gohar bastan

gohar bastan

همه چیز درباره الماس دریای نور

دریای نور الماسی با ارزش و شکوهمند به حساب می‌آید که به عنوان بزرگ‌ترین الماس صورتی جهان شناخته می‌شود و در حال حاضر در موزه جواهرات ملی ایران در بانک مرکزی نگهداری می‌شود.

این الماس به وزن تخمینی ۱۸۶ قیراط (معادل ۳۶٫۴ گرم) از بزرگ‌ترین الماس‌های تراش‌خورده جهان محسوب می‌شود و دارای یک رنگ صورتی کم-رنگ است که در تعداد کمی از الماس‌ها مشاهده می‌شود. این جواهر زیبا در حال حاضر در مجموعه جواهرات تاج ایرانی در بانک مرکزی ایران در تهران نگهداری می‌شود. در مورد الماس‌هایی با اهمیت تاریخی صحبت می‌شود، دریای نور نمادی است که هیچ الماسی نمیتواند از آن پیشی بگیرد.

این الماس به عنوان بزرگ‌ترین الماس صورتی و یکی از قدیمی‌ترین الماس‌های صورتی در جهان شناخته می‌شود. دو طرف تراش‌خورده دارد و تمام سطوح آن صاف و یکنواخت هستند. در یکی از سطوح آن، عبارت "سلطان صاحبقران فتحعلی‌شاه قاجار ۱۲۴۴" حک شده است. دریای نور دارای تاریخ بلندی، ارثی سلطنتی و داستان‌های جذابی است که همگی به ارزش و جذابیت این جواهر افزوده‌اند.

 

هرآنچه باید درباره الماس دریای نور بدانید:

 

sea of light

تاریخچه الماس دریای نور

نام "دریای نور" احتمالاً توسط ایرانی‌ها بر این الماس گران‌بها گذاشته شده است. این نام به وجود آمد پس از اینکه نادر شاه افشار به هند حمله کرد و دریای نور را به همراه دیگر اشیاء گران‌بهایی مانند کوه نور و نور العین از هند به ایران آورد. در واقع، نادر شاه به نام کوه نور نیز شهرت دارد. وقتی او اولین بار این الماس را دید، شگفتی خود را نتوانست پنهان کند و فریاد زد: "کوهی از نور!"

در سال ۱۶۴۲ میلادی، ژان باپتیست تاورنیه موفق شد این الماس را از نزدیک ببیند، که احتمالاً بعدها به عنوان الماس دریای نور و نور العین شناخته شد. او این الماس بزرگ با وزن تقریبی ۲۴۲ قیراط (معادل ۴۸٫۴ گرم) را "الماس لوح بزرگ" نامید. این الماس بر روی تخت امپراتور مغول شاه جهان نصب شده بود. به نظر می‌رسد که الماس دریای نور از معدن گلوکندو در هند استخراج شد و تا سال ۱۷۳۹ میلادی متعلق به امپراتور مغول بود.

همچنین تصور می‌شود که این الماس بسیار قدیمی‌تر باشد و به سلسله‌های حاکم در هند قبلی تعلق داشته باشد. سلسله کاکاتیا از حدود سال ۹۵۶ تا ۱۳۲۳ میلادی حکومت می‌کردند و ظاهراً این الماس را در اختیار داشتند. با این حال، در زمان خاندان خلجی که حکومت نسبتاً کوتاهی از سال ۱۲۹۰ تا ۱۳۲۰ میلادی داشتند، دریای نور به غارت می‌رفت.

بعداً نادر شاه به هند حمله کرد و گنجینه مغول را به دست آورد، که در آن دریای نور و کوه نور نیز جای داشت. او این گنج را به ایران منتقل کرد و از آن زمان تا همین الان، دریای نور به عنوان یک جواهر با ارزش و تاریخچه بلند در ایران باقی مانده و از یک نسل به نسل دیگر به ارث رسیده است.

