تایوان ابزار هوش مصنوعی با دقت 91 درصدی برای تشخیص اسکیزوفرنی معرفی کرد.
پلتفرم BrainProbe در تایوان با استفاده از هوش مصنوعی و فناوری تصویربرداری MRI موفق شده است اسکیزوفرنی را با دقتی برابر با 91.7 درصد تشخیص دهد.
براساس گزارشها، این ابزار که در بیمارستان عمومی کهنهسربازان تایپه (TVGH) توسعه یافته، اولین نمونه از نوع خود در دنیاست که با بهرهگیری از یادگیری عمیق، امکان شناسایی تغییرات ساختاری و عملکردی مغز بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی را فراهم میکند.
به گزارش Taipei Times، تیم محققان این بیمارستان با استفاده از دادههای MRI بیش از 1500 نفر طی یک دهه، از جمله افراد سالم و بیماران، این ابزار را برای شناسایی نشانههای ظریف و اولیه اسکیزوفرنی آموزش دادهاند.
به گفته دکتر «آلبرت یانگ»، معاون مرکز توسعه هوش مصنوعی پزشکی TVGH، هدف این ابزار، یافتن نشانگرهای زیستی عینی برای اختلالات روانی است، چرا که روشهای سنتی مانند مصاحبه بالینی و تفسیرهای پزشک، غالباً ذهنی و مستعد خطا هستند.
در یکی از نمونهها، مردی 30 ساله که دچار توهم شنیداری و هذیانهای پارانویید بود، با استفاده از BrainProbe بررسی شد. این ابزار توانست نشانههایی از تخریب عملکردی و ساختاری در بخشهایی مانند اینسولا و لوب گیجگاهی را شناسایی کند. پس از بررسیهای بیشتر، ابتلای او به اسکیزوفرنی تأیید شد.
پلتفرم BrainProbe نهتنها به تشخیص بیماری کمک میکند، بلکه قابلیت ردیابی روند تغییرات مغزی در طول زمان را نیز دارد. این فناوری شاخصی برای پیشبینی پیری مغز و مکانیزمی برای پایش تغییرات پاتولوژیک ایجاد کرده است.
درحالحاضر، استفاده از این تکنولوژی در قالب یک آزمایش بالینی در TVGH ارائه میشود و منتظر تأیید رسمی از سوی اداره غذا و داروی تایوان است. تیم تحقیقاتی این پروژه همچنین درحال همکاری با نهادهای بینالمللی است تا دادههای MRI از سایر گروههای قومی را نیز وارد کنند و دقت این ابزار را در جمعیتهای مختلف ارزیابی نمایند.
یانگ ابراز امیدواری کرده که این پلتفرم بتواند در آینده به ابزار استاندارد تشخیص روانپزشکی تبدیل شود و دیدگاه جدیدی برای درک ذهن انسان ارائه دهد.
پاسخ ها