آرم میگوید کوالکام بدون مجوزهای مناسب از معماری این شرکت برای ساخت تراشههای اسنپدراگون ایکس استفاده کرده است.
تراشههای کوالکام که در لپتاپهای کوپایلوت پلاس مایکروسافت وجود دارد، ظاهراً براساس طرحهایی هستند که آرم ادعا میکند کوالکام حق استفاده از آنها را ندارد. بنابراین Arm با طرح یک شکایت، اعلام کرد که میخواهد ارسال قریبالوقوع تعداد زیادی از این لپتاپها را متوقف کند؛ البته کوالکام با این شکایت مقابله میکند. لپتاپهای +Copilot احتمالاً هفته آینده عرضه خواهند شد، اما این وضعیت باعث میشود که وضعیت مجوزهای Arm تا سال 2025 نامشخص باشد.
به گزارش تکاسپات، مایکروسافت، کوالکام و چندین فروشنده رایانههای شخصی دیگر هفته آینده مجموعهای از لپتاپها را عرضه خواهند کرد که مایکروسافت آنها را بهعنوان پایهای جدید برای دستگاههای Windows on Arm و روند نوظهور رایانههای هوش مصنوعی معرفی میکند. بااینحال، Arm ادعا میکند که لپتاپهای کوپایلوت پلاس حقوق مالکیت معنوی این شرکت را نقض میکند.
مشکل از زمانی شروع شد که کوالکام شرکت Nuvia را خریداری کرد که مجوز طراحی پردازندههای سرورها را از Arm داشت. زمانی که کوالکام تلاشهای Nuvia را به سمت پروژههای دیگر هدایت کرد و در نهایت منجر به تولید تراشههای Snapdragon X در قلب لپتاپهای کوپایلوت پلاس شد، Arm مجوزهای Nuvia را لغو و ظاهراً حق کوالکام را از آنها سلب کرد. این مسئله اساس شکایت آرم علیه کوالکام است.
کوالکام البته مدعی است که سایر مجوزهایی که از Arm دارد، طراحی تراشههای اسنپدراگون ایکس را پوشش میدهند. علاوهبراین، تفاسیر متفاوت از قرارداد Nuvia ممکن است قدرت Arm برای فسخ مجوز Nuvia را زیر سؤال ببرد.
در هر صورت، مایکروسافت، کوالکام، دل، اچپی، ایسر، ایسوس، سامسونگ و لنوو قصد دارند لپتاپهای کوپایلوت پلاس را در 18 ژوئن (29 خردادماه) عرضه کنند و این شکایت عملاً شانسی برای توقف عرضه این لپتاپها ندارد. جلسات دادگاه دعوای حقوقی بین آرم و کوالکام قرار است در ماه دسامبر آغاز شود و برخی تحلیلگران بر این باورند که احتمالاً این دو شرکت در پشت پرده با یکدیگر به توافق خواهند رسید و این دعوای حقوقی ادامه نمییابد.
علیرغم نبرد قانونی در آینده، آرم از تقاضای دوباره بازار نسبت به معماری خود استفاده میکند تا ادعاهای جسورانهتری در مورد آینده رایانههای شخصی مبتنی بر معماریاش داشته باشد. «رنه هاس»، مدیرعامل این شرکت پیشبینی میکند که 50 درصد رایانههای شخصی ویندوزی تا قبل از پایان این دهه، از تراشههای Arm استفاده خواهند کرد.
هدف این ابتکار بهبود کارایی رایانههای شخصی ویندوزی مشابه دستاوردهایی است که اپل با پردازندههای سیلیکونی اپل مبتنی بر آرم داشت. مایکروسافت همچنین از عرضه این محصولات بهعنوان فرصتی برای پیوستن به ترند رایانههای هوش مصنوعی در کنار اینتل، AMD و اپل استفاده میکند که شروع به استفاده از NPU برای پردازش مدلهای هوش مصنوعی مولد محلی کردهاند.
پاسخ ها