 

تاریخچه الماس دریای نور

دریای نور یکی از جواهرات باارزش تاریخی ایران است که به دستور نادر شاه افشار، نوه‌ی نادر شاه، معروف به "شاهرخ میرزا" به ایران آورده شد. پس از درگذشت شاهرخ میرزا، این الماس به دست لطفعلی خان رسید. با برخورداری از ارزش فراوان، این جواهر به عنوان نمادی از قدرت و سلطنت در اختیار خاندان قاجار قرار گرفت.

با ظهور محمد خان، بنیانگذار سلسله قاجار، نوبت به پادشاهان این سلسله رسید که تصاحب الماس دریای نور را به دست بگیرند. بعدها، فتحعلی شاه قاجار نام خود را حتی روی یکی از سطوح این الماس حک کرد. او در سال ۱۸۳۴ میلادی درگذشت و جواهرات تاج ایران به وارثان مختلفی از جمله محمد شاه، ناصرالدین شاه، مظفرالدین شاه و محمدعلی شاه منتقل شد.

ناصرالدین شاه اعتقاد داشت که دریای نور یکی از جواهرات تاج کوروش بزرگ است و از آن جهت ارزشمند به آن اعتقاد داشت. او این الماس را به طور مکرر روی بازوی خود می‌پوشید و در صورتی که بازوبند دیگری به اندازه‌ی سلطنتی مناسب نمی‌آمد، از آن برای سینه‌پوش کردن استفاده می‌کرد. بعدها، این جواهر به عنوان نمادی از افتخار و قدرت در اختیار شخصیت‌های بلندمرتبه ایران قرار می‌گرفت.

سپس، مظفرالدین شاه، پسر ناصرالدین شاه، دریای نور را به ارث برد. او به عنوان پادشاه ایران سفرهایی به اروپا انجام داد و در یکی از این سفرها کلاه‌ای مزین به الماس دریای نور را بر سر داشت که به تصویر کشیده شده و به توقیع "لزلی وارد" شهرت داشت. او دریای نور و دیگر جواهرات خاندان قاجار را با خود به ایران بازگرداند.

با ظهور سلسله پهلوی و بنیان‌گذاری رضا شاه پهلوی، دریای نور به عنوان تزیین کلاه نظامی بر سر او در مراسم تاج‌گذاری استفاده شد. همچنین پسر او، محمدرضا شاه پهلوی نیز در مراسم مشابهی در سال ۱۹۶۷ میلادی از آن استفاده کرد.

به این ترتیب، دریای نور به عنوان یک جواهر با ارزش و تاریخچه بلند در تاریخ ایران باقی مانده و از یک نسل به نسل دیگر به ارث رسیده است.

با توجه به تیمی از محققان کانادایی که در سال ۱۹۶۵ تحقیقاتی درباره جواهرات تاج انجام دادند، الماسی به نام "الماس لوح بزرگ" وجود دارد که فقط بخشی از الماس‌های صورتی بزرگ‌تری به نام "الماس لوح بزرگ" است که در تاج "شاه جهان"، امپراتور مغول نصب شده بود. این الماس اکنون در تاجی قرار دارد که به عنوان بخشی از مجموعه جواهرات تاج ایران شناخته می‌شود. این الماس به دو قسمت تقسیم شده است، بخش بزرگ‌تر آن به نام "دریای نور" و قسمت باقی‌مانده به نام "نورالعین" معروف است.

الماس "نورالعین" در حال حاضر در تاج ایران نگهداری می‌شود. این الماس اولین بار توسط تاورنیه، جواهرساز فرانسوی در سال ۱۶۴۲ میلادی توصیف شده بود و بعد از آن تا سال ۱۷۹۱ میلادی، که توسط "سر هارفورد بریجز"، دیپلمات انگلیسی دیده شد، به مدت ۱۴۹ سال از دست رفت.

در واقعیت، سر هارفورد بریجز به شیراز دعوت شده بود تا الماس‌های متعلق به لطفعلی خان را بررسی کند و آنها را ارزیابی کند. این الماس لوح بزرگ بعد از دیدن توسط سر هارفورد بریجز دیگر از دست رفت و آخرین بار در اختیار لطفعلی خان قرار داشت.

