این مکان در 10 کیلومتری شمال شهر بیگا (Biga) در شمال غربی ترکیه قرار دارد.
محققان باورند سرانجام میدا نبرد اسکندر مقدونی با شاهنشاهی هخامنشی ایران در جنگ گرانیکوس را شناسایی کردهاند. طبق گزارشهای مختلف، این مکان ممکن است به جاذبهای گردشگری تبدیل شود.
براساس گزارش Live Science، محققان میگویند مکانی در 10 کیلومتری شمال شهر بیگا (Biga) در شمال غربی ترکیه پیدا کردند که در آن نبرد گرانیکوس رخ داده است. حدوداً 2 هزار و 400 سال قبل نیروهای اسکندر ایرانیان را در این منطقه شکست دادند و پای خود را به ایران باز کردند و تا اعماق خاورمیانه پیش رفتند.
«ریحان کورپه» (Reyhan Körpe)، استاد باستانشناسی دانشگاه چاناک قلعه ترکیه و سرپرست محققان، میگوید: «نبرد گرانیکوس نهفقط از مهمترین نقاط عطف زندگی اسکندر بود و بعدها لقب «کبیر» را برای او به ارمغان آورد، بلکه لحظهای اساسی در تاریخ جهان نیز بوده است.»
نکته قابلتوجه کشف محققان این است که آنها بقایای شهر باستانی هرمایون (Hermaion) را شناسایی کردهاند. این شهر آخرین اردوگاه اسکندر قبل از نبرد بوده است. سپس محققان آزمایشهای ژئومورفولوژیکی را برای بازسازی مناظر اطراف در زمان جنگ انجام دادند. آنها دریافتند مسیر رودخانه گرانیکوس از زمان اسکندر اندکی تغییر کرده است.
مه 334 قبل از میلاد، اسکندر مقدونی در لشکرکشی برای فتح آسیای صغیر، اولین پیروزی خود را برابر امپراتوری هخامنشی ایران (در زمان داریوش) به دست آورد. ریحان کورپه میگوید گرانیکوس اولین نبرد از 3 نبرد بزرگ بین 2 ارتش بود که به اسکندر مقدونی اجازه داد به سمت هند حرکت کند.
البته محققان میدانستند این نبرد در امتداد رودخانه گرانیکوس رخ داده است اما سالها تلاش کردند مختصات دقیق آن را مشخص کنند. پروفسور کورپ نیز از حدود 20 سال پیش تحقیقات خود را آغاز کرد تا از این راز قدیمی سر دربیاورد. اکنون او میگوید مسیر دقیقی را که اسکندر طی کرده، از روستای اوزبک تا دشت بیگا، مشخص شده است. طبق گزارشهای مختلف، این مکان ممکن است در آینده به جاذبه گردشگری تبدیل شود.
پاسخ ها