او همچنین تأکید کرد که هنوز هم در شاتل به ترافیک قبل از اختلالها و فیلترینگ نرسیدهاند.
رئیس هیئت مدیره شاتل اعلام کرد با توجه به بروز اختلالهای اینترنتی در سال گذشته، این شرکت ارائه دهنده اینترنتی با کاهش ۴۰ درصدی ترافیک مصرف اینترنت کاربران خود مواجه بوده است. او همچنین تأکید کرد که هنوز هم در شاتل به ترافیک قبل از اختلالها و فیلترینگ نرسیدهاند.
«محمد شانه ساز زاده» در نشست خبری شش سالگی شاتل موبایل در پاسخ به این پرسش که آیا فیلترینگ در سال گذشته به مجموعه شاتل و شاتل موبایل ضربهای وارد کرده است یا خیر گفت: «ما سال گذشته تقریباً 40 درصد ترافیکمان را از دست دادیم که از نظر اقتصادی برای شرکت بسیار زیانده بود. باور دارم روند فیلترینگ هم ادامه دارد و سختگیرانهتر میشود. همین طور در برخی مواقع محدودیتهایی روی اینترنت بینالملل وضع میشود تا نسبت ترافیک داخلی به خارجی را تنظیم کنند که موجب زیان اپراتورهاست.»
در سال گذشته و همزمان با بروز اختلالهای اینترنتی و فیلترینگ نامههایی از اپراتورهای موبایل نیز منتشر شد که حکایت از ضرر و زیان هنگفت آنها میداد. هرچند در ادامه اعلام شد که این موضوع مرتفع شده اما شانهساز زاده تأکید دارد که آنها هنوز نتوانستند به ترافیک قبل از فیلترینگ برسند: «این درست است که در حال حاضر کاربران زیادی با VPNها سر و کار دارند و حالا اختلالها هم بهنظر کمتر میرسد اما واقعیت اینجاست که فیلترشکنها هزینه زیادی را برای کاربر به وجود میآورد و همه از آنها بهطور دائم استفاده نمیکنند.» او تأکید دارد که فروش VPN و یا استفاده از آن سودی به جیب اپراتور نمیبرد و اپراتورهای ارائه دهنده اینترنت همچنان با مشکلاتی برای ارائه اینترنت باکیفیت روبرو هستند.
بر اساس پایشهای داخلی و گزارشهای منتشر شده، کاربران ایرانی حداقل ماهانه بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان برای داشتن فیلترشکن هزینه میکنند. استفاده از فیلترشکنهای رایگان نیز با اینکه طی ماههای اخیر بیشتر از پیش شده اما بسیاری از کارشناسان هشدار دادند که استفاده از برخی از این فیلترشکنها میتواند مشکلات امنیتی هم برای کاربران به وجود بیاورد. ناگفته نماند بر ساس برخی گزارشها مانند گزارش ابر دراک موضوع رشد استفاده از فیلترشکنها همچنین باعث بهوجود آمدن ناامنی در شبکه اینترنت کشور هم شده است.
پاسخ ها