درباره تاریخچه دریای نور، روایت دیگری نیز وجود دارد. این روایت می‌گوید که دریای نور برای سال‌ها مالکیت پادشاهان مراتا بود و سپس توسط نواب سراج الملک از حیدرآباد خریداری شد. پس از آن، دریای نور به عنوان یکی از جواهرات امپراتور پارس به اختیار گرفته شد و در ایران به نام "دریای نور" شناخته شد.

سپس رانجیت سینگ، حاکم پنجاب، آن را تصاحب کرد. اما وقتی که انگلیسی‌ها در سال ۱۸۴۹ میلادی پنجاب را تصرف کردند، شرکت هند شرقی جواهرات ارزشمندی از جمله "کوه نور" و "دریای نور" را به غارت برد. "کوه نور" به ملکه ویکتوریا هدیه داده شد و بقیه جواهرات در اختیار شرکت هند شرقی ماندند.

در سال ۱۸۵۰ میلادی، تعداد زیادی از جواهرات ارزشمند از جمله "دریای نور" به لندن برای نمایش در نمایشگاهی که به افتخار ملکه ویکتوریا برگزار شده بود، ارسال شدند. اما به دلیل عدم تأمین قیمت مورد انتظار در نمایشگاه، تصمیم به ارسال آن‌ها به هند و برگزاری حراجی گرفته شد.

در نوامبر ۱۸۵۲ میلادی، "خواجه علیم‌الله" دریای نور را خرید. این الماس توسط نواب یا حاکم داکا برای بازوبند استفاده می‌شد و به عنوان تزیین برای روی دستار نیز مورد استفاده قرار می‌گرفت. نواب داکا با کمک همیلتون و کمپانی، آلبومی را منتشر کردند که شامل اطلاعات و عکس‌های جواهرات برجسته در مجموعه خود بود، و "دریای نور" نیز در این مجموعه حضور داشت. در سال ۱۸۸۷ میلادی، لرد دوفرین و همسرش به خانه نواب در کلکته رفتند و الماس را دیدند.

نواب سلیم الله این الماس را به عنوان وثیقه تا از دولت وام بگیرد و قصد داشت برای بازپرداخت وام، آن را بفروشد. بر این اساس، دریای نور در سال ۱۹۱۱ میلادی تحت نظارت همیلتون و کمپانی به انگلستان ارسال شد. اما به دلیل عدم جذب اروپایی‌ها به الماس و عدم تأیید قیمت مورد انتظار، به کلکته بازگردانده شد و تا سال ۱۹۴۸ میلادی در اختیار شرکت مذکور قرار داشت.

الماس دریای نور در سال ۱۹۱۲ میلادی توسط امپراتور جورج پنجم و ملکه ماری در هنگام بازدید از کلکته دیده شد. پس از تقسیم هند، دریای نور به داکا منتقل شد و در شعبه بانک سلطنتی هند در داکا نگهداری شد.

در حال حاضر، الماس دریای نور در بانک سونالی نگهداری می‌شود. این داستان نه تنها ایراداتی دارد که مشخص نمی‌کند چگونه جواهر معروف از تاج ایرانی جدا شد، بلکه مقامات بانک مرکزی ایران نیز اعلام کرده‌اند که این سنگ از زمان نادر شاه افشار هرگز از ایران خارج نشده است.

 

الماس دریای نور کجاست؟

الماس دریای نور جزو زیباترین و باارزش‌ترین جواهرات خزانه جواهرات ملی است که در موزه ملی جواهرات در خزانه بانک مرکزی نگهداری می‌شود.

 

الماس دریای نور چند قیراط است؟

 

sea of light

مشخص کردن وزن دقیق الماس دریای نور به دلیل عدم امکان جدا کردن آن از محل فعلی آن با خدشه‌ای نیست. به همین دلیل، وزن این الماس به تعداد 186 قیراط (معادل 36.4 گرم) بر اساس ابعاد و چگالی آن تنها برآورد متخصصان است.

