سحابی حباب بر اثر بادهای ستارهایِ ستاره درونش، بهسمت بیرون دمیده میشود.
چه چیزی این حباب عظیم فضایی را به وجود آورده است؟ این شگفتی چشمنواز که در فهرست اجرام آسمانی با نام NGC 7635 شناخته میشود، «سحابی حباب» نام دارد. نمای خیرهکنندهای که در تصویر روز ناسا میبینید، حاصل نوردهی طولانیمدت است که جزئیات پیچیده و دقیق این حباب کیهانی و محیط اطرافش را آشکار میکند.
اگرچه این حباب کیهانی ظریف و شکننده به نظر میرسد، قطر ۱۰ سال نوری آن نشان از فرایندهایی خشن دارد! بر اثر بادهای ستارهای ستاره درون این حباب عظیم بهسمت بیرون دمیده میشود. در بالا و سمت راست مرکز این حباب، ستارهای داغ و درخشان با نام BD+60°2522، میان غبارهای بازتابنده این سحابی جای گرفته است.
این ستاره (BD+60°2522) که احتمالاً جرمی بین ۱۰ تا ۲۰ برابر خورشید دارد، با بادهای ستارهای شدید و تابشهای قوی، ساختار گازهای درخشان سحابی را بهسوی تودههای چگالتر در ابر مولکولی مجاور رانده است. این فرایند منجر به ایجاد لایهای از گازهای داغ و درخشان در اطراف این ستاره شده است.
سحابی حباب، از نوع سحابیهای نشری است و در طول موجهای مختلف، بهویژه در ناحیه فرابنفش و مرئی، میدرخشد. این درخشش ناشی از یونیزاسیون گازها توسط تابش شدید ستاره آن است.
سحابی حباب در فاصله حدود 11 هزار سال نوری از ما و در امتداد صورت فلکی ذاتالکرسی قرار دارد. این سحابی اسرارآمیز را میتوانید با تلسکوپ کوچک 8 یا 10 اینچی، بهصورت پوستهای بسیار کم نور و بزرگ در اطراف ستاره آن مشاهده کنید.
پاسخ ها