ielts

ielts

توسط ۲ نفر دنبال می شود

توصیه های مهم روانشناسی کنکور کارشناسی ارشد و دکتری ۱

سنجش امیرکبیر

توصیه های مهم روانشناسی کنکور کارشناسی ارشد و دکتری ۱

 

توصیه های مهم روانشناسی کنکور (باقی مانده)

J 11- بزرگترین خیانت به خود و دیگران، به تعویق انداختن کارها است. کار و اندیشه امروز را به فردا موکول نکنید. (So it now) کار را باید در همان وقت و همان روز مقرر انجام داد.

 

J 12- از ارتباط با دوستان، استفاده مثبت بنمایید. وجود دوستان را به عنوان نعمتی برای به حرکت درآوردن خودتان تلقی کنید و با تفکر مثبت (استفاده مؤثر از شرایط تعیین شده) بر خورد کنید.

 

J 13- در بعضی موارد، به‌منظور استفاده بهتر از حافظه می‌توان، حرف اول چند کلمه را کنار هم قرار داد و کلمه‌ای جدید ساخت مثل:

(radar radio detecting and ranging) قابل استفاده در تاریخ ادبیات – زیست شناسی شیمی – معارف اسلامی و…) و یا آن را شعر کوتاهی با نظم دلخواه در نظر گرفت و آن را تجسم و تکرار کرد.

 

J 14- بمنظور به خاطر سپردن چند نکته که در رابطه با موضوعی مطرح می‌شود اقدامات زیر توصیه می‌شود.

۱) ابتدا هر مرحله را خوب یاد بگیرید و برای آن یک یا چند کلمه کلیدی تجسم و طراحی کنید.

۲) کلمات کلیدی حاصل را به صورت لیست کوتاهی یادداشت نمایید.

۳) با به تصویر کشیدن این چند کلمه، طرحی از کل موضوع را نیز در نظر آورید.

۴) یک‌بار دیگر ارتباط کلمات کلیدی را با مراحل در نظر گرفته شده مشخص کنید.

 

J 15-  داوطلبان سنجش امیرکبیر در لحظه به‌خاطرسپاری یک موضوع، تا جایی که ممکن است قدرت مشاهده خود را افزایش دهید با دقت کامل (در حد توان) ابعاد مختلف موضوع را در نظر بگیرید. از زوایای مختلف آن را بررسی کنید. اشکالات احتمالی ذهنی راجع به آن موضوع را در نظر بگیرید. ارتباط موضوع را با مطالب و دانسته‌های قبلی خود مشخص کنید. آن را در محلی از حافظه جاسازی کنید و در لحظه ثبت مطالب، آرامش داشته باشید تا جایی که ممکن است از قوه تجسم خود نیز کمک بگیرید. زمانی را که قرار است از این مطالب استفاده کنید به عنوان یک کد اصلی همراه مطلب به ذهن خود تلقین کنید. اطمینان داشته باشید که اگر قواعد تکرار را به طرز صحیحی رعایت کنید ان‌شاء‌ا… با سرعت و دقت فراوان، موضوع را فراخوانی خواهید کرد. حتی الامکان خودتان را هم به موضوع وارد کنید و دخالتی در روند شکل گیری مطلب داشته باشید. در بعضی موارد بهتر است داستانی بسازید و موضوعات مورد نظر را به عنوان وقایع مختلف داستان و شخصیت‌های آن را در نظر بگیرید. دروسی را که به نظرتان مشکل‌تر می‌رسند، بیشتر مرور کنید و حتی الامکان در معرض دید خود قرار دهید. (خلاصه‌ها – سازماندهی‌ها).

 

J 16- توجه داشته باشید که لحظه‌ها و ساعات و روزهای شما گوهر‌های گران‌بهای زندگی‌تان هستند در واقع کیفیت زندگی آینده شماست. برای رسیدن به موفقیت و بهروزی، لازم است ابتدا خود را شایسته آن بدانید و سپس بهای آن را در هر لحظه پرداخت نمایید. یک‌بار دیگر به یاد آورید که:

موفقیت یعنی تلاش مستمر و آگاهانه در راستای اهداف و بر مبنای ارزش‌ها.

