سوله، یک سازه فلزی با سقف شیب دار است که در فضای داخلی آن هیچ ستونی وجود ندارد. سوله ها بر اساس معیار های متفاوتی طراحی و اجرا میشوند و گزینه بسیار مناسبی برای بستر صنایع مختلف به حساب میآیند. امروزه، سوله ها به جایگزین مناسبی برای ساختمان ها و سازه های دیگر تبدیل شده اند چرا که ابعاد وسیع تری داشته، بدون ستون میانی و دقیقا طبق نیاز و شکل دلخواه شما قابل ساخت میباشند. با شروع انقلاب صنعتی اروپا، ساخت سوله رونق گرفت و به یک پیشرفت بزرگ در صنایع مختلف تبدیل شد.
از حدود 75 سال پیش، ساخت و اجرای سوله در کشور ما نیز به تقلید از اروپایی ها آغاز و به تدریج با آشنایی بیشتر مردم با این نوع سازه، صنعت ساخت آن رونق گرفت.امروزه با قدم زدن در شهرک های صنعتی کشور، شاهد صدها سوله کوچک و بزرگ در کنار هم با کاربری های متنوع هستیم ک این موضوع نمایانگر نقش و اهمیت این سازه در پیشرفت صنایع امروزی است.
سوله ها، درواقع ساختمان های سفارشی ای هستند که علاوه بر قیمت مناسبی که دارند، دقیقا مطابق نظر و سلیقه مشتری ساخته و اجرا میشوند. شما میتوانید سایز و ابعاد سوله، مدل، نوع کاربری و حتی محل دلخواه خود برای ساخت و اجرای سوله را انتخاب کنید. سوله ها همچنین قابلیت جابهجایی دارند یعنی اگر کسب و کاری جدید در مکان دیگری راه اندازی کنید و یا به هر دلیلی قادر به انجام کسب و کار خود در محل فعلی نباشید، به راحتی میتوانید سوله خود را جابهجا کرده و دقیقا همان سازه قدیمی را در محل موردنظر اجرایی کنید.
سوله ها، در صنایع بسیار متنوعی کاربرد داشته و در هر صنعتی که جستجو کنید ردپایی از سوله ها را مشاهده خواهید کرد. از جمله کاربرد های سوله میتوان به موارد زیر اشاره کرد که به اختصار درباره ویژگی های هریک توضیح خواهیم داد.
سالن ورزشی
سوله ها برای ساخت سالن های ورزشی، گزینه بسیار مناسب و کاربردی ای هستند. برای ساخت سوله های ورزشی، تعیین نوع ورزش و فعالیت اجرایی در سالن اولویت دارد زیرا در ابتدا ابعاد سوله و سپس امکانات مورد نیاز آن را تحت تاثیر قرا رمیدهد؛ برای مثال، طول زمین والیبال 18 در9 متر است درحالی که ابعاد مورد نیاز برای زمین فوتسال، 25 در 48 متر میباشد. یکی از ویژگی های مهم سوله های ورزشی، سقف بلند و شیب دار آن و عدم نیاز به ساخت ستون میانی در ورزشگاه است؛ همچنین دیوار های عایق، حرارتی، سکوی تماشاگران، دوش، رختکن، چمن مصنوعی، نورپردازی مناسب و سیستم تهویه از جمله امکانات سوله های ورزشی میباشد.
سوله های مرغداری برای نگهداری جوجه ها و مرغ های تخمگذار هستند اما برای ساخت این سوله، ابتدا نیاز است نوع کاربری خود را مشخص کنید که در این مورد دو حالت وجود دارد: حالت اول فروش تخم مرغ به بازار و حالت دوم، پرورش جوجه های یک روزه و فروش گوشت آنها به بازار است. پس از تعیین نوع کاربری خود، مشخص میشود که چه نوع سوله ای برای شما مناسبتر است. سوله های مرغداری، عایق بندی و سیستم تغذیه و آبرسانی خاصی دارند چرا که نگهداری دمای بدن طیور در دمای معین و تغذیه اصولی آنها، از اهمیت بالایی برخوردار است؛ همچنین حفظ بهداشت و جلوگیری از ورود بیماری و آلودگی نیز از دیگر نکات مهم و قابل توجه درهنگام ساخت سوله مرغداری میباشد.
داشتن سوله در تجارت های تولیدی و صنعتی، از اهمیت بالایی برخوردار است؛ طبیعتا هر کسب و کاری نیز برای شروع فعالیت خود، به فضایی بزرگ و مجهز نیاز دارد. سوله کارگاهی یا سوله صنعتی باید قابلیت تحمل ماشین آلات سنگین صنعتی را داشته باشد؛ به همین دلیل، برای ساخت سوله صنعتی از سازه های فولادی استفاده میشود تا بالاترین استحکام و بیشترین مقاومت را داشته باشند.
همانطور که میدانید، در کارخانه ها و پالایشگاه ها، فراورده های شیمیایی از نفت و گاز و مواد شیمیایی دیگر تهیه میشوند؛ به همین علت، مقاومت اسکلت سوله های پالایشگاهی و حتی رنگ بکار رفته برای رنگآمیزی سالن ها به دلیل وجود خاصیت خورندگی و اشتعال مواد، بسیار حائز اهمیت است.
امروزه، با افزایش مصرف فراورده های غذایی منجمد، بسیاری از شرکت ها به این فکر افتادند تا با ساخت سوله هایی به عنوان سردخانه در نزدیکی کارخانجات، با سرعت بیشتری محصولات را به دست مشتریان رسانده و با مشکل نگهداری مواد غذایی مواجه نشوند. سوله های سردخانه به دو حالت زیرصفر و بالای صفر طراحی و اجرا میشوند. سوله های زیر صفر برای نگهداری مواد غذایی فاسد شدنی مانند گوشت، مرغ، ماهی و ... مورد استفاده قرار میگیرند تا با منجمد کردن آنها، تا مدت طولانی قابل نگهداری و مصرف باشند اما سوله های بالای صفر برای فراورده هایی مانند میوه جات، لبنیات، دارو و ... مورد استفاده قرار میگیرند؛ البته سردخانه های بالای صفر، میوه جات را نیز تا مدت طولانی سالم و تازه حفظ میکنند اما این مسئله برای فراورده های گوشتی و لبنی و ... صدق نمیکند.
ساخت سوله کشتارگاه، نیازمند دقت، علم و تکنولوژی بهروز و استاندارد های صنعتی بالایی میباشد؛ همچنین از مرحله ورود طیور به کشتارگاه تا ضبح و عرضه نهایی گوشت، به امکانات و تجهیزات فراوان و متنوعی نیاز خواهد بود. اولین بخش، فراهم کردن محلی استاندارد برای نگهداری طیور است، بخش بعدی، مخصوص واحد دامپزشکی و معاینه طیور میباشد سپس فرایند وزن کردن، ذبح، پوست کنی، بسته بندی و درنهایت فروش صورت میگیرد که برای هر یک از اینها، امکانات خاصی مورد نیاز است و به دلیل طولانی و پیوسته بودن چرخه کاری، سوله های کشتارگاه معمولا با طول بیشتر و دهانه کمتر ساخته میشوند. از دیگر نکات قابل توجه در این نوع سوله، تجهیز کردن آن به سیستم تهویه مطبوع و عایقبندی مناسب میباشد.
گاهی اوقات میتوان از سوله ها به عنوان سازه مکمل استفاده کرد. به عنوان مثال، ساخت پارکینگ در حیاط مدارس یا فضای بیرونی شرکت ها برای پارک کردن خودروی پرسنل و یا ساخت سوله های کوچک در کنار سوله های اصلی برای انجام امور فرعی و متفرقه، میتواند بسیار کاربردی و حائز اهمیت باشد.
هانطور که مشاهده کردید، امروزه باتوجه به پیشرفت صنایع تولید، سوله ها بسیار کاربردی واقع شده و نقش پررنگی در تسهیل فرایند های صنعتی یافته اند. در این مقاله سعی کردیم تا شمارا با کاربرد ها و مزایای آن آشنا کنیم تا اگر شماهم صاحب کسبوکار هستید،انتخابی آگاهانه در این مسیر داشته باشید.
پاسخ ها