاً از نوع گریز از مرکز هستند.
اما گاهی برای انتقال سیالات با ویسکوزیته بالا مانند نفت خام و میعانات آن در صنایع نفت و پتروشیمی) در دسته پمپ های جابجایی مثبت مانند پمپ های پیستونی، پمپ های دنده ای، پمپ های دیافراگمی و ... قرار می گیرند.
پمپ های پلیمری را می توان با انواع الکتروموتورهای تک فاز و سه فاز موجود در بازار بسته به شرایط دور موتور، فشار و دبی عرضه کرد.
جنس بدنه پمپ پلیمری یا پمپ اسید
با توجه به اینکه پمپ ضد اسید در معرض سیالات خورنده قرار دارد، از موادی ساخته شده است که خاصیت ضد خوردگی دارند. انتخاب ماده پمپ باید بر اساس سیال انتقال آن باشد. در زیر لیستی از موادی که به عنوان پمپ های پلیمری استفاده می شوند آورده شده است.
را
پلی پروپیلن (PP)
پلی اتیلن (PE)
پی وی سی
تفلون (PTFE)
کاینار (PVDF)
انتخاب مواد اولیه برای پمپ های پلیمری در صنعت
انتخاب مواد اولیه برای پمپ های پلیمری به شرایط زیر بستگی دارد.
سطح PH آب
ناخالصی های آب
قرار دادن سیال دو فاز (مایع و بخار آن)
وجود جریان متلاطم
فشار سیال
دمای سیال
نوع پمپ
شرایط انتخاب مواد مورد استفاده برای ساخت پمپ ضد اسید
در بحث های قبلی عوامل تعیین کننده ماده اصلی ساختار پمپ ضد اسید بیان شد. اما به طور کلی طبق جدول می توانید مواد تشکیل دهنده پمپ ضد اسید را انتخاب کنید.
پمپ های پلیمری ساده قابلیت مکش سیالات را ندارند و اگر این نوع پمپ ها به صورت خشک راه اندازی شوند باعث افزایش حرارت و آسیب به موتور الکتریکی می شوند. به همین دلیل قبل از راه اندازی پمپ باید سیال کار بر روی آن بارگذاری شود. اما باید در نظر داشت که پمپ های پلیمری بر خلاف سایر پمپ های گریز از مرکز، به دلیل خاصیت ضد خوردگی بدنه و پره ها، قابلیت عبور محلول های دوفاز یا محلول های مخلوط شده با هوا را بدون ایجاد ایراد در بدنه دارند.
نکته مهم: جهت جلوگیری از رسوب، افزایش راندمان و کاهش خرابی پمپ ضد اسید، لازم است پمپ پس از هر بار راه اندازی توسط اپراتور شستشو شود.
پمپ شفت
1. پمپ آهنربایی پلیمری:
پمپ مغناطیسی نوعی پمپ گریز از مرکز پلیمری است که از نیروی مغناطیسی دائمی برای اعمال نیروی محرکه به پروانه به جای شفت استفاده می کند. در طراحی پمپ مغناطیسی دو حلقه به بیرون و داخل پمپ متصل می شود. همانطور که حلقه بیرونی حرکت می کند، نیروی مغناطیسی تولید شده منجر به حرکت حلقه داخلی متصل به پره می شود. در نهایت، مایع حرکت می کند.
یکی از انواع پمپ های ضد اسید شفت پمپ می باشد. نیروی محرکه مورد نیاز برای چرخش پروانه توسط شفت تامین می شود و در طراحی پمپ پلیمری شفت به دلیل پمپاژ بالای سیال خورنده، کیفیت آب بندی پمپ اهمیت دارد، زیرا خرابی و نشتی این نوع پمپ باعث خسارات جانی و مالی می شود. این دسته از پمپ ها برای آب بندی پیچیده و گران قیمت هستند (این دسته از پمپ ها نمی توانند 100% آب بندی شوند) اما به دلیل کارایی بالاتر این پمپ ها توانایی انتقال سیال با دبی و هد بالاتر را دارند.
