در گزارش سازمان ملل آمده است که اطلاعات دزدیدهشده کاربران مانند جزئیات کارتهای بانکی و رمز عبور آنها در تلگرام معامله میشود.
سازمان ملل متحد بهتازگی در گزارشی اعلام کرده شبکههای جنایی قدرتمند جنوب شرق آسیا بهطور گسترده از پیامرسان تلگرام استفاده میکنند، بهعبارتی این اپلیکیشن تغییری اساسی در شیوه انجام فعالیتهای غیرقانونی در مقیاس بزرگ ایجاد کرده و میزبان بازارهای زیرزمینی باندهای خلافکار شده است.
به گفته رویترز، در گزارش دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد (UNODC) آمده است اطلاعات دزدیدهشده از کاربران شامل جزئیات کارتهای بانکی، رمز عبور و تاریخچه مرورگر آنها و... در کانالهای تلگرام با حداقل مقررات معامله میشوند.
همچنین طبق این گزارش، ابزارهایی که برای جرایم سایبری استفاده شدهاند، مانند نرمافزارهای دیپفیک و بدافزارهای سرقتی نیز در تلگرام فروخته میشوند. صرافیهای ارزهای دیجیتال بدون مجوز نیز در این پیامرسان خدمات پولشویی ارائه میدهند.
یک آگهی به زبان چینی در گزارش سازمان ملل نقل شده است که میگوید: «ما روزانه 3 میلیون USDT (تتر) دزدیدهشده از خارج از کشور را جابهجا میکنیم.» در این گزارش آمده شواهد قوی وجود دارد که ثابت میکند بازارهای زیرزمینی گستردهای در تلگرام ایجاد شده که باندهای سازمانیافته فراملی مستقر در جنوب شرق آسیا در آن فعالیت میکنند.
جنوب شرق آسیا از مراکز اصلی صنعت چندمیلیارد دلاری طرحهای کلاهبرداری محسوب میشود. UNODC میگوید این صنعت سالانه بین 27.4 تا 36.5 میلیارد دلار درآمد دارد.
تلگرام که حدود یکمیلیارد کاربر دارد، پس از دستگیری مدیرعامل آن، «پاول دورف»، اعلام کرد این اپلیکیشن در پاسخ به درخواستهای قانونی، آدرس IP و شماره تلفن کاربران مجرم را به مقامات میدهد. همچنین این پیامرسان قابلیتهایی را که امکان سوءاستفاده از آنها وجود دارد، مانند مشاهده افراد نزدیک خود را حذف کرده است.
پاسخ ها