تالک چیست؟
سنگ تالک چیست و چه کاربردی دارد؟ این که تالک چه ویژگیهایی دارد و کاربرد آن در صنایع مختلف چیست، در این متن مورد بررسی قرار میگیرد. تالک یک ماده معدنی است که ساختاری بسیار نرم و سبک دارد. این ماده طبیعی دارای عناصری نظیر منیزیم، اکسیژن، سیلیسیم و هیدروژن میباشد. این ترکیب معدنی از ذخایر سنگی و از معادنی که در زمین حفر میشوند، به دست میآید. ساخت این پودر با نظر به کاربردهای متنوعی که در صنایع دارد، دارای اهمیت فراوانی است. پودر تالک از سنگی به نام سیلیکات منیزیم هیدراته استخراج میشود. تولیدکننده مواد معدنی، تالک را پس از خردایش خشک و آسیاب میکند. پودری که به دست میآید، بسیار نرم است که به آن پودر تالک میگویند.
خواص تالک چیست ؟
در پاسخ به این که خواص تالک چیست باید گفت؛ این پودر دارای ویژگیهای مختلفی است. به همین دلیل است که از آن در صنایع مختلف استفاده میکنند. تالک دارای این خواص است:
- درخشنده است
- نرم بوده و از تحرک شیمیایی برخوردار نیست
- از نظر دی الکتریک مقاومت بالایی دارد
- هدایت حرارتی آن بالا است
- رسانایی الکتریکی آن پایین است
- جاذب روغن و چربی است
- در آب حل نمی شود
- در اسیدهای ضعیف قابلیت حل ندارد
- شعله ور نمیشود
در صنایع آرایشی و داروسازی نقش پودر تالک چیست؟
در ادامه بررسی این سوال که پودر تالک چیست و چه نقشی در صنایع دارد، باید خاطر نشان کرد این محصول از کانیهایی استخراج میشود که دارای هیدرات منیزیم و سیلیکات منیزیم میباشد. این مواد در سنگهای مختلف حضور دارند و در شمار پرمصرفترین کانیهای دنیا به شمار میروند. تالک در لوازم آرایشی حضور پررنگی دارد. به نحوی که در تولید پودرهای بچه و لوازم آرایشی از این ماده به عنوان مواد اولیه آرایشی بهداشتی به کار گرفته میشود. این ماده نه تنها خطری برای کودکان و پوست لطیف آنها ندارد، بلکه برای بثورات ناشی از پوشک آنها نیز مفید است. خوب است بدانید، نخستین بار شرکت جانسون از این کانی فرآوری شده در محصولات خود کمک گرفت. آنها طی تحقیقات خود متوجه شدند، استفاده از تالک در قسمت کشاله ران رطوبت و بوی بد را برطرف میکند. مقاله کاربرد پودر معدنی در صنعت لوازم آرایشی را مطالعه کنید.
کاربرد تالک چیست سوالی است که میتوان رد پای این ماده معدنی در صنایع داروسازی نیز پیدا کرد. همانطور که گفته شد، تالک در داروسازی نیز مورد استفاده قرار میگیرد. مصرف این ماده معدنی در داروسازی به عنوان فیلر، تهیه قرص و در روکش نمودن آنها تحت عنوان لوبریکانت به کار گرفته میشود. از این کانی همچنین، در ساخت کرمها، لوسیونها و پمادها استفاده میشود. در واقع جهت آسان شدن جریان حرکت دانههای قرص در دستگاه، برای تفکیک تکههای فشرده قرص از هم و راحت جدا شدن دانههای قرص از درون جعبهها از تالک کمک میگیرند. جالب است بدانید تالک در ردیف مواد اولیه کاشی و سرامیک سازی نیز قرار میگیرد و حذف آن این صنعت را با مشکلات عدیدهای روبرو میسازد.
نقش تالک در رنگ سازی
در ادامه باید دید در صنایع رنگ سازی نقش تالک چیست استفاده از تالک در رنگهای تزئینی اهمیت بسیاری دارد. از تالک در این زمینه به عنوان اکستندر استفاده می شود. با کمک تالک میتوان ویژگی پنهان سازی و عملکرد دی اکسید تیتانیوم را بهبود داد. از آنجا که ذرات تالک شکلی پلاستیکی دارند کمک میکنند تا مواد جامد به حالت تعلیق درآیند. این امر کمک میکند تا رنگ مایع به سطح به خوبی بچسبد.
همچنین، از تالک به عنوان پرکننده استفاده میکنند. ضمن این که تالک میتواند مادهای مهم در مقابل خوردگی و چسبندگی شناخته شود. خوب است بدانید، از تالک برای پوشش رنگهای صنعتی و برای رویه رنگ استفاده میشود. این ماده در برابر اسید و باز خنثی بوده و در رزینها به راحتی خیس میخورد. از همین رو نیازی به آسیاب آن نیست. از این ماده میتوان برای بالا بردن خاصیت سمباده خوردی و فاکتوری برای مات کنندگی رنگ به کار گرفت. ذرات تالک سوزنی شکل بوده و به راحتی ته نشین میشوند البته ذرات تالک میتوانند به آسانی در رنگ نیز پخش بشوند. تالک میتواند به محصول نهایی، سختی و چسبندگی خوبی نیز بدهد. مقاله کاربرد پودر معدنی در رنگ سازی را مطالعه کنید.
خرید و تهیه پودر تالک
به انتهای مبحث تالک چیست رسیدیم. امیدواریم این متن پودر تالک را به خوبی توضیح داده باشد.
منبع: مجله علمی وبسایت توما
پاسخ ها