 

J 17- به خاطر داشته باشید ما همانی را دریافت می‌کنیم که راه ورود آن‌را بر روی خود می‌گشاییم. هنگامی که ادراکمان بر مبنای وفور و برکت است و خود را شایسته آن می‌دانیم شاهد یک تحول می‌شویم. بر هر چیزی که ذهن خود را متمرکز می‌کنیم آن چیز در نزد ما بزرگ می‌شود.

J 18- ارتباط صحیح با خدا از طریق دعا و نماز پویا‌ترین و پیشرفته‌ترین عملی است که امروزه تمام محققان و اندیشمندان، آن را به صورت یک اصل، بدیهی و مسلم پذیرفته‌‌اند.

 

J 19- یک ضرب‌المثل چینی می‌گوید: اگر کاری را که همیشه انجام داده‌اید، انجام دهید همان نتیجه‌ای را می‌گیرید که همیشه گرفته‌اید، اگر نتیجه‌ای دیگر می‌خواهید کاری دیگری انجام دهید. اگر واقعا در یک کار، اشتباهی دارید حتماٌ آن را تغییر دهید (فوراٌ و بلافاصله) تغییر در روش‌ها، نشانه رشد فکری آدمی است.

و اصرار بر ادامه یک روش غلط نشانه عدم رشد فکری است که بسیاری از افراد متأسفانه به دلیل تعصب و یا لجاجت بر آن اصرار می‌ورزند.

 

J 20- با توجه به فصل بهار، سعی کنید از تنفس عمیق ۱-۲-۴ استفاده نمایید و با استراحت‌های مؤثر در راستای آماده سازی خود برای استفاده بهینه از توانمندی‌هایتان محسوب شود.

 

J 21- برای ایجاد آرامش در زندگی، باید تا جایی که ممکن است به زمان حال رسید و با شناخت درست وظایف و عمل به آن‌ها، بهره‌وری را افزایش داد.

 

J 22- تخلیه ذهنی اطلاعات (یادآوری مفاهیم خوانده شده بدون مراجعه به کتاب) در لحظات مختلف تمرین بسیار خوبی برای استفاده از قوای ذهنی در حافظه است.

 

J 23- از تمرینات آرام‌سازی ذهنی و روانی استفاده کنید.

 

J 24- واقع بینی و تفکر مبتنی بر منطبق و همراه با ذهنیت مثبت، رمز اصلی موفقیت شما در ادامه راه است. آنچه مهم به نظر می‌رسد استفاده از معلومات و فراخوانی مطالب خوانده شده است. بنابراین در این زمان باقیمانده، بر اساس اولویت مطالعه کنید و مطالب قبلی را سازماندهی نمایید. قبل از تسلط کامل بر موضوعات خوانده شده قبلی به سراغ مطالب دیگر نروید. از میان انبوه داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد و کنکور دکتری، آن دسته از داوطلبانی که علاوه بر معلومات کافی، توان استفاده از معلومات را داشته باشند گوی سبقت را از دیگران خواهند ربود.

 

J 25- فرصت‌سازی و فرصت‌یابی و فرصت‌شناسی از عوامل اصلی موفقیت به شمار می‌آید. موضع‌گیری‌ها در زندگی مهم‌تر از موقعیت‌ها است. چه‌بسا موقعیت‌های مناسبی که به خاطر موضع‌گیری‌های نامناسب از بین رفته‌اند و به‌خوبی مورد استفاده واقع نشده‌‌اند. تفکر مثبت یعنی موضع‌گیری ‌بهینه در هر موقعیت.