آب نمک (محلول یونی)
اسیدهای محلول در آب (رقیق و کم خطر)
مزایای پمپ های شفت پلیمری:
_راندمان بالا
_ پمپاژ سیالات در فشار بالا
_هزینه طراحی کمتر (در مقایسه با پمپ های دیگر)
معایب پمپ های شفت پلیمری:
هزینه نگهداری بالا
وجود درصدی از نشت
اجزای پمپ شفت پلیمری:
_ محفظه
_پروانه
_شفت
_برینگ
_ ضد آب
را
نحوه انتخاب پمپ های پلیمری:
درست است که پمپ های مغناطیسی می توانند خطر نشت سیال را به حداقل برسانند و هزینه های سرویس و نگهداری را کاهش دهند، اما در عین حال، در مقایسه با پمپ های پلیمری دیگر، طراحی پیچیده و پرهزینه تری دارند و برای سیالاتی که خورنده و خطرناک هستند، بهتر هستند. . آنها کمتر هستند، و مدیریت نشتی کوچک بدون به خطر انداختن جان یا پول آسان است. انتخاب پمپ های شفت پلیمری مقرون به صرفه است.
پمپ پلیمری مدل (FS/FSZ)
پمپ پلیمری مدل (FS/FSZ) محصولی از شرکت چینی (Suzhou Siruiwan Machinery Equipment Co., Ltd) می باشد. موجود در دو سایز و ظرفیت متفاوت
دستور پمپ ضد اسید (FS/FSZ):
روش گریز از مرکز: در هنگام استفاده باید ابتدا لوله را وصل کرد، سپس لوله را پر از آب کرده و پمپ را به ورودی آب وصل کرد، هنگام استفاده برای بار دوم لوله را پر از آب نگه دارید و مستقیماً از آن استفاده کنید.
روش خودتان انجام دهید: قبل از راه اندازی پمپ، محفظه پمپ را با آب پر کنید. پس از راه اندازی، پروانه با سرعت بالایی می چرخد تا آب موجود در کانال پروانه به سمت ولتاژ جریان یابد. در این زمان ورودی خلاء ایجاد می کند و هوا وارد پمپ در لوله مکش شده و از طریق کانال پروانه به لبه خارجی می رسد تا به عمل خود پرایمر برسد.
کاربردهای پمپ ضد اسید (FS/FSZ):
صنایع بهداشتی و آرایشی
صنایع رنگ
_صنعت نساجی
_فاضلاب
_حمل و نقل دریایی
نظافت منازل
صنایع ذوب و ماشینکاری
پدیده خود مکش در پمپ های پلیمری
کی خود پرایمینگ یا خود مکش اتفاق می افتد؟
اگر پمپ در زیر سطح سیال کار قرار گیرد، نیروی گرانش و فشار هوا تضمین می کند که پمپ دائماً با مایع پر می شود و در نتیجه از ورود هوا به پمپ یا خط مکش جلوگیری می کند.
در بسیاری از موارد یک پمپ باید بالاتر از سطح مایع قرار گیرد، به عنوان مثال، هنگام تخلیه یک مخزن ذخیره سازی زیرزمینی (مخزن های فاضلاب) در هنگام راه اندازی، هوا در لوله مکش وجود دارد و قبل از تخلیه پمپ باید این هوا خارج شود. مایع تخلیه یا جابجا شود. پمپ ها برای حرکت یک مایع خاص بهینه شده اند. گاز زدایی چالش بسیار متفاوتی است.
رفع پدیده خود مکش در پمپ ضد اسید
برای حل این مشکل می توان از روش های مختلفی استفاده کرد، می توان از پمپ ثانویه (اداکتور) برای تخلیه هوا استفاده کرد، از شیر برگشت یا مخزن تخلیه در زمان توقف پمپ برای جلوگیری از تخلیه مایع از مخزن و لوله مکش استفاده کرد. . با این حال، همه این راه حل ها شامل تجهیزات، لوله کشی و فرآیندهای اضافی هستند. اما در حالت ایده آل، برای این کاربردها، پمپی مورد نیاز است که بتواند هوا را از لوله مکش در حین راه اندازی قبل از شروع حالت پمپاژ معمولی خارج کند. چنین پمپی خود پرایمینگ محسوب می شود و به آن پمپ خود پرایمینگ می گویند.
پاسخ ها