girodil395

girodil395

کاربرد زعفران در طب سنتی

 

زعفران گیاهی است که از قسمت‌های نخ خشک شده گل (کلاله) برای تهیه ادویه زعفران، رنگ خوراکی و دارو استفاده می‌شود.
زعفران حاوی مواد شیمیایی‌ است که امکان دارد خلق‌وخوی شما را تغییر دهد، سلول‌های سرطانی را از بین ببرد، تورم را کاهش دهد و مانند آنتی‌اکسیدان عمل کند. خرید زعفران برای شما خواص و فواید زیادی را به همراه می آورد. خرید زعفران درجه یک مستقیم از کشاورز  این اطمینان را به شما می‌دهد که زعفران اصل است و تمام خواص گفته شده را دارد.
برای تولید یک مثقال ادویه زعفران به 75000 شکوفه زعفران نیاز است. زعفران بیشتر در کشور ایران کشت می‌شود و به‌صورت دستی برداشت می‌شود و همچنین یکی از گران‌ترین ادویه‌های دنیا است.
مردم معمولاً از زعفران برای درمان و برطرف کردن بیماری‌هایی چون افسردگی، اضطراب، بیماری آلزایمر، دردهای قاعدگی، سندرم پیش از قاعدگی (PMS) و بسیاری از شرایط دیگر استفاده می‌کنند، اما شواهد علمی خوبی برای حمایت از بسیاری از این موارد وجود ندارد و تنها طبق تجربه و تأثیرات دیده شده از آن‌ها به چنین نتایجی دست یافته‌اند.
از آنجایی که زعفران یکی از هزاران گیاهی است که در طبیعت می‌روید و کشت و برداشت آن بسته به عوامل طبیعی است، می‌توان گفت که تمام خواص و اثرات آن بر روی بهبود بیماری‌ها و کاهش اختلالات در رده طب سنتی محسوب می‌شوند چرا که بسیاری از اثرات آن توسط علم پزشکی پذیرفته نمی‌شود.

بیماری‌هایی که زعفران در بهبود و اثربخشی آن‌ها نقش دارد

بیماری آلزایمر
برخی تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف خوراکی محصول زعفران خاص (IMPIRAN، ایران) که از برند کشور  خودمان است به مدت بیست‌ودو هفته ممکن است علائم بیماری آلزایمر و همچنین داروی تجویزی دونپزیل (Aricept) را بهبود ببخشد.

افسردگی
کمک به درمان قاعدگی یکی از خواص زعفران است. به نظر می‌رسد مصرف خوراکی عصاره زعفران خاص علائم افسردگی اساسی را پس از شش تا هشت هفته درمان بهبود می‌بخشد. برخی از مطالعات نشان می‌دهند که زعفران ممکن است به‌اندازه مصرف یک داروی ضدافسردگی تجویزی با دوز پایین مانند فلوکستین یا ایمی پرامین مؤثر باشد.

ناراحتی قاعدگی
پژوهش‌ها نشان می‌دهند که مصرف یک محصول خاص حاوی زعفران، بادیان و دانه کرفس (SCA) باعث کاهش درد در دوره قاعدگی نیز می‌شود.

سندرم پیش از قاعدگی (PMS)
بازتاب اطلاعات چنین است که مصرف عصاره خاص زعفران علائم سندرم پیش از قاعدگی را پس از دو دوره قاعدگی بهبود می‌بخشد.

آسم
برخی از بررسی‌های اولیه نشان می‌دهند که نوشیدن مخلوط چای گیاهی حاوی زعفران همراه با انیسون، سیاه‌دانه، زیره، هل، بابونه، رازیانه و شیرین‌بیان ممکن است علائم آسم را در افراد مبتلا به آسم آلرژیک کاهش دهد.
همچنین در مورد عملکرد و کارایی ورزشی طبق پاره‌ای از رویدادهای اولیه بیان می‌شود که مصرف یک ماده شیمیایی از زعفران به نام کروستین ممکن است باعث کاهش خستگی در مردان در حین ورزش کردن شود.

اختلال در نعوظ
گزارش‌ها و مسائل اولیه نشان می‌دهند که مصرف زعفران ممکن است اختلال نعوظ را کاهش دهد و تعداد و طول مدت نعوظ را افزایش دهد.

