همانطور که روزها کوتاه تر و خنک تر میشوند و سبب میشوند تا زمان بیشتری را در داخل خانه سپری کنیم، افراد در این حین مستعد ابتلا به عفونت های باکتریایی و ویروسی میشوند.
در واقع فصل سرماخوردگی و آنفولانزا از اکتبر تا آوریل (مهر تا اسفند) ادامه دارد. از آنجایی که هیچ درمانی برای سرماخوردگی و آنفولانزا وجود ندارد، پیشگیری بهترین دارو برای حفظ سلامت در ماه های پاییز و زمستان است. اکنون زمان آن است که سیستم ایمنی خود را تقویت کرده و از گسترش بیماری جلوگیری کنید.
سیستم ایمنی دفاع طبیعی بدن در برابر مهاجمان خارجی مانند باکتری ها، سموم، ویروس ها و سایر مواردی قرار میگیرد که میتوانند ما را بیمار کنند. این سیستم پیچیده از سلول ها و اندام ها تشکیل میشود که به طور شبانه روزی برای حفظ سلامت ما کار میکند.
در حالی که هیچ راهی برای تضمین یک سیستم ایمنی قوی وجود ندارد، خوردن انواع غذاهای غنی از مواد مغذی یکی از راههای کلیدی برای تقویت دفاع طبیعی بدن شما محسوب میشود.
علائم سرماخوردگی معمولاً با گلودرد شروع میشود که به صورت کلی پس از یک یا دو روز از بین میرود. علائم این بیماری با آبریزش بینی و احتقان همراه با سرفه در روزهای چهارم و پنجم ادامه دارد. تب در بزرگسالان غیر معمول است، اما تب خفیف نیز ممکن است. کودکان با سرماخوردگی بیشتر دچار تب میشوند.
همیشه در خارج از خانه و داخل آن اختلاف دما وجود دارد و اگر دمای داخلی بدن به اندازه کافی گرم نباشد همیشه مستعد تب هستید. آجیل هایی مانند بادام، گردو و پسته با گرم نگه داشتن و تنظیم دمای داخلی بدن شما در برابر تب ایمنی ایجاد میکنند. همچنین پسته و بادام برای کبد چرب نیز مفید هستند.
برخی از مواد غذایی وجود دارند که بر نحوه پاسخ بدن شما به عفونت ها تأثیر میگذارند. با ادغام غذاهای غنی از ویتامین و آنتی اکسیدان در رژیم غذایی خود، شانس بیشتری برای کوتاه کردن طول بیماری خود و دادن شانس مبارزه بهتر به سیستم ایمنی خود دارید.
مشخص شده است که بادام به طور مستقیم با سرماخوردگی و آنفولانزا مبارزه میکند. مقاله ای در سال 2010 در تلگراف در مورد دانشمندان مؤسسه تحقیقات مواد غذایی در نورویچ، انگلستان، و دانشگاه پلی کلینیکو در مسینا، ایتالیا، کشف کرده است که پوست بادام توانایی گلبول های سفید را برای تشخیص عفونت ها و افزایش دفاع در برابر عفونت ها بهبود میبخشد.
این مطالعه بیان نکرد که چه مقدار بادام برای مبارزه با سرماخوردگی لازم است، اما تصور میشود که خوردن منظم بادام میتواند به طور کامل از سرماخوردگی جلوگیری کند و خوردن آن در هنگام بیماری مدت زمان آن را کوتاه میکند.
ویتامین E موجود در مغزها مانند پسته، بادام و گردو برای سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با باکتری های مهاجم مورد نیاز است، بنابراین آجیل برای جلوگیری از سرماخوردگی بسیار مفید است. سعی کنید آجیل را به سالاد، نان خانگی، بلغور جو دوسر اضافه کنید یا به سادگی از یک مشت آن به عنوان میان وعده لذت ببرید. چربی های سالم موجود در آجیل به جذب ویتامین E در بدن کمک میکند.
بادام سطوح بالایی از ویتامین E را ارائه میکند که از سلول های شما در برابر آسیب محافظت میکند. خوردن بادام باعث تقویت سیستم ایمنی بدن در هنگام ابتلا به بیماری هایی مانند آنفولانزا میشود. محصولاتی مانند کره بادام، بادام خلال شده و شیر بادام، اضافه کردن بادام را به رژیم غذایی روزانه شما آسان میکنند.
ابتلا به آنفولانزا قابل درمان نیست و تنها باید صبور بود تا بازه بیماری به پایان برسد، اما راه هایی وجود دارد که روند بهبودی را سریعتر میکند. ترکیبی از پیشگیری، دارو و تغذیه در مبارزه با آنفولانزا مهم است. افزودن غذاهای تقویت کننده سیستم ایمنی به رژیم غذایی برای سلامت کلی شما مهم است، به خصوص زمانی که بدن شما در حال مبارزه با یک بیماری است.
آجیل هایی مانند بادام، گردو و پسته با گرم نگه داشتن دمای بدن، به شما در برابر تب کمک میکنند.