 

J 26- از هیجانات روحی خود به بهترین نحو استفاده کنید، کلیه عواملی که ممکن است شما را مضطرب و نگران سازد نشانه‌های مثبتی هستند که میزان هوشیاری شما را افزایش می‌دهند و در صورتی که بتوانید آن‌ها را کنترل کنید نتایج مثبتی نصیبتان خواهد شد بنابر این بدون توجه به عامل به وجود آمدن آن، سعی کنید به عنوان پیام مثبت از آن استفاده کنید تا تصاویر ذهنی شما مثبت شود شما فرصت زیادی ندارید که بخواهید ساعاتی از روز خود را به تجزیه و تحلیل مسائل روانی خود اختصاص دهید بلکه باید بلافاصله نشانه‌های مثبت حالات روحی خود را شناسایی و پتانسیل حاصل از آن را در راستای اهدافتان مصرف کنید.

 

J 27- هر یک از ما دارای سطحی از هوشیاری هستیم که ذهن و بدن ما در آن سطح بیشترین بازده خویش را داراست و به آن سطح اوج عملکرد، استرس می‌گویند برای کنترل استرس درک شش عامل کلیدی زیر ضروری است:

۱) آگاهی: باید خودتان با نظارت دقیق متوجه شوید که در چه ساعاتی از روز در نقطه اوج هوشیاری قرار دارید. دروس مشکل تر و مباحث مهم‌تر را در آن ساعات سازماندهی و مرور کنید.

الف) تاریخ و زمان: بعضی اوقات با تغییری کوچک در برنامه‌های درسی استرس کاهش می‌یابد.

ب) موقعیت: از برخورد با افراد و محیط‌های استرس‌زا حتی‌الامکان دوری کنید. و در صورتی که ممکن نبود، موضع‌گیری ‌مثبت داشته باشید.

ج) احساسات: احساسات و افکار خود را به مثابه یک خدمتکار بی‌قید و شرط برای تحقق اهدافتان مورد استفاده قرار دهید.

 

۲) پیش بینی: با تجسم مثبت می‌توانید مکانیسم‌های مناسبی برای پیشگیری ایجاد کنید.

۳) اجتناب: حتی‌الامکان سعی کنید حالات خود را به گونه‌ای تنظیم کنید که تحت تأثیر فشار و استرس نباشید.

۴) ارزیابی: کنترل و نظارت سیستم مستمر.

۵) قاطعیت: با احساسات واقعی خود در یک حالت آرامش و صداقت با خود قرار گیرید و از حقوق خود نیز دفاع کنید. جلوگیری از اتلاف وقت و بهره‌گیری مؤثر از زمان نوعی دفاع از حقوق خود به شمار می‌آید.

۶) اقدام: اغلب برای حل مسائل زندگی خود، فقط فکر می‌کنیم و کاری مؤثر انجام نمی‌دهیم. توصیه می‌شود همین اکنون در فرصت‌های باقی‌مانده دست به عمل بزنید و با شعار ((هر روز بهتر از دیروز)) روزهای آتی را به پل‌های اصلی موفقیت خود تبدیل سازید.

 

J 28- در مورد آن‌چه بیان می‌کنید کاملاً دقت داشته باشید از به کار بردن کلمات و واژه‌های تحقیر‌آمیز و منفی جداٌ بپرهیزید. تنها زمانی که بیان مسائل تبدیل به کار مثبت شود احساس مثبت‌تری خواهید داشت. در غیر این صورت تکرار مشکلات تصاویر منفی ذهن شما را تثبیت می‌کند و گسترش می‌دهد و باعث می‌گردد تا قدرت تخیل در مقابل اراده تقویت گردد که به ضعف اراده می‌انجامد. حتی در تصوراتتان هم خودتان را ضعیف نشمرید. شما شایستگی موفقیت را دارید به شرطی که در بهترین حالت و شکل ظاهری و روانی خود ظاهر شوید.

 

برگرفته از کتاب مشاوره و برنامه ریزی آزمون کارشناسی ارشد و آزمون دکتری به روش سنجش امیرکبیر

ielts
ielts

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