ناباروری مردانه
چنین برآورد می‌شود که این امکان وجود دارد که مصرف زعفران عملکرد اسپرم را در مردان دچار بهبود کند. با این حال، تحقیق متناقض بوده است و نمی‌توان به‌صورت قطعی از صحت این مورد صحبت کرد.

پسوریازیس
همچنان یک سری از تحقیقات اولیه گویای این مطلب هستند که نوشیدن روزانه چای زعفران، همراه با رژیم غذایی غنی از میوه‌ها و سبزیجات، ممکن است شدت پسوریازیس را کاهش دهد.

 

بینایی
زعفران برای بهبود بینایی در بزرگسالان مبتلا به AMD و محافظت در برابر رادیکال‌های آزاد آسیبی که به AMD مرتبط است نیز به کار می‌رود.
اینکه در ابتدای توضیحات تمامی موارد بالا از کلمات احتمالی استفاده شده است بدین معنا نیست که زعفران در بهبود و اثربخشی این موارد خاصیتی ندارد بلکه تنها به دلیل نبود یک پشتوانه علمی محکم، نمی‌توان آن‌ها را با صراحت بیان کرد.
از شگفتی‌های زعفران در طب سنتی این است که علاوه بر موارد توضیح داده شده بر روی بی‌خوابی / بهتر کردن سرطان/ "سخت شدن شریان‌ها" (آترواسکلروز) / کاهش و درمان سرفه / رفع گاز معده / ارگاسم زودرس مرد (انزال زودرس) / طاسی سر / کاهش درد / درمان کبد و بسیاری دیگر از بیماری‌ها و اختلالات مؤثر و اثربخش است.
زمانی که زعفران تا شش هفته از راه خوراکی به‌عنوان دارو مصرف شود، برای اکثر افراد احتمالاً ایمن و مناسب است البته برخی از عوارض جانبی احتمالی بدین‌صورت هستند: خشکی دهان، اضطراب، سرگیجه، خواب‌آلودگی، حالت تهوع، تغییر در اشتها و سردرد و همچنین واکنش‌های آلرژیک ممکن است در برخی افراد رخ دهد.
مصرف مقادیر زیادی زعفران از طریق خوراکی احتمالاً برای عملکرد بدن مناسب نباشد و یا حتی خطرات جدی و آسیب‌رسانی را برای فرد مصرف‌کننده به دنبال داشته باشد؛ بنابراین دوزهای بالا می‌تواند باعث مسمومیت شود، از جمله عوارض آن ظاهر زرد پوست، چشم‌ها و غشاهای مخاطی؛ استفراغ؛ سرگیجه؛ اسهال خونی؛ خونریزی از بینی، لب‌ها و پلک‌ها؛ بی‌حسی؛ و سایر عوارض جانبی جدی دوزهای 12-20 گرمی است که می‌تواند حتی منجر به مرگ شود.

 

احتیاطات و هشدارهای ویژه

بارداری و شیردهی
مصرف خوراکی زعفران در مقادیر بیشتر از مقداری که معمولاً در غذا یافت می‌شود، احتمالاً خطرناک است و مقادیر زیاد زعفران می‌تواند باعث انقباض رحم و سقط‌جنین شود؛ بنابراین در بیشتر موارد به خانم‌های باردار و شیر دِه توصیه می‌شود که از مصرف مقادیر بالای زعفران بپرهیزند.

اختلال دوقطبی
 به نظر می‌رسد زعفران می‌تواند بر خلق‌وخوی افراد تأثیر بگذارد. این نگرانی وجود دارد که ممکن است باعث تحریک‌پذیری و رفتار تکانشی (شیدایی) در افراد مبتلا به اختلال دوقطبی شود. در صورت داشتن این شرایط از زعفران استفاده نکنید.
آلرژی به گونه‌های گیاه لولیوم، اولیا (شامل زیتون) و سالسولا یعنی افرادی که به این گیاهان حساسیت دارند ممکن است به زعفران نیز حساسیت داشته باشند.

