حمید پیمان فر

حمید پیمان فر

برنامه نویس ارشد در حوزه بازی سازی، ساکن هلند

نماینده شیراز: پول هوشمندسازی کجا رفت؟ مجلسی: اصلاً به ما نرسید

نماینده شیراز: پول هوشمندسازی کجا رفت؟ مجلس: اصلا به دست‌مان نرسید

نماینده مردم شیراز می‌گوید وقتی ۴ هزار میلیارد ریال بودجه برای هوشمندسازی مجلس، مانع هک نشده است، بهتر است این بودجه را حذف کنیم.

بیش از دو ماه از هک سامانه‌های مجلس می‌گذرد؛ اما هنوز تبعات آن دامن‌گیر قوه مققنه است. اختلال سامانه‌های داخلی مجلس حتی بررسی جدول‌های بودجه ۱۴۰۳ را هم به حاشیه کشانده است. 

به گزارش دیجیاتو، نماینده مردم شیراز از این مسئله شاکی شده که در سه سال گذشته ۴ هزار میلیارد ریال بودجه برای هوشمندسازی مجلس اختصاص یافته است اما «معلوم نیست کجا و چگونه هزینه شده است». روابط‌عمومی مجلس هم در پاسخ گفته در این سه سال، فقط ۱۹ درصد این بودجه محقق شده است و اگر بودجه تخصیص داده می‌شد، با قدرت بیشتری با حملات سایبری مقابله می‌کردیم. 

نماینده مردم شیراز: معلوم نیست بودجه هوشمندسازی مجلس کجا هزینه شد

۲۴ بهمن ۱۴۰۲ گروه هکری موسوم به «قیام تا سرنگونی» خبرگزاری «خانه ملت» را هک کرد. همان روز اسناد مختلفی در کانال تلگرام این گروه منتشر شد. اسنادی که گفته می‌شد از نفوذ به سامانه‌های مجلس به‌دست آمده‌اند. در واکنش به این نفوذ، قرار شد جلسات رأی‌گیری با نشستن و برخاستن نمایندگان برگزار شود. روزنامه‌نگاران و خبرنگاران هم از ورود به صحن مجلس منع شدند.

اگرچه مشکل انتشار عکس مسعود رجوی و مریم رجوی در سایت «خانه ملت» از سوی گروه هکری خیلی زود برطرف شد، در لایه‌های زیرین هنوز مشکلات جدی‌ پابرجاست.

تداوم اختلال‌ها در جلسه بررسی بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳ باعث شکایت نمایندگان مجلس شد. «روح‌الله نجابت»، نماینده مردم شیراز در مجلس، دیروز در تذکر شفاهی خود گفت: «در لایحه بودجه ۳۰۰ میلیارد ریال برای هوشمندسازی قوه مقننه آمده است اما سؤال این است که مبنای این رقم کجاست؟» 

به گفته نجابت، در سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ بیش از ۴ هزار میلیارد ریال برای هوشمندسازی مجلس اختصاص داده شده است «اما معلوم نیست کجا و چگونه تخصیص پیدا کرد و هزینه شده است.» او اضافه کرد: «اگر قرار باشد پول بدهیم و بعد سامانه‌های مجلس شورای اسلامی هک شود و برای ما حاشیه درست شود، اصلا این بودجه تخصیص پیدا نکند، موثرتر است.»

نجابت بدون نام‌بردن از علی‌اصغر قائمی، عضو فعلی شورای شهر تهران و مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران در دوره محمدباقر قالیباف، گفت: «قرار بود پیشنهادات مرتبط با بخش جداول لایحه بودجه روی مانیتور بیاید که تاکنون رخ نداده است. البته طبیعی است. می‌گویند «مردی و کاری»؛ ما هروقت پرسیدیم موضوع سامانه‌های مجلس با کدام فرد است؟ گفتند آقایی که ظاهراً عضو شورای شهر تهران است و در مجلس شورای اسلامی رفت‌وآمد دارد و حتی دفتری در مجلس داشته و مشاوره می‌دهد. بااین‌وجود ما خیری از سامانه‌های مجلس ندیدیم.»

مجلس: فقط ۱۹ درصد بودجه محقق شده است

روابط‌عمومی مجلس امروز جوابیه‌ای علیه این انتقادها منتشر کرد. در این جوابیه آمده است: «برخلاف عدد ۴۰۰ میلیارد تومانی که ایشان [روح‌الله نجابت] بیان کرده، متوسط میزان تخصیص اعتبار مربوط به هوشمندسازی قوه مقننه، در طول ۳ سال حدود ۱۹ درصد بوده که معادل ۷۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای کل ۳ سال است.»

در این بیانه ادعا شده که «اگر بودجه مورد نیاز تخصیص داده می‌شد، مرکز فناوری مجلس با قدرت و توان بهتری با حملات سایبری مقابله می‌کرد.» البته بلافاصله، خود نویسندگان جوابیه اشاره کرده‌اند که هک نهادهای دیگری مثل شهرداری تهران که بودجه قابل اعتنایی هم در این زمینه دارند، «باعث بروز مشکلات جدی برای مردم شده است.» 

علی‌اصغر قائمی نیز در جوابیه مجلس «صرفا مشاور رئیس مجلس در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات» معرفی شده که «مسئولیت اجرایی در مجلس ندارد». در این متن، گفته شده ریاست مرکز برنامه‌ریزی و فناوری اطلاعات مجلس سال‌هاست که برعهده «فرد دیگری» است.

حمید پیمان فر
حمید پیمان فر برنامه نویس ارشد در حوزه بازی سازی، ساکن هلند

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