برخی از کارشناسان تخمین‌زده‌اند که وزن این سنگ بین 175 تا 195 قیراط ممکن است باشد. با این حال، در کتاب "الماس‌های بزرگ جهان" که توسط "ادوین استریتر" برای اولین بار در ماه مه 1882 میلادی منتشر شد، آمده است که دریای نور یک الماس بی‌نظیر است که از پاک‌ترین آب‌ها گرفته شده و دارای درخشش بی‌همتاست.

این الماس به نام دریای نور همواره در ایران شناخته شده است و وزن آن 186 قیراط است. جالب است که وزن آن مشابه وزن الماس کوه نور است که پیش از تراش مجدد در انگلیس به این وزن می‌رسید.

دریای نور، یک الماس برش‌خورده با رنگ صورتی کم‌رنگ است و ابعادی به اندازه 41.40 × 29.50 × 12.15 میلی‌متر دارد که وزن تقریبی آن به 186 قیراط می‌رسد. شفافیت الماس دریای نور به عنوان یک الماس گولکندا باید استثنایی باشد که ادوین استریتر آن را به عنوان یک سنگ باشکوه از پاک‌ترین آب‌ها و درخشش بی‌همتا توصیف می‌کند.

به نظر می‌رسد این الماس کاملاً خالص و با شفافیت زیادی است که از ویژگی‌های بهترین الماس‌های گولکندا محسوب می‌شود. "سر جان مالکوم" که در اوایل قرن نوزدهم به ایران سفر کرد، در یک اتفاق نادر توانست تاج پادشاهی را ببیند.

او در کتاب خود به نام "طرح‌های ایران" که در سال 1827 میلادی منتشر شد، اشاره می‌کند که شاه گوهری‌های گران‌بها از جمله دریای نور را به او نشان داد که به عنوان الماس‌های خالص و منحصر به فردی در جهان شناخته می‌شوند. او ادامه می‌دهد:

جواهرات دیگری هم به طرز شگفت‌آوری فوق‌العاده هستند. دریای نور با وزن 186 قیراط به عنوان درخشان‌ترین الماس جهان شناخته می‌شود. تاج ماه نیز با وزن 146 قیراط الماس حیرت‌آوری است. این دو الماس، جواهرات اصلی یک جفت دستبند با ارزش تقریبی یک میلیون استرلینگ هستند. اندازه و ارزش این تاج نیز به سختی باور می‌شود.

با توجه به اطلاعات ارائه شده، سر جان مالکوم نه تنها تایید می‌کند که وزن الماس دریای نور 186 قیراط است، بلکه با اشاره به آن به عنوان خالص‌ترین الماس با درخشش بی‌همتا در جهان، مهر تاییدی بر شفافیت الماس دریای نور می‌زند.

 

قیمت الماس دریای نور چقدر است؟

 

sea of light

الماس دریای نور یکی از قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین الماس‌های صورتی در جهان می‌باشد، که تاریخ نجومی آن به قرن هفدهم باز می‌گردد. این الماس به عنوان بزرگ‌ترین الماس صورتی شناخته می‌شود که تا کنون کشف شده است.

الماس دریای نور و نورالعین، که فرض می‌شود هر دو از نوع "الماس لوح بزرگ" تراش خورده‌اند، اولین و دومین الماس‌های بزرگ در فهرست الماس‌های صورتی مشهور جهان هستند. این دو الماس از اوایل دهه ۱۸۰۰ که تاریخی تراشیده شدند، این عنوان را در اختیار دارند.

واقعیت این است که الماس‌های صورتی با ابعاد بسیار کوچک در طبیعت معمولاً یافت نمی‌شوند و وزن آن‌ها به ندرت بیشتر از یک قیراط است و اغلب در محدوده یک تا ۵۰ قیراط یافت می‌شوند. بنابراین، احتمال کشف یک الماس مانند دریای نور که دارای وزن ۱۸۶ قیراط است، بسیار پایین است.

این موضوع به وضوح نشان‌دهنده افزایش قیمت الماس‌های صورتی در حراجی‌های عمومی اخیر است. به‌ویژه حراج الماس گراف صورتی با وزن ۲۴.۷۸ قیراط، که در سال ۲۰۱۰ میلادی با قیمت ۴۵.۶ میلیون دلار آمریکا به فروش رفت و به عنوان گران‌ترین الماسی که تاکنون در یک حراجی به فروش رسیده است، شهرت دارد.

