هوش مصنوعی به هکرها در نوشتن ایمیلهای جعلی و فیشینگ کمک بزرگی میکند.
کلاهبرداریهای مبتنیبر هوش مصنوعی یکی از دغدغههای اصلی کاربران و کارشناسان امنیت سایبری شدهاند. در جدیدترین مورد، کاربران سرویسهای جیمیل، اوتلوک و ایمیل اپل هدف ایمیلهای کلاهبرداری ساخته هوش مصنوعی قرار گرفتهاند. این ایمیلها بسیار حرفهای به نظر میرسند.
نشریه فایننشال تایمز گزارش داده است رباتهای هوش مصنوعی با تجزیهوتحلیل فعالیتهای کاربران در شبکههای اجتماعی، موضوعاتی را که این کاربران ممکن است بیشتر به آنها واکنش نشان دهند، شناسایی و اطلاعات ایمیلهای آن را جمعآوری میکنند.
سپس، این باتها ایمیلهای جعلی به کاربران میفرستند. ظاهر این ایمیلها و لحن آنها بهگونهای است که انگار از طرف یکی از اعضای خانواده یا دوستان ارسال شدهاند. همین موضوع تشخیص فرستنده ایمیل را برای کاربران سخت میکند.
به گزارش نشریه فوربس، سرویسهای جیمیل، اوتلوک و اپل هنوز برای جلوگیری از چنین حملاتی دفاع کافی ندارند. بسیاری از کاربران ممکن است بتوانند بهراحتی ایمیلهای کلاهبرداری سنتی را تشخیص دهند اما تشخیص ایمیلهای نوشته هوش مصنوعی بسیار سخت است.
«کریستی کلی»، افسر ارشد امنیت اطلاعات در آژانس بیمه بیزلی، دراینباره گفت اوضاع بدتر میشود و درحال تبدیل شدن به مسئلهای شخصی است؛ به همین جهت احتمالاً هوش مصنوعی پشت پرده آن است.
هکرها میتوانند از هوش مصنوعی برای نوشتن ایمیلهای قانعکننده شبیه ایمیلهای بانکها و پلتفرمهای مختلف استفاده کنند. براساس دادههای آژانس امنیت سایبری و امنیت زیرساخت ایالات متحده، بیش از ۹۰ درصد موارد نشت اطلاعات از طریق ایمیلهای فیشینگ انجام میشوند.
برای مثال، کلاهبرداران پیشازاین با ارسال ایمیلهایی به کاربران اپل ادعا میکردند حساب کاربری آنها تعلیق شده است و باید اطلاعات خود را بهروز کنند. ایمیلهای ارسالی این کلاهبرداران شباهت بسیار زیادی به ایمیلهای ارسالی اپل داشتند که تشخیص جعلی بودن آنها را برای کاربران بسیار دشوار میکند. هوش مصنوعی اپل نیز در مواجهه با ایمیلهای جعلی ناتوان است و حتی ممکن است آنها را ایمیلهای اولویتدار در اپلیکیشن Mail نشانهگذاری کند.
پاسخ ها