FDA نتیجه تحقیقاتی را منتشر کرده که نشان میدهد قرص مونتهلوکاست در بیماران باعث افزایش افسردگی و افکار خودکشی میشود.
داروی مونتهلوکاست (Montelukast) از چند دهه قبل برای درمان آسم استفاده میشود و اکنون سازمان غذا و دارو (FDA) دادههایی را منتشر کرده که نشان میدهد این دارو بهویژه برای مغز ما میتواند خطراتی را به همراه داشته باشد.
رویترز در گزارش جدیدی جزئیات تحقیقات FDA در مورد مونتهلوکاست را بیان میکند که این هفته در کنفرانس سالانه کالج سمشناسی آمریکا (ACT) به آنها اشاره شده است. آزمایشهای FDA نشان داده که مونتهلوکاست میتواند وارد مغز موشها شود و به چند گیرنده موجود در سلولهای مغز متصل شود.
به طور خاص، «جسیکا اولیفانت»، معاون مرکز ملی تحقیقات سمشناسی سازمان غذا و دارو میگوید:
«این دادهها نشان میدهد که مونتهلوکاست در نواحی از مغز که با اثرات روانی مرتبط است، بیشتر وجود دارد.»
درحالی که برای درک این موضوع هنوز باید تحقیقات بیشتری انجام شود، FDA با این تحقیق تلاش کرده تا درخواست قبلی خود مبنی بر جلوگیری از تجویز اولیه این دارو به بیماران را تکرار کند.
داروی Montelukast که به شکل قرص و به صورت روزانه مصرف میشود، سال 1998 توسط FDA تایید شد و از آن زمان تاکنون به درمان اصلی میلیونها نفر شده و به افراد زیادی کمک کرده تا علائم آسم و سایر آلرژیهای خود را کنترل کنند. اما در طول سالها استفاده از این دارو، برخی از بیماران و خانوادههایشان شروع به گزارش دورههای غیرعادی پرخاشگری، افسردگی، افکار خودکشی و علائم عصبی روانی دیگر کردهاند که پس از شروع مصرف دارو ظاهر شدهاند.
FDA اولین بار سال 2008 از وجود یک ارتباط بالقوه بین مونتهلوکاست و این علائم خبر داده بود. تا سال 2019 هزاران گزارش دیگر نیز در مورد این دارو به FDA ارسال شد و از سال 1998 تا 2019، 82 گزارش از خودکشی مرتبط با مصرف این دارو دریافت شده است.
تمام این عوامل باعث شدند تا FDA سال 2020 یک هشدار به جعبه دارو اضافه کند که به خطر بالقوه خودکشی و سایر مشکلات مربوط به سلامت روان آن اشاره دارد. همچنین در آن زمان اعلام شده بود که مونتهلوکاست دیگر نباید به عنوان اولین دارو برای افراد مبتلا به آلرژی یا آسم تجویز شود. در عوض، بیماران فقط زمانی باید از آن استفاده کنند که سایر درمانها کمکی نکرده باشد.
پاسخ ها