با هم به این فناوریهای تازه نگاهی بیندازیم.
اسپیکرهای هوشمند، در هردو حوزهی خانهی هوشمند و سیستمهای hi-fi، در حال رشد بسیاری است. قابلیت استفاده از صدا و شنیدن فرمان را دارند. یعنی با کلام، بدون استفاده از کنترل راه دور و دکمههای روی دستگاه، آن را کنترل نمایید یا آب و هوا را با کمک آنها چک کنید.
این اسپیکرها بخشی از یک اکوسیستم هوشمند بزرگتر هستند. این اکوسیستم با یکی از اینها کار میکند: آمازون الکسا (Amazon Alexa)، اپل سیری (Apple Siri) یا دستیار صوتی گوگل (Google Assistant)؛ همانگونه که در حال حاضر در گوشیهای هوشمند، با کلام و دستور صوتی، هرمطلبی بخواهیم برایمان آماده میکنند.
این فقط یکی از ویژگیهای سادهی هوشمند بودن اسپیکرهاست. میتوان موسیقی را با اتصال به اینترنت از هر سایت پخش موسیقیای شنید، از گوش کردن به اخبار به صورت آنلاین لذت برد؛ میتوانید با اسپیکر و با کمک دستیار صوتی خود، آب و هوا و پیشبینی آن را چک کنید و بسیاری از قابلیتهای دیگر از جمله رجوع به تقویم آنلاین خود برای تنظیم قرار ملاقاتهای کاری و تاریخ تولد عزیزان.
در کنار هدفونها که صدایی سه بعدی فراهم میکنند، رفته رفته این صداها نیز جای خود را در اسپیکرهای خانگی پیدا کرده و میکنند. یعنی انگار شنونده در صدا غوطهور شده و از تمام ابعاد صداها را میشنود. این صداهای 3d، در بیننده حسی ایجاد میکنند که انگار در همان صحنهای که در فیلم پخش میشود قرار دارند.
این دسته صداها، به صداهای 360 درجه هم شهرت دارند. یعنی صداهایی که کاملا مانند یک پاکت که نامه را در خود در بر میگیرد، شنونده را احاطه میکنند. بهترین نوع صداهای 360 درجه، از طریق اسپیکرهایی با قدرت و قابلیت بالا پخش میشود. البته در این میان از فضا که به خوبی آکوستیک شده باشد نیز نباید غافل شد.
سوالی که اینجا پیش میآید این است که چطور از یک اسپیکر که در یک جا نهاده شده است، چنین صدایی بیرون میآید؟ درواقع پاسخ سوال اینجاست: این سیستمهای صوتی، قابلیتی جادویی دارند که صدایی سه بعدی را در فضای اتاق پخش میکنند.
در اسپیکرهای امروزی، برای مثال 5 اسپیکر و یک سابووفر نیاز داریم تا یک سیستم 5.1 برای ما فراهم شود و در قسمتهای مختلف اتاق قرار دهیم. برای سیم کشی و جایگذاری در اتاق، این تعداد کمی ایجاد زحمت میکند. حالا اخیرا با پژوهشهای مبتکرانه، روشهای جدیدی برای حل این مشکل ایجاد شده است. مانند همین سیستمهای صدای 3d.
این سیستمها، با طراحی جدید و خاص خود، گونهای بازتاب صدا روی سطوحی ایجاد میکنند که به خودی خود منبع صدا نیستند. مانند آنکه به جای آنکه نور را روی شیئ بتابانند، به دیوار تابانده و با روشن شدن فضا، نور خود به خود به اشیاء نیز میتابد. به این شکل، صدا با انعکاس روی سطوح، در فضا پخش شده و در همهی ابعاد انتشار مییابد.
این پایان کار نیست؛ این موارد تنها گوشهای از پیشرفتها و فناوریهای جدیدی بود که در دنیای تکنولوژی وارد شده و در حال رشد هستند. دنیای فناوری همیشه کلکی در آستین خود دارد تا ما را شگفتزده کند.
برای اطلاع از محصولات دنای به سایت دناکالا مراجعه نمایید.
پاسخ ها