در حال حاضر نگرانیهای زیادی در مورد بودجه ناسا برای توسعه جایگزینهای ISS وجود دارد و چین نیز برای گسترش ایستگاه خود تلاش میکند.
ناسا قصد دارد که اگر جایگزین مناسبی در قالب ایستگاههای فضایی تجاری وجود نداشته باشد، پس از سال 2030 نیز به فعالیت ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) ادامه دهد.
«کن باورسوکس»، معاون ناسا برای عملیاتهای فضایی، در جریان کنفرانس Beyond Earth Symposium گفت که این آژانس فضایی در مورد آینده ISS انعطافپذیر است و تنها زمانی آن را بازنشسته خواهد کرد که پلتفرمهای جدید برای جایگزینی آن وجود داشته باشد.
او گفت:
«ما مجبور نیستیم پرواز ایستگاه فضایی بین المللی را در سال 2030 متوقف کنیم. این امر اجباری نیست. اما میخواهیم زمانی که پلتفرمهای جدید در دسترس هستند، آن را عملی کنیم.»
ISS بهعنوان پروژه مشترک ناسا و شرکای غربی آن که شامل کانادا، اروپا و ژاپن میشود، از سال 1998 در حال گردش به دور زمین است. به گفته ناسا، روسیه که دیگر شریک این پروژه محسوب میشود، تنها تا سال 2028 قصد فعالیت در آن را دارد.
اظهارات باورسوکس در حالی بیان شده است که هم اکنون در مورد بودجه ناسا و میزان سرمایهای که این سازمان برای حمایت از پروژههای مربوط به ایستگاههای فضایی تجاری در اختیار دارد، نگرانیهایی در میان فعالان صنعت هوافضا وجود دارد. برخی نگران این موضوع هستند که فشارهای ناشی از کمبود بودجه، ناسا را مجبور به کاهش بودجه ایستگاههای فضایی تجاری و تمدید فعالیت ISS پس از سال 2030 کند.
چین از جمله کشورهایی بوده که در چند وقت گذشته ایستگاه فضایی خود با نام تیانگونگ را توسعه داده است. اخیراً در گزارشی گفته شده بود با توجه به اینکه ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) به پایان چرخه فعالیت خود در دهه 2030 نزدیک میشود، چین با هدف جایگزینی ایستگاه فضایی بینالمللی، قصد دارد اندازه ایستگاه فضایی خود را طی چند سال آینده افزایش دهد و تعداد ماژولهای آن را از سه به شش عدد برساند.
پاسخ ها