حمید پیمان فر

حمید پیمان فر

برنامه نویس ارشد در حوزه بازی سازی، ساکن هلند

تصویر روز ناسا: ابرنواختر در کهکشان مارپیچی M101 کشف شد

تصویر روز ناسا: ابرنواختر کشف‌شده در کهکشان مارپیچی M101

SN 2023ixf نزدیک‌ترین ابرنواختر دیده‌شده در پنج سال گذشته است.

دو تصویر از کهکشان مارپیچی M101 را مشاهده می‌کنید. یک تصویر کهکشان را همراه با ابرنواختر کشف‌شده و تصویر دیگر همان کهکشان را در یک ماه قبل نشان می‌دهد.

در تصویر امروز ناسا چه می‌بینیم؟

ستاره‌ای در همین نزدیکی منفجر شده است و تمام تلسکوپ‌ها برای رصد آن تغییر جهت می‌دهند. این ابرنواختر که SN 2023ixf نام دارد، سه روز پیش توسط ستاره‌شناس ژاپنی به نام Koichi Itagaki کشف شد و به‌دنبال آن، دو روز پیش روی تصاویر خودکار «تسهیلات بررسی اجرام‌گذاری زویکی» (Zwicky Transient Facility یا ZTF) قرار گرفت.

SN 2023ixf در کهکشان زیبای فرفره قرار دارد و فاصله آن از ما تنها 21 میلیون سال نوری است. SN 2023ixf نزدیک‌ترین ابرنواختر دیده شده در پنج سال گذشته، دومین ابرنواختر نزدیک در 10 سال گذشته و دومین ابرنواختر کشف‌شده در M101 در 15 سال گذشته است. رصدهای تکمیلی نشان می‌دهند که SN 2023ixf یک ابرنواختر نوع دو (انفجاری که پس از اتمام سوخت هسته‌ای و فروپاشی ستاره‌ای پرجرم رخ می‌دهد) است.

تصویر روز ناسا: ابرنواختر کشف‌شده در کهکشان مارپیچی M101
تصویر روز ناسا: ابرنواختر کشف‌شده در کهکشان مارپیچی M101

درخشندگی SN 2023ixf احتمالاً به مدت چند ماه‌ ادامه دارد و توسط تلسکوپ‌ها قابل مشاهده خواهد بود. مطالعه‌ این ابرنواختر نزدیک و جوان نوع دو سرنخ‌های جدیدی را در مورد ستارگان پرجرم و نحوه انفجار آن‌ها در اختیار دانشمندان می‌گذارد.

حمید پیمان فر
حمید پیمان فر برنامه نویس ارشد در حوزه بازی سازی، ساکن هلند

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