اگر میخواهید مقاومت خود را در برابر تمام آن ویروسهای سرماخوردگی و آنفولانزا که در این زمان از سال شایع میشوند، تقویت کنید، بادام بیشتری بخورید.
به گفته کارشناسان موسسه تحقیقات مواد غذایی در نورویچ، خوردن بادام ممکن است به تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر ویروس ها کمک کند. پوست بادام ممکن است سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کند.
مطالعه آنها که در مجله Immunology Letters منتشر شده است نشان میدهد که ترکیب موجود در پوست بادام میتواند توانایی بدن شما را برای جلوگیری از انتشار ویروس ها نیز افزایش دهد.
البته محققان هنوز ماده دقیقی را در پوست بادام که اثر ضد ویروسی دارد شناسایی نکردهاند، اما فکر میکنند که این عامل میتواند متعلق به گروهی از آنتیاکسیدانها به نام پلیفنولها باشد.
هنگام سرماخوردگی و سرفه به جای روی آوردن به محلول های شیمیایی مانند شربت برای هر بیماری جزئی، برخی از داروهای خانگی را امتحان کنید. این داروهای خانگی نه تنها برای شما بهتر هستند، بلکه طعم آنها نسبت به اکثر داروها بسیار بهتر است. بادام مخلوط از جمله این داروهای خانگی است.
محققان معتقدند بادام به تسکین مشکلات برونش از جمله سرفه کمک میکند. آنها توصیه میکنند چند قاشق چای خوری بادام آسیاب شده ریز را با یک فنجان آب پرتقال مخلوط کرده و به عنوان یک درمان طبیعی میل کنید.
این اقدامات ایمنی قطعا به شما کمک میکند تا در فصل زمستان آینده راحت شوید و سیستم ایمنی قوی تری را دارا باشید.
بادام توسط متخصصان تغذیه به دلیل ارزش پروتئین بالا و میانوعده سالمی که بچهها از آن لذت میبرند ستایش شده است، اما موارد بیشتری در مورد آن وجود دارد. به عنوان مثال، برخی مطالعات نشان داده اند که بادام میتواند به کاهش التهاب و تقویت سلامت سیستم ایمنی کمک کند.
محققان دریافتهاند که پوست بادام دارای خواص سلامتی متعددی است، از جمله مهمترین آنها تحریک افزایش تولید گلبولهای سفید خون، پاسخ اصلی بدن به مبارزه با عفونتهای ویروسی که باعث بیماریهایی مانند آنفولانزا و سرماخوردگی میشوند.
سپس میتوان عنوان کرد که ویتامین ها و مواد معدنی موجود در آن که به کنترل پاسخ های ایمنی کمک میکنند از دیگر خواص بادام محسوب میشوند.
دو مورد از مهمترین آنها منگنز و مس هستند که بادام منبع بسیار خوبی از هر دو آنها است. هنگامی که با ویتامین E کار میکنید (باز هم، چیزی که بادام منبع عالی برای آن است)، این مواد معدنی سیستم ایمنی را تقویت میکند که منابع کمی میتوانند با آن رقابت کنند.
از روغن بادام شیرین که با فشار دادن مغز آن تهیه میشود برای تهیه دارو استفاده میشود. بادام شیرین به عنوان یک ملین ملایم و برای درمان سرطان مثانه، سینه، دهان، طحال و رحم استفاده میشود.
برخی افراد بادام شیرین را مستقیماً روی پوست میمالند تا پوست ترک خورده را نرم کند، غشاهای مخاطی را تسکین دهد و میکروبها را نیز از بین ببرد.
بادام شیرین همچنین برای حل کردن برخی داروها در مایع استفاده میشود تا بتوان آنها را به صورت تزریقی تزریق کرد. بادام شیرین به دلیل وجود اسیدهای چرب زیاد، به عنوان یک ملین عمل میکند و هنگامی که روی پوست استفاده میشود، همین مواد چرب ممکن است به پوست ترک خورده و غشاهای مخاطی تحریک شده کمک کنند.
مطالعات بر روی ترکیب و خصوصیات درشت مغذیها و ریزمغذیهای بادام نشان دادهاند که مغز بادام دارای مواد مغذی زیادی مانند اسیدهای چرب، لیپیدها، اسیدهای آمینه، پروتئینها، کربوهیدراتها، ویتامینها و مواد معدنی و همچنین متابولیتهای ثانویه است.
با این حال عوامل متعددی از جمله عوامل ژنتیکی و محیطی بر کیفیت تغذیه بادام تأثیر میگذارند. از این رو، تحقیقاتی که اثرات عوامل مختلف بر کیفیت بادام را ارزیابی میکردند نیز وارد شدند.
در مطالعات اپیدمیولوژیک، مصرف بادام با چندین فواید درمانی و محافظتی برای سلامتی همراه بوده است. مطالعات بالینی اثرات تعدیل کننده را بر سطح گلوکز، لیپید و اسید اوریک سرم، نقش تنظیمی بر وزن بدن، و اثرات محافظتی در برابر دیابت، چاقی، سندرم متابولیک و بیماری های قلبی عروقی تایید کرده اند.
پاسخ ها