
تحقیقات مختلفی درباره ضررهای غذاهای فوقفرآوریشده منتشر شده است.
سانفرانسیسکو اولین شکایت دولتی در ایالات متحده را علیه برخی از بزرگترین تولیدکنندگان غذاهای فوقفرآوریشده ثبت کرده است. مقامات این شهر ادعا میکنند که این ۱۰ شرکت میدانستند محصولاتشان به سلامت آمریکاییها آسیب میرساند، اما همچنان به بازاریابی آنها ادامه دادهاند.
به گزارش نشریه ایندیپندنت، این شرکتها شامل غولهای تولیدکننده غلات صبحانه ازجمله Kellogg ،Post Holdings و General Mills و همچنین تولیدکنندگان شیرینی و شکلات مثل نستله آمریکا و Mars Incorporated، شرکتهای نوشابهساز کوکاکولا و پپسی و سایر شرکتهایی مثل Mondelēz International میشوند.
براساس این شکایت، هزینه مراقبتهای بهداشتی مرتبط با بیماریهایی که بر اثر ضررهای غذاهای فوقفرآوریشده ایجاد میشود، بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار در سال است و این هزینه به دوش آمریکاییها، شهرها و ایالتها افتاده است.

«دیوید چو»، دادستان شهر سان فرانسیسکو، در بیانیهای گفت: «این شرکتها با مهندسی و بازاریابی غذاهای فوقفرآوریشده، بحران بهداشت عمومی ایجاد کردهاند. آنها غذا را بهگونهای تغییر دادهاند که قابلشناسایی نبوده و برای بدن انسان مضر هستند.»
همچنین «سارا گالو»، معاون ارشد سیاستگذاری محصولات در انجمن برندهای مصرفکننده آمریکا، در بیانیهای گفت که برندهای بومی آمریکا از مردم حمایت میکنند تا انتخابهای سالمتری داشته باشند. او به تلاشهایی اشاره کرد که شامل افزایش پروتئین و فیبر و حذف افزودنیهای رنگ مصنوعی است. این انجمن نماینده بسیاری از تولیدکنندگان مواد غذایی است.
گالو افزود: «درحالحاضر هیچ تعریف علمی مورد توافقی برای غذاهای فوقفرآوریشده وجود ندارد و تلاش برای دستهبندی غذاها بهعنوان ناسالم تنها بهدلیل فرآوری، یا شیطانی نشاندادن غذا با نادیدهگرفتن کل محتوای مواد مغذی آن، مصرفکنندگان را گمراه و نابرابریهای سلامتی را تشدید میکند.»
بیش از نیمی از رژیم غذایی آمریکاییها شامل غذاهای فوقفرآوریشده، شیرین، شور و چرب است، ازجمله گوشتهای دودی، کلوچهها و چیپسها. مصرف این غذاها با مرگ زودرس، بیماریهای قلبی، سرطان و دیابت مرتبط دانسته شده است.
پاسخ ها