mahla hajizadeh

mahla hajizadeh

مقایسه انواع گیربکس حلزونی، گیربکس هلیکال و گیربکس خورشیدی

گیربکس‌ها یکی از ضروری‌ترین تجهیزات در بسیاری از صنایع هستند که در انواع مختلفی در حال تولید هستند. در حال حاضر می توان گفت که بسیاری از فعالیت های صنعتی را نمی توان بدون گیربکس صنعتی انجام داد. در واقع بدون حضور این ابزار، موتور تولید صنایع از کار خواهد افتاد. گیربکس‌های هلیکال و حلزونی دو نمونه از پرکاربردترین گیربکس‌های صنعتی محسوب می‌شوند. این دو نوه علاوه بر برخورداری از نقاط اشتراک با یکدیگر اختلافاتی هم دارند. در این بخش از آرشا صنعت به بررسی 5 تفاوت گیربکس هلیکال و حلزونی و مزایا و معایت آنها می پردازیم.

منبع سایت

 

بررسی گیربکس حلزونی
گیربکس حلزونی را می‌توان یکی از پراستفاده‌ترین انواع گیربکس‌های صنعتی به شمار آورد که از محور و چرخ دنده به وجود آمده است. محور و چرخ دنده این تجهیزات در ارتباط با یکدیگر قرار می‌گیرند تا ماشین گیربکس را به کار اندازند.

ساختار این تجهیزات به گونه‌ای است که اگر توان ورودی از الکتروموتور قطع شود چرخ دنده‌ها نیز از حرکت باز خواهند ایستاد و قفل خواهند شد. به همین دلیل از این نوع گیربکس در تجهیزاتی از قبیل آسانسور استفاده می‌کنند تا با کمک این قابلیت، یعنی بازگشت ناپذیری آن، از سقوط آسانسور جلوگیری به عمل آورند و ایمنی آن را افزایش دهند.

اما باید توجه داشته باشید که این فرایند فشار زیادی به چرخ دنده‌ها وارد می‌کند. به همین دلیل نیز سطح تماس و تحمل فشار کاهش یافته و عمر مفید و راندمان گیربکس حلزونی نیز کمتر می‌شود.

این نوع گیربکس‌های صنعتی را می‌توانید به صورت مستقیم به منبع و مصرف کننده توان وصل کنید تا فضای مورد نیاز برای اتصال گیربکس کاهش پیدا کند. چرخ دنده و محور گیربکس حلزونی از جنس برنز و یا آلومینیوم تهیه می‌شوند و سر و صدای کمی ایجاد می‌کنند.

بررسی گیربکس هلیکال (شافت مستقیم)
گیربکس هلیکال را می‌توان یکی از کاراترین انواع گیربکس‌های صنعتی به شمار آورد. در ساختار این تجهیزات از نوع خاصی چرخ دنده استفاده شده که مورب هستند و سطح تماس بیشتری نسبت به نوع حلزونی ایجاد می‌کنند. به همین دلیل این نوع گیربکس‌ها تحمل فشار بالاتری داشته و سر و صدایشان نیز کمتر است.

چرخ دنده‌های گیربکس‌های هلیکال از جنس فولاد ساخته می‌شوند تا تحمل فشار محصول را افزایش دهند. این تجهیزات پر بازده بوده و موجب اتلاف انرژی نمی‌شوند.

گیربکس‌های هلیکال از قابلیت تغییر جهت ۹۰ درجه‌ای در گشتاور ورودی و در عین انتقال آن برخوردار شده‌اند که می‌توان این ویژگی را از مزایای منحصر به فرد آن‌ها به شمار آورد. از این تجهیزات در صنایع کاشی و سرامیک، بالابرها، کانوایرها، صنایع غذایی و بسته بندی و…. استفاده میشود.

تفاوت موتور گیربکس هلیکال و حلزونی

تفاوت گیربکس هلیکال و حلزونی و مقایسه آن‌ها
گیربکس‌های صنعتی وظیفه انتقال توان از الکتروموتور به دستگاه‌های مصرف کننده توان را برعهده دارند. گیربکس‌های حلزونی و هلیکال سرعت دوران را کاهش می‌دهند تا در خروجی، گشتاور بیشتری را انتقال دهند.
به همین دلیل به آن‌ها گیربکس‌های کاهنده نیز گفته می‌شود. این دو نمونه گیربکس صنعتی از چند لحاظ با یکدیگر تفاوت‌هایی دارند. از جمله این جهات می‌توان به نحوه عملکرد، نوع کاربرد، محل نصب و بهره‌برداری و… اشاره کرد.

