سازنده پهپاد چینی میگوید وزارت دفاع بدون هیچ مدرکی به DJI تهمت زده است.
شرکت چینی DJI که بزرگترین سازنده پهپاد در جهان محسوب میشود، از وزارت دفاع ایالات متحده بهخاطر ثبت اسم این شرکت در فهرست «شرکتهای نظامی چینی» شکایت کرد. DJI مدعی شده هیچ رابطهای با مقامات چین ندارد و اقدام وزارت دفاع بهطور ناعادلانهای به کسبوکار آنها آسیب زده است.
DJI در شکایت خود میگوید از سال 2022 که نام شرکت به این فهرست اضافه شده است، «معاملات تجاری خود را از دست داده، بهعنوان عامل تهدیدکننده امنیت ملی تحقیر شده و از ثبت قرارداد با چند آژانس دولتی فدرال منع شده است». همچنین کارمندان این شرکت «مکرر تحقیر میشوند» و «در مکانهای عمومی مورد آزار و اذیت و توهین قرار میگیرند».
علاوهبراین، DJI ادعا کرده وزارت دفاع تا زمانی که این شرکت در سپتامبر تهدید به شکایت نکرده بوده، هیچ توضیحی درباره قرارگرفتنش ذیل فهرست «شرکتهای نظامی چینی» ارائه نکرده بود و درنهایت، استدلال آن پر از اشتباه بوده است.
DJI بارها در دفاع از خود ادعا کرده تحت مالکیت یا کنترل دولت چین نیست. البته این شرکت در شکایت خود اذعان میکند دو صندوق سرمایهگذاری دولتی چین سرمایهگذاریهایی در آن انجام دادهاند اما ادعا کرده «صندوق سهام آزاد شانگهای» کمتر از یک درصد از سهام DJI و کمتر از 0.1 درصد از حق رأی آن را در اختیار دارد.
باید دید وزارت دفاع برای برچسبگذاری روی DJI چه مدارک و شواهدی ارائه خواهد کرد. همچنین باید اشاره کرد که هماکنون نهادهای دولتی دیگری نیز ارتباط احتمالی این شرکت با چین را بررسی میکنند. ارتش ایالات متحده از سال 2017 استفاده از پهپادهای DJI را متوقف کرد و سال 2019 نیز اداره تحقیقات فدرال استفاده از این پهپادها را بهدلیل خطر جاسوسی متوقف کرد.
اخیراً مجلس نمایندگان ایالات متحده دستور ممنوعیت فروش پهپادهای DJI در ایالات متحده را تصویب کرد، هرچند این دستور چند روز بعد لغو شد. درحالحاضر، کنگره روی ممنوعیت کامل واردات پهپادهای جدید DJI و سایر تجهیزات آن به ایالات متحده کار میکند و میگوید آنها خطر امنیتی دارند.
پاسخ ها