فضاپیمای سایکی ناسا به مدت 26 ماه به دور سیارک همنام خود میچرخد و آن را با ابزارهای مختلفی مطالعه میکند.
فضاپیمای سایکی ناسا پرتاب شد تا سفر 6 ساله خود بهسمت یک سیارک عجیب را آغاز کند. ستارهشناسان حدس میزنند این سنگ فضایی که Psyche نامیده میشود، در روزهای اولیه منظومه شمسی هسته جزئی یک سیاره کوچک بوده است. این سیارک بهظاهر غنی از آهن و نیکل میتواند سرنخهایی از شکلگیری سیارات مختلف ازجمله زمین بههمراه داشته باشد.
فضاپیمای بدون خدمه سایکی روز جمعه با موشک Falcon Heavy شرکت اسپیسایکس در مرکز فضایی کندی به پرواز درآمد. اپراتورهای روی زمین پس از رهاسازی موفقیتآمیز فیرینگهای آن و جداشدن موشک، موفق شدند با آن ارتباط دوطرفه برقرار کنند. گزارشهای تلهمتری نیز نشان میدهد این فضاپیما که تاکنون با تأخیرهای متعددی روبهرو شده بود، در سلامت کامل به فضا رسیده است.
سیارک سایکی در یک کمربند بین مدار مریخ و مشتری به دور خورشید میچرخد. محققان تخمین میزنند که هسته آن از 30 تا 60 درصد نیکل-آهن ساخته شده است که این امر به آنها اجازه میدهد نگاهی نادر به یک هسته سیارهای داشته باشند. «لیندی الکینز تانتون»، استاد دانشگاه ایالتی آریزونا که بهعنوان محقق اصلی روی این مأموریت کار میکند، میگوید:
«بهترین حدس من این است که براساس دادههایی که بهدست آوردهایم، بیش از نیمی از مواد این سیارک فلز باشد. البته ما واقعاً جسم جدیدی را رصد خواهیم کرد، به این معنی که بسیاری از ایدههای ما ممکن است اشتباه باشند.»
حدود 6 سال طول میکشد تا این فضاپیما به Psyche برسد. در آن زمان، فضاپیمای سایکی ناسا به مدت 26 ماه به دور سیارک میچرخد و آن را با ابزارهای مختلفی مطالعه میکند. سایکی از دوربینهای خود برای مشاهده سیارک از نزدیک، از مغناطیسسنج برای جستجوی میدان مغناطیسی باستانی آن، از طیفسنج پرتو گاما برای تشخیص پرتوهای گاما و نوترونهای پرانرژی و از آنتن رادیویی برای ترسیم گرانش سنگ فضایی استفاده میکند.
همچنین این فضاپیما فناوری ارتباط لیزری فضای عمیق ناسا را آزمایش خواهد کرد؛ یک روش ارتباطی تجربی جدید که میتواند پهنای باند فضای عمیق را 100 برابر نسبت به استاندارد فعلی، یعنی امواج رادیویی، افزایش دهد.
پاسخ ها