مهمترین تفاوت‌های گیربکس هلیکال و حلزونی  عبارت اند از:

چرخ دنده ها
میزان راندمان
عدم برگشت پذیری
نسبت تبدیل
نحوه اتصال و نصب
چرخ دنده‌ها
همان‌طور که پیش از این نیز اشاره شد گیربکس حلزونی دو چرخ دنده برنزی و یا آلومینیومی دارد که مقاومت و استحکام و پایداری آن‌ها مطلوب است. اما چرخ دنده‌های گیربکس هلیکال از جنس فولاد آلیاژی به وجود می‌آیند و ساختاری مورب دارند که باعث افزایش درگیری چرخ دنده‌ها با یکدیگر شده و تحمل فشار را بیشتر می‌کند. این تجهیزات صدای کمتری هم ایجاد می‌کنند.

راندمان
اصلی‌ترین تفاوت گیربکس هلیکال و حلزونی را می‌توان اختلاف در راندمان و یا کارایی به شمار آورد. به گونه‌ای که گیربکس‌های هلیکال راندمانی بالاتر از ۹۰ درصد داشته که بیشتر از نوع حلزونی است.

عدم برگشت پذیری
عدم برگشت پذیری یکی از ویژگی‌های گیربکس حلزونی محسوب شده و یکی از مهم‌ترین موارد تفاوت گیربکس هلیکال و حلزونی است. به این معنا که با قطع انرژی مکانیکی از منبع امکان بازگشت چرخ دنده‌ها وجود ندارد. گیربکس هلیکال از این قابلیت برخوردار نیست. برای اینکه این تجهیزات این قابلیت را به دست آورند باید در ساختار آن‌ها از ترمز استفاده شود.

نسبت تبدیل
نمی‌توان از تفاوت گیربکس هلیکال و حلزونی صحبت کرد اما از نسبت تبدیل این دو گیربکس صنعتی سخنی به میان نیاورد. این فاکتور بسیار مهم است. چراکه میزان گشتاور خروجی را نشان می‌دهد. گیربکس‌های هلیکال از این لحاظ بالاتر از نوع حلزونی قرار می‌گیرند. چراکه می‌توانند گشتاور خروجی بالایی را ارائه دهند.

نحوه اتصال
یکی دیگر از مواردی که باید در بررسی تفاوت گیربکس هلیکال و حلزونی مد نظر قرار بگیرد، نحوه اتصال این دو گیربکس صنعتی به ورودی و خروجی است. لازم به ذکر است که هر دو نوع این تجهیزات از امکان اتصال مستقیم به الکتروموتور دستگاه مصرف کننده توان برخوردار شده‌اند.

اما هر یک این اتصال را به گونه خاصی برقرار ساخته و با کمک اجزایی از قبیل شافت، هالو شافت، فلنج و… به سرانجام می‌رسانند. این قابلیت کمک می‌کند تا برای نصب گیربکس به فضای کمتری نیاز داشته باشید و بتوانید از این تجهیزات در دستگاه‌هایی مانند نوار نقاله و یا میکسرهای کوچک استفاده کنید.

جمع بندی

گیربکس های حلزونی و هلیکال از جمله موتور گیربکس‌هایی هستند که در صنایع مختلف بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند. در این بخش به بررسی این دو گیربکس و 5 تفاوت میان آنها پرداختیم. مهمترین این تفاوت در چرخ دنده‌ها، میزان راندمان، عدم برگشت پذیری، نسبت تبدیل و نحوه اتصال آنها می‌باشد.

شما می توانید انواع گیربکس های صنعتی را از جمله هلیکال و حلزونی از مجموعه آرشا صنعت نمایندگی برندهای معتبر اروپایی در ایران با ضمانت اصالت کالا و قیمت مناسب خریداری کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره و استعلام قیمت می توانید با کارشناسان ما در واحد فروش تماس حاصل فرمایید.

mahla hajizadeh
mahla hajizadeh

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