حمید پیمان فر

حمید پیمان فر

برنامه نویس ارشد در حوزه بازی سازی، ساکن هلند

محققان: استفاده طولانی مدت از داروهای ضد رفلاکس می تواند خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش دهد

محققان: مصرف طولانی‌مدت داروهای ضدریفلاکس می‌تواند ریسک ابتلا به زوال عقل را افزایش دهد

محققان در تحقیقی جدیدی فهمیده‌اند افرادی که بیش از 4.5 سال داروی ضدریفلاکس مصرف می‌کنند، بیشتر در معرض ابتلا به زوال عقل قرار دارند.

دانشمندان در پژوهش جدیدی دریافته‌اند که مصرف درازمدت داروهای ضدریفلاکس که موجب کاهش اسید معده می‌شوند، پس از حداقل 4.5 سال می‌تواند ریسک بروز بیماری زوال عقل را در افراد افزایش دهد.

به گزارش یورونیوز، گروهی از محققان دانشکده سلامت عمومی دانشگاه مینه‌سوتای آمریکا متوجه شده‌اند که افراد درصورت استفاده مداوم و طولانی‌مدت از داروهای ضدریفلاکس، در معرض ریسک بالاتری برای ابتلا به بیماری زوال عقل قرار می‌گیرند.

«کاماکشی لاکشمینارایان» که از محققان این مطالعه بوده است، می‌گوید: «اگرچه ما پیوندی را در مصرف کوتاه‌مدت پیدا نکردیم، اما متوجه شدیم که استفاده بلندمدت از این داروها با افزایش ریسک ابتلا به زوال عقل همراه است.»

دانشمندان در این تحقیق بیش از 5700 نفر با سن 45 یا بالاتر را بررسی کردند که در ابتدای مطالعه زوال عقل نداشتند. آن‌ها این افراد را براین‌اساس که دارو مصرف می‌کنند یا خیر و مدت‌زمان مصرف دارو، به چهار گروه تقسیم کردند. سپس به‌طور میانگین 5.5 سال آن‌ها را تحت نظر قرار دادند.

محققان: مصرف طولانی‌مدت داروهای ضدریفلاکس می‌تواند ریسک ابتلا به زوال عقل را افزایش دهد

داروهای ضدریفلاکس می‌توانند پس از 4.4 سال، ریسک زوال عقل را بالا ببرند

درنهایت مشخص شد افرادی که بیش از 4.4 سال داروهای ضدریفلاکس استفاده می‌کردند، 33 درصد بیشتر در معرض ریسک ابتلا به زوال عقل قرار داشتند. اما کسانی که کمتر از 4.4 سال این داروها را مصرف می‌کردند، با ریسک بالاتری روبه‌رو نبودند.

لاکشمینارایان می‌گوید: «اگرچه برای درمان ریفلاکس روش‌های مختلفی نظیر استفاده از داروهای ضداسید، حفظ وزن سالم و اجتناب از غذاخوردن در ساعات پایانی شب و مصرف برخی خوراکی‌ها وجود دارد، اما رویکردهای گوناگون ممکن است برای همه پاسخگو نباشد. مهم است که مصرف‌کنندگان این داروها پیش از اعمال تغییر با پزشک خود صحبت کنند و درباره بهترین درمان ممکن برای خود مشورت بگیرند، چون توقف ناگهانی مصرف این داروها می‌تواند منجر به تشدید علائم [ریفلاکس] شود.»

البته یکی از محدودیت‌های این پژوهش این بوده است که محققان هر سال فقط یک بار از شرکت‌کنندگان می‌پرسیدند که درحال مصرف چه داروهایی هستند. لاکشمینارایان می‌گوید: «تحقیقات بیشتری لازم است تا این یافته‌ها تأیید گردد و دلایل احتمالی پیوند داروهای مهارکننده پمپ پروتونی و افزایش ریسک زوال عقل کشف شود.»

نتایج این پژوهش در مجله Neurology منتشر شده است.

حمید پیمان فر
حمید پیمان فر برنامه نویس ارشد در حوزه بازی سازی، ساکن هلند

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