بیماری‌های قلبی
زعفران ممکن است بر سرعت و قدرت ضربان قلب تأثیر بگذارد. مصرف مقادیر زیاد زعفران می‌تواند برخی از بیماری‌های قلبی را بدتر و یا حتی تشدید کند.

 

فشارخون پایین
امکان اینکه زعفران فشارخون را کاهش دهد وجود دارد و همچنین مصرف زعفران ممکن است باعث کاهش فشارخون در افراد مبتلا به فشارخون پایین شود.

 

ویتامین‌های موجود در زعفران به‌عنوان فواید یک گیاه دارویی در طب سنتی
به صورت کلی ویتامین‌های موجود در زعفران عبارتند از:
ویتامین A
ویتامین C
اسید فولیک
نیاسین
ریبوفلاوین

هرکدام از این ویتامین‌ها به صورت مجزا سبب اثربخشی زعفران در یکی از ارگان‌های بدن می‌شوند. اگر بخواهیم به صورت مختصر چند خطی را به هر یک از این ویتامین‌ها اختصاص دهیم می‌توانیم در مورد ویتامین A چنین بگوییم که از مهم‌ترین عملکردهای آن تأثیر گذاری بر روی بینایی، تقسیم سلولی، رشد و همچنین تولید مثلتولیدمثل و ایمنی است. خواص آنتی اکسیدانی دارد که با همین خاصیت در جهت بهبود بیماری‌های قلبی، سرطان و... نقش موثری ایفا می‌کند.
همانطور که خودتان مطلع هستید ویتامین C در رده مهم‌ترین و ضروری‌ترین ویتامین‌های بدن قرار دارد که با حضور مؤثر خود در زعفران سبب پیشگیری و درمان اسکوربوت، ترمیم بافت‌ها، تشکیل کلاژن و همچنین تولید آنزیم انتقال دهنده‌های عصبی خاص می‌شود.
درمورد اسید فولیک به موارد زیادی می‌توان اشاره کرد اما به صورت کلی باید گفت که در تولید و حفظ سلول‌های جدید کاربرد موثری دارد و از تغییرات دیان ای که امکان ختم شدن به سلول‌های سرطانی را دارد جلوگیری و پیشگیری می‌کند. همچنین اسید فولیک در مقام یک دارو، برای درمان کمبود اسید فولیک و انواع خاصی از کم خونی به صورت جزئی‌تر "کمبود گلبول‌های قرمز" ناشی از کمبود اسید فولیک در بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد.
نیاسین از انواع ویتامین B است و جهت تبدیل غذا به انرژی به مصرف می‌رسد که همین مورد سلامت سیستم عصبی، دستگاه گوارش و صحت پوست را تضمین می‌کند. نیاسین معمولاً به اندازه مورد نیاز بدن از غذاهایی که خورده می‌شوند دریافت می‌شود.
جهت اطلاع ریبوفلاوین ویتامین B2 و نیاسین ویتامین B3 هستند و ریبوفلاوین به عنوان یکی از هشت ویتامین B، کمک می‌کند تا کربوهیدرات‌ها به گلوکز بدل شوند و جهت تولید انرژی به مصرف می‌رسد. به عنوان آخرین نکته از ریبوفلاوین می‌توان گفت که با نام ویتامین‌های B کمپلکس نیز شناخته شده است که در سوخت و ساز چربی‌ها و پروتئین‌ها نقش موثری دارد.

دلایل استفاده از زعفران در حیطه مربوط به عملکرد مناسب دستگاه‌ها و اندام‌های بدن و همچنین بهبود درمان در طب سنتی برای چندین مقاصد و منظور دیگر نیز وجود دارد و به مصرف افراد می‌رسد، اما همانطور که پیش از این اشاره شد اطلاعات قابل‌اعتماد کافی برای گفتن اینکه آیا ممکن است مفید باشد یا خیر وجود ندارد، در حقیقت نمی‌توان آن‌ها را بیان کرد چرا که یافته‌ها متکی به یک دلیل قانع کننده علمی و پژوهشی نیستند. شناخت انواع زعفران به شما کمک می‌کند تا نوع زعفران متناسب با نیاز خود را انتخاب کنید.

 

منبع: https://zarchin.shop/مقالات/زعفران-در-طب-سنتی

girodil395
girodil395

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