در این مقاله، ما تلاش کردیم تا یک توصیف جامع از الماس دریای نور ارائه دهیم. اگر تاکنون فرصت دیدن این الماس را نداشته‌اید، می‌توانید تجربیات و نظرات خود را با دیگران به اشتراک بگذارید تا این شاهکار طبیعی را بیشتر بشناسند.

 

شرکت گوهر باستان

شرکت گوهرباستان سالهاست در کنار شماست و با تلاش فراوان سعی در ارائه بهترین خدمات را دارد.

گوهرباستان یکی از بزرگترین شرکت های خاورمیانه در زمینه واردات،تهیه و توزیع قطعات الکتریکی می باشد.

این شرکت به سبب حق تجارت بین المللی خود میتواند هر قطعه، دستگاه و وسیله ایی که به سیستم کاری خود مرتبط می باشد.

شرکت گوهر باستان با ارائه مشاوره و فروش و تعمیرو ارتقا و معاوضه انواع فلزیاب ارسال کاتالوگ رایگان در زمینه

محصولات فلزیاب،طلایاب،گنجیاب،تاسیساتی زمین شناسی و معدن یابی با تکنولوژی کشورهای پیشتاز آماده

خدمت رسانی در تمام نقاط ایران می باشد .

مناسب ترین قیمت

با خرید از شرکت گوهرباستان تا سقف ۵۰% برای هر محصول در هزینه های خود می توانید صرفه جویی کنید .

آموزش رایگان

تمام محصولات شرکت گوهرباستان در هنگام تحویل ، آموزش و تست خواهد شد

.همچنین خریداران عزیز میتوانند تا زمان آموزش کامل ، با دستگاه فلزیاب در حضور مهندسین تمرین و سوالات خود را مطرح نمایند تا زمانی که اپراتور شوند.

تکنولوژی روز دنیا

تجهیزات گوهرباستان با قطعات و کارکرد فوق العاده

خدمات پس از فروش :

بعد از اطمینان از اصالت و سالم بودن فلزیاب حتما این به این نکته توجه کنید که شرکتی که فلزیاب را از

آن خرید میکنید دارای خدمات پس از فروش باشد تا در صورتی که بعد از خرید احتیاج به قطعه و یا آموزش

داشتید بتوانید با شرکت مورد نظر تماس بگیرید و یا حتی بتوانید فلزیاب خود را ارتقا دهید .

پس از انتخاب فلزیاب مورد نظر ما در سریع ترین زمان ممکن سفارش شما را در هر کجای ایران باشید به شما خواهیم رساند.

تمامی محصولات این شرکت دارای گارانتی پشتیبانی و خدمات پس از فروش می باشد.

خدمات پس از فروش شرکت فلزیاب گوهرباستان از قبیل پاسخ گویی تلفنی و حضوری

به مشتریان برای رفع اشکال در کار کردن اپراتور با دستگاه یا مشاوره در زمینه های دیگر

ارسال فلزیاب و طلایاب به تمامی نقاط کشور پس از انتخاب فلزیاب مورد نظر ما در سریع ترین

زمان ممکن سفارش شما را در هر کجای ایران باشید به شما خواهیم رساند.

فلزیاب Accumaster Pro Digital|گوهرباستان|09186104946

فلزیاب Accumaster Pro Digital|گوهرباستان|09186104946

برای مشاوره رایگان در مورد علائم ونشانه ها و خرید و فروش فلزیاب ها با کارشناسان شرکت گوهرباستان در تماس باشید.

آدرس کانال تلگرام محصولات و لیست قیمت محصولات : goharbastan@

تلگرام کارشناس آثار و نشانه ها : karshenasgoharbastan@

شماره تماس کارشناس آموزش فلزیاب، خرید فلزیاب و تعمیرات فلزیاب : 09134442721 مهندس رجایی

gohar bastan
gohar bastan

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