حمید پیمان فر

حمید پیمان فر

برنامه نویس ارشد در حوزه بازی سازی، ساکن هلند

مدل بعدی هوش مصنوعی DeepMind رقیب سرسختی برای ChatGPT خواهد بود

مدل هوش مصنوعی بعدی دیپ‌مایند رقیب سرسختی برای ChatGPT خواهد بود

دیپ‌مایند گوگل درحال کار روی مدل زبانی بزرگ جدیدی به‌نام «جمینی» است که هم‌رده با ChatGPT یا حتی بهتر از آن خواهد بود.

چت‌بات ChatGPT شاید توانسته باشد توجه عموم مردم دنیا را به خود جلب کند، اما آزمایشگاه دیپ‌مایند گوگل مدعی است که مدل زبانی بزرگ بعدی آن‌ها قابلیت رقابت با مدل شرکت OpenAI را خواهد داشت یا حتی می‌تواند از رقیب پیشی بگیرد.

به‌گزارش وب‌سایت وایرد، دیپ‌مایند مشغول استفاده از تکنیک‌های AlphaGo است تا چت‌بات جدیدی موسوم به «جمینی» (Gemini) برای رقابت با ChatGPT بسازد. AlphaGo همان هوش مصنوعی قدرتمندی بود که برای اولین‌بار توانست یک بازیکن حرفه‌ای بازی Go را شکست بدهد.

اگر همه‌چیز طبق برنامه پیش برود، جمینی قادر به برنامه‌ریزی، حل مسائل و تحلیل متون خواهد بود. «دمیس هاسابیس»، مدیرعامل دیپ‌مایند می‌گوید: «در یک سطح بالا می‌توانید جمینی را به‌عنوان ترکیبی از توانمندی‌های سیستمی شبیه AlphaGo و قابلیت‌های شگفت‌انگیز مدل‌های زبانی بزرگ در نظر بگیرید. ما همچنین نوآوری‌های جدیدی را هم در نظر گرفته‌ایم که بسیار جذاب خواهند بود.»

مدل هوش مصنوعی بعدی دیپ‌مایند رقیب سرسختی برای ChatGPT خواهد بود

جمینی دیپ‌مایند با روش یادگیری تقویتی بسیار قدرتمند خواهد بود

خبرنگار وایرد حدس می‌زند که جمینی نوآوری‌هایی در زمینه یادگیری تقویتی داشته باشد تا بتواند کارهایی را انجام دهد که مدل‌های زبانی امروزی قادر به انجام آن‌ها نیستند. یادگیری تقویتی شامل سیستمی است که بابت انجام رفتارهای مطلوب به هوش مصنوعی پاداش می‌دهد و بابت رفتارهای نامطلوب سیستم را مجازات می‌کند.

دیپ‌مایند با AlphaGo در زمینه یادگیری تقویتی تجربیات خوبی کسب کرده است و بدون شک می‌تواند در حوزه هوش مصنوعی مولد هم استفاده‌های زیادی از این تکنیک داشته باشد.

جمینی اولین مدل زبانی دیپ‌مایند نیست. این شرکت پارسال چت‌باتی به‌نام «اسپارو» (Sparrow) را معرفی کرد که تدابیر امنیتی مختلفی در آن پیاده‌سازی شده بود تا به سؤالات کاربران پاسخ‌های نامناسب ندهد. ولی جمینی جاه‌طلبانه‌ترین پروژه آن‌ها در این زمینه محسوب می‌شود و می‌تواند حرفی برای زدن در مقابل ChatGPT داشته باشد.

با توجه به پتانسیل‌های زیاد بازار هوش مصنوعی مولد، شرکت‌ها تمام تلاش خود را می‌کنند تا سهم بیشتری از این بازار داشته باشند. گفته می‌شود که ارزش این بازار احتمالاً تا سال 2030 به حدود 110 میلیارد دلار خواهد رسید.

حمید پیمان فر
حمید پیمان فر برنامه نویس ارشد در حوزه بازی سازی، ساکن هلند

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