داشتن یک جوجه کشی موفق با راندمان نیازمند فراهم کردن شرایط ایده آل برای رشد جنین درون تخم بوده و این کار وظیفه دستگاه جوجه کشی است. دستگاه برای این که راندمان بالایی در جوجه درآوری داشته باشد، باید بتواند پارامتر هایی را تنظیم کرده و سعی در ثابت نمودن آنها داشته باشد. اما این پارامتر ها تنها موارد مهمی نیستند که در سالم بیرون آمدن جوجه ها از تخم تاثیرگذارند. بلکه چرخش تخم ها نیز از اصلی ترین این موارد میباشد.
بله، درست خواندید! چرخش تخم ها شاید خیلی از دید شما مهم نباشد. اما اگر به درستی انجام نگیرد، امکان وارد شدن آسیب های جبران ناپذیری به جنین و جوجه وجود دارد. در واقع مرغ مادر و پرنده کرچ شده نیز در هنگامی که روی تخم ها مینشیند، آنها را در روز چندین بار میچرخاند. در جوجه کشی مصنوعی نیز این کار باید انجام شود. دلیلش هم جلوگیری از چسبیدن زرده و جنین به پوسته داخلی تخم است.
با چرخش تخم ها، زرده و جنین از کناره های تخم دور شده و جنین میتواند، به رشد خود ادامه دهد. در غیر اینصورت آسیب هایی به جنین وارد میشود و در شرایط بدتر حتی امکان مرگ آن نیز وجود دارد. وظیفه چرخاندن تخم ها در دستگاه نیز بر عهده موتور مخصوص دستگاه جوجه کشی است. زمانی که تخم ها را روی شانه جوجه کشی قرار میدهید. باید شانه را روی راک هایی در کابین دستگاه بگذارید. در دوره ستر، موتور با قدرتی که دارد، سبب به حرکت درآمدن راک شده و تخم ها چرخش و یا تکان مورد نیاز خود را انجام میدهند.
پاسخ ها