حمید پیمان فر

حمید پیمان فر

برنامه نویس ارشد در حوزه بازی سازی، ساکن هلند

تصویر روز ناسا: نگاهی به اعماق سحابی جبار بزرگ

تصویر روز ناسا: نگاهی به اعماق سحابی بزرگ شکارچی

این تصویر عمیق و رنگ‌آمیزی‌شده، خطوط انتشار اکسیژن و هیدروژن را نشان می‌دهد.

«سحابی شکارچی» یا سحابی جبار با نام رسمی M42 منطقه گسترده ستاره‌زایی است و شاید مشهورترین سحابی در دنیای نجوم باشد. در این سحابی، گازی درخشان پیرامون ستاره‌های جوان و داغ را فراگرفته است. این ستاره‌ها در لبه ابر مولکولی عظیم میان‌ستاره‌ای به فاصله ۱۵۰۰ سال نوری از ما قرار گرفته‌اند.

در تصویر روز ناسا چه می‌بینیم؟

این تصویر عمیق و رنگ‌آمیزی‌شده خطوط انتشار اکسیژن و هیدروژن را نشان می‌دهد. در این تصویر، تارهای غبار و گاز به‌خوبی مشاهده‌ می‌شوند. در اعماق سحابی شکارچی، خوشه ستاره‌ای ذوزنقه قرار دارد که باعث درخشش این سحابی بزرگ می‌شود. جوان‌ترین و درخشان‌ترین ستارگانی که در سحابی شکارچی مشاهده می‌شوند، کمتر از ۳۰۰ هزار سال عمر دارند.

سحابی شکارچی

سحابی شکارچی علاوه‌بر ستارگان جوان و داغ، شامل مناطق فعال ستاره‌زایی است که به‌عنوان «مهدکودک‌های ستاره‌ای» شناخته می‌شوند. این مناطق حاوی مقدار زیادی گاز هیدروژن، ستارگان تازه‌متولدشده، پیش‌ستاره‌ها (Proplyd) و جت‌های ستاره‌ای است که مواد را با سرعت‌های بسیار بالا به فضای اطراف پرتاب می‌کنند.

سحابی M42 حدود 40 سال نوری وسعت دارد و در همان بازوی مارپیچی کهکشان راه شیری که خورشید در آن قرار دارد، جای گرفته است. این سحابی در صورت فلکی شکارچی، نزدیک کمربند سه‌ستاره‌ای معروف آن قرار دارد و حتی با چشم غیرمسلح به‌صورت لکه‌ای مبهم و مه‌آلود مشاهده می‌شود.

حمید پیمان فر
حمید پیمان فر برنامه نویس ارشد در حوزه بازی سازی، ساکن هلند

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