برخی از تکنولوژیهای سمعکهای فراهوشمند در این مقاله معرفی شدهاند.
مردم برای خرید سمعک گوش معمولاً تا وقتی سمعک قبلیشان از کار بیفتد منتظر میمانند، اما نوآوریهای سمعکهای فراهوشمند به قدری وسوسهانگیز است که میتوانند شما را قانع کنند هر چه زودتر سمعک خود را تعویض کنید تا از امکانات نسل جدید سمعکها بهره ببرید.
سمعکها در دهه گذشته و مخصوصاً در چند سال اخیر به لطف پیشرفتهای هوش مصنوعی انقلاب بزرگی را تجربه کردهاند. این دستگاههای کوچک و گاهی نامرئی اکنون میتوانند بفهمند کجا هستید، به شنیدن چه صدایی بیشتر علاقه دارید و کدام صداها را نمیخواهید بشنوید. در یک کلام، آنها تقریباً ذهن شما را میخوانند!
اما این همه ماجرا نیست. سمعکها میتوانند یاد بگیرند و هر روز تجربه شنوایی بهتری به شما ارائه دهند. آنها حتی سلامتی و خواب شما را زیر نظر میگیرند و در صورتی که زمین بخورید، به نزدیکانتان خبر میدهند. با ما همراه باشید تا برخی از تکنولوژیهای حیرتانگیز سمعکهای فراهوشمند را در این مقاله به شما معرفی کنیم.
هوش مصنوعی (AI) عملکرد شگفتانگیزی دارد: این تکنولوژی در واقع قدرت ماشینها برای شبیهسازی هوش یک انسان واقعی است. وسایل الکترونیکی مجهز به هوش مصنوعی چه کاری را بهتر انجام میدهند؟ آنها یاد میگیرند. این ویژگی چه استفادهای در سمعک دارد؟ سمعکی را تصور کنید که از کارهای شما درس میگیرد و مثل یک انسان تغییرات لازم را بر اساس آنها انجام میدهند.
هر محیطی صدای متفاوتی دارد و در هر محیطی صداهایی وجود دارد که میخواهید نادیده بگیرید تا بقیه صداها را بهتر بشنوید. دستگاههای هوش مصنوعی به اندازهای هوشمند هستند که خودشان این صداهای اضافی را حذف میکنند. برای مثال، آنها به صداهایی که اغلب میشنوید (مثل صدای همسرتان) «گوش میدهند» و این صداها را در یک رستوران شلوغ در اولویت قرار میدهند.
سمعکهای بر پایه هوش مصنوعی میدانند که شما اکثراً شبها تلویزیون تماشا میکنید و درست زمانی که مینشینید صدای تلویزیون را در سمعک پخش میکنند. این سمعک ها حتی یاد میگیرد که تشخیص بدهند چه زمانی یک فرد از پشت ماسک صحبت میکند و بعد بر آن اساس صدا را تقویت میکنند! این واقعا باورنکردنی است.
ناحیهای از مغز که صدا را پردازش میکند فوقالعاده حساس و قدرتمند است. این ناحیه میتواند یک صدا را از صداهای دیگر بلندتر کند و توجه ما را به آن جلب کند. در گذشته، سمعکها نمیتوانستند در این زمینه با مغز رقابت کنند، اما اکنون با کمک هوش مصنوعی و شبکه عصبی عمیق (DNN) سمعکها قادرند این طرز کار مغز را شبیهسازی کنند.
شبکههای عصبی عمیق (DNN) الگوریتمهای یادگیری ماشینی هستند که برای تقلید از نحوه یادگیری و پردازش اطلاعات در مغز طراحی شدهاند و با میلیونها صدای واقعی آموزش داده میشوند. به طور خلاصه، در یک «صحنه صوتی» پیچیده مثل یک فرودگاه شلوغ یا اورژانس بیمارستان شبکه عصبی عمیق سمعک لایه پیچیدهای از صداها را دریافت میکند.
این شبکه فوراً دست به کار میشود و ابتدا عناصر و الگوهای صوتی ساده را اسکن و استخراج میکند تا موقعیت را تشخیص دهد و درک کند. سمعک سپس در مورد نحوه متعادل کردن صحنه صوتی برای کاربر تصمیم میگیرد و مطمئن میشود که خروجی با نوع منحصر به فرد کمشنوایی او سازگار است. نتیجه نهایی این است که تلاش لازم برای شنیدن به مقدار خیلی زیادی کاهش مییابد و کاربران سمعکهای فراهوشمند در شنیدن بسیار آسودهتر هستند.
برای شناخت بهتر پیشرفتهای سمعکهای فراهوشمند بهترین کار این است که چند مورد از تکنولوژیهای آنها را به طور خلاصه معرفی کنیم. این فناوریهای جالب که هر روز بیشتر توسعه پیدا میکنند، میتوانند زندگی روزمره شما را راحتتر و در عین حال پربارتر کنند. چند نمونه از این تکنولوژیها:
پلتفرمهای هوشمند سمعکها انقلابی در دستگاههای کمکشنوایی ایجاد کرده و مجموعهای از ویژگیها و فناوریهای پیشرفته را ارائه کردهاند. این پلتفرمها از تکنولوژیهای نوآورانه و مخصوصاً هوش مصنوعی برای ارائه یک تجربه شنوایی پیشرفته استفاده میکنند.
پردازش سیگنال دیجیتال اصلیترین ویژگی پلتفرمهای هوشمند است. این فناوری امکان تقویت دقیق و پردازش صدا را فراهم میکند، به طور مؤثری نویز پس زمینه را کاهش میدهد، و تجربه شنیداری طبیعیتری را ارائه میکند. قابلیت اتصال وایرلس یکی از ویژگیهای کلیدی پلتفرمهای سمعک هوشمند است که جفت شدن با گوشیهای هوشمند، تبلتها و سایر دستگاهها را امکانپذیر میسازد. این ویژگی به کاربران امکان میدهد صدا را مستقیماً در سمعک خود پخش کنند، تماسهای تلفنی برقرار کنند، به موسیقی گوش دهند و ویدیوها را راحتتر تماشا کنند.
علاوه بر این، اپلیکیشنهای گوشیهای هوشمند به بخشی جداییناپذیر از پلتفرمهای سمعک هوشمند تبدیل شدهاند. این برنامهها به کاربران اجازه میدهند تمام تنظیمات سمعک را از طریق گوشی خود مدیریت کنند. به طور کلی، پلتفرمهای هوشمند سمعک پردازش سیگنال، اتصال وایرلس، هوش مصنوعی و رابطهای کاربرپسند را ترکیب میکنند تا تجربه شنوایی ارائه دهند که متناسب با نیازها و ترجیحات هر کاربر است.
برندهای مشهور سمعک دنیا سمعکهای فراهوشمند زیادی را در سطوح مختلف تکنولوژی به بازار عرضه کردهاند، اما از میان آنها 5 سمعک زیر به عقیده بسیاری از کارشناسان قدرتمندترین سمعکهای فراهوشمند فعلی بازار هستند:
سمعکهای فراهوشمند تنها یک تقویتکننده صدا نیستند بلکه همراهانی هستند که زندگی افراد دارای کمشنوایی را واقعا غنیتر و بهتر میکنند و موانع ارتباط آنها با دنیا را از بین میبرند. از جمله امکاناتی که این دستگاهها در اختیار افراد قرار میدهند:
مهمترین یا بهترین تکنولوژی هوشمند به نیازهای خاص هر کاربر بستگی دارد، اما متخصصان تکنولوژیهای شبکه عمیق عصبی، وایرلس و ردیاب سلامت را بسیار قابل توجه میدانند. شبکه عمیق عصبی تلاش شنیدن را کمتر میکند، تکنولوژی وایرلس استفاده از سمعک را فوقالعاده راحتتر میکند و ردیاب سلامت نیز میتواند برای افراد سالمند بسیار مفید باشد.
اطلاعات دنیای آنلاین در مورد سمعکها آنقدر زیاد است که به راحتی میتوانید سردرگم شوید، اما شناخت بهترین برندهای سمعک میتواند به عنوان یک قطبنما در یافتن سمعک ایدهآل به شما کمک کند. در حال حاضر، برندهای اتیکن (Oticon)، فوناک (Phonak)، ریساند (Resound)، زیمنس یا سیگنیا (Signia)، ویدکس (Widex) و استارکی (Starkey) پیشروترین شرکتهای دنیا در زمینه ساخت سمعکهای فراهوشمند هستند و جدیدترین قابلیتهای سمعکها همیشه ابتدا در این شرکتها معرفی میشود. گفتنی است که این شش برند را به عنوان «شش شرکت بزرگ» نیز میشناسند.
پاسخ ها